duminică, 29 iunie 2014

O duminică tihnită


Am fost foarte obosită după săptămâna tocmai încheiată, aşa că weekend-ul ăsta n-am prea făcut altceva decât să mă odihnesc. Am dormit, am citit şi recitit. "Tabloul" în sine, dacă-i pot spune aşa, a fost destul de clişeistic: am stat în pat, sprijinită de două perne mari (mă doare cam des spatele în ultima vreme şi nu prea ştiu pe ce să dau vina; până una-alta, pernele ajută), cu o cană de cafea sau un pahar de Pepsi şi am recitit nuvele de Agatha Christie. 

Cu această ocazie, am descoperit cărei specii aparţin:


Cu toate că personajul meu preferat este Poirot, "micuţul detectiv belgian cu capul în formă de ou", azi am recitit numai poveşti cu Miss Marple. Poate de unde pe cele cu Poirot le-aş putea spune pe de rost, deci nu mai aveau foarte mult farmec. 

Şi vremea a ţinut cu mine; înnorat, ploaie, vânt. O vreme tipică pentru a sta în pat, chiar dacă nu cu un platou de prăjiturele şi ceai englezesc servit din ceşti de porţelan Rosenthal, ci cu o cafea aromată, băută (nu servită :D) dintr-o cană de pe care mă priveşte un flegmatic Dr. House :))

Uneori am mare nevoie de zile ca asta de azi. Tare bine mi-a prins.... dar s-a înserat deja, de-acum e timpul pentru duş, spălat pe cap, uscat cosiţele cu ondulatorul, ales hainele pentru mine, călcat, uf, vreau să câştig la Loto.

Duminica voastră cum a fost?

4 comentarii:

Carmen spunea...

A mea fost o taraiala, de la canapea la pat, pe scaun, inapoi in pat, pe canapea,, pe scaun... Inapoi in pat.
Am gatit (40 de min), m-am uitat la ultimele doua episoade Game of Thrones si la Road to Paloma si atat.
Cade-aia e zi libera, sa nu faci nimic. Daca faci ceva, esti ocupat, deci nu mai esti liber :D Logica a fost mereu unul din punctele mele forte!

Greta spunea...

I feel you, sis! Nu pot decât să subscriu la logica ta :D

Margarethe spunea...

Cam la fel ca tine, dar pe un fotoliu, in living, cu usa la terasa larg deschisa. Privelistea tufelor de trandafiri rosii si a hortensiilor roz pe fondul frunzisului verde era suficient de ispititoare ca sa risc asaltul inevitabil al mustelor si-al altor insecte zburatoare care n-au intarziat sa apara. Desi aveam in plan tot felul de voinicii (aspirat, calcat un munte de rufe s.a.), toate au ramas balta atunci cand dl. Margaretu' a venit din oras cu o noua achizitie: "Balcic" a lui Lucian Boia.

Greta spunea...

Ah, m-ai atins la punctul sensibil: terasă!!! Vreau şi eu... şi florile colorate pe fundal verde, idilic! :)
Într-o bună zi.... :)