joi, 23 mai 2013

Dacă v-ați scrie memoriile...


Cred că v-am mai povestit că, de la o vreme încoace, citesc preponderent biografii. Am început cu volumul de interviuri acordate de Al Pacino, iar tipul ăsta de literatură m-a fascinat într-atât încât am început să vânez astfel de cărți, evident în funcție de afinitatea pe care-o am pentru protagonist. 


Prefer autobiografiile, întrucât mi se pare extraordinar să am acces la gândurile, sentimentele și impresiile autorilor, povestite de ei înșiși. Deocamdată nu mă mai trage ața deloc spre ficțiune, cu atât mai mult cu cât Hugh Laurie și Lang Lang stau la rând :)

Din una în alta, în seara asta m-a vizitat un gând destul de trăsnit... oare cum mi-aș intitula autobiografia? Asta, evident, în ipoteza că aș scrie-o vreodată, respectiv că ar merita scrisă :D N-am ajuns la o concluzie clară, dar cred că mi-ar plăcea să facă referire la vise împlinite și la curajul de a ținti stelele. 

Și dacă tot e vineri mâine, mi-am zis să vă provoc nițel:  voi ce titlu ați da unei cărți al cărei personaj principal sunteți? Sau la ce ar face trimitere titlul?
 

3 comentarii:

Unknown spunea...

Exact la asta ma gandeam si eu zilele trecute, asa ca am un raspuns. Mi-as intitula autobiografia: De trei ori femeie: Povestea unei fiice, sotii si mame. De ce asa? Habar n-am. Pur si simplu simt ca titlul acesta ma defineste in momentul de fata.

Carmen spunea...

Cred ca "Hutza pe un colt de stea....norocoasa!" (daca despre a atinge stele era vorba)A durat ceva, pana am reusit s-o gasesc, pe ea, steaua. A durat, pana-am inteles ca era cu noroc, dar ce minunata senzatie, cand am realizat ca era a mea! Mine, miine, miiine! (remember? :D )

Greta spunea...

@Ale, frumoasă definiție ți-ai găsit... Practic sunt trei ipostaze diferite, dar aceeași persoană :) Minunat :)

@Carmen :D bineînțeles că remember =)) Parcă ar putea-o uita cineva pe Becky Brandon și comoara de fii-sa, bucățică ruptă :D