duminică, 7 decembrie 2014

Iată-mă-s isprăvniceasă


Ce, numai Coana Chiriţa să fie isprăvniceasă? Vorba vine. De fapt, sunt milionară. Nu prea mi-e clar în ce monedă, însă cui îi pasă de asemenea fleacuri? Deţin milioane, fapt confirmat negru pe alb. Din mai multe surse, nu aşa oricum. 

Parcă vă şi văd ridicând circumspecţi o sprânceană. Eeee, nu mă credeţi, nu-i aşa? Păi să vă prezint dovezile, dară:

1) "Atenţie!

Respectând prevederile Comisiei Fondurilor Internaţionale, Comitetul Naţional de Compensaţii a autorizat sucursala din New York a Băncii Federale de Rezerve să vă achite suma de 10.500.000 dolari americani. Pentru a intra în posesia banilor, vă rugăm să luaţi urgent legătura cu domnul Patrick McCab de la Banca Federală de Rezerve, căruia trebuie să-i furnizaţi numele, adresa şi toate datele bancare, pentru a putea intra în posesia banilor. Tot ceea ce va trebui să faceţi va fi să semnaţi o declaraţie pe proprie răspundere, prin care să vă luaţi angajamentul că nu veţi folosi aceşti bani pentru finanţarea unor organizaţii teroriste, precum şi că suma nu provine din operaţiuni de spălare de bani.

Felicitări. Nu uitaţi să-l contactaţi pe domnul Patrick McCab. 

Cu respect,
Cursos Nwakw".

Conformându-mă cerinţei de la începutul mesajului, am citit cu atenţie. După ce mi-am încordat circumvoluţiunile cu spor, am filozofat că americanii ăştia dovedesc o neţărmurită încredere în omenire, asta apropo de declaraţia pe proprie răspundere. Apoi am consemnat cu respect suma: 10.500.000 USD. Aş fi preferat franci elveţieni sau lire sterline, dar tot e mai bine în dolari decât în yeni japonezi.

2) "Fondurile dumneavoastră au fost transferate în Statele Unite ale Americii.

Secretarul General al Naţiunilor Unite a dispus chiar acum mutarea fondurilor dumneavoastră, din Nigeria în Statele Unite, pentru a vă fi transferate urgent. Singura obligaţie pe care o aveţi este să plătiţi taxa de mutare a fondurilor. 
Sincer vă spun, sunteţi o persoană deosebit de norocoasă, pentru că tocmai am aflat că nişte oficiali din guvernul nigerian sunt foarte interesaţi de aceste fonduri şi, în complicitate cu domnul Richard Graves din Statele Unite, plănuiesc o diversiune pentru a-şi însuşi banii dumneavoastră.

Vă rog să luaţi legătura cu mine urgent.
Carmen Lapointe
Biroul Secretarului General al Naţiunilor Unite".

Hmm. Nu vreau să par naivă, ştiţi. Vreau să spun că nici nu apucasem să-mi iau banii de la domnul Patrick McCab, cu atât mai puţin să-i transfer în Nigeria. Cred că voi lua legătura cu doamna Carmen Lapointe. Nu de alta, dar nu mi-a spus în ce valută sunt fondurile mele. Sper că nu le-am schimbat în naira (asta fiind moneda naţională nigeriană. Până acum habar nu avusesem ce monedă are Nigeria. Să mai spună careva că banii nu-ţi lărgesc orizontul).
Oricum, sunt foarte îngrijorată din cauza domnului Richard Graves.

3) "Contactaţi-mă urgent pentru detalii în vederea transferului sumei de 21,5 milioane. Acest fond aparţine unui client care doreşte să investească inteligent".

Mesajul acesta m-a nemulţumit profund. Nu mă felicită, nu-mi explică, nu pare să se strofoace pentru bunăstarea mea precum onorabilii Cursos Nwakw şi Carmen Lapointe. Unde mai pui că n-a menţionat în ce valută e fondul. Sunt totuşi flatată că mă are în vedere pentru o investiţie inteligentă.

4) "Bună ziua, numele meu este Barbara Jennings. Având în vedere actuala mea stare de sănătate, am hotărât să vă donez suma de 98 de milioane de dolari. Am 69 de ani, iar răposatul meu soţ a lucrat neobosit alături de mine la fermele noastre din Zimbabwe. Contactaţi-l urgent pe avocatul meu, domnul Greg Lawson de la biroul Lawson şi Asociaţii din Londra".

Impresionant, nu-i aşa? Mă refer la faptul că... 98 de milioane e o sumă. Mă-ntreb numai dacă este o coincidenţă faptul că doamna Jennings e în Zimbabwe. Adică tot în Africa, precum domnul Richard Graves.
Cred că mă aflu în mijlocul unei uriaşe conspiraţii internaţionale.

Notă explicativă: acest post este un pamflet despre Spam-uri. Primesc şi eu o mulţime şi m-am amuzat să selectez câteva. Nu sunt milionară, drept pentru care mâine mă duc la serviciu, ca de obicei. Săptămână frumoasă vă urez! (Nu sunteţi nici voi milionari, nu-i aşa?).

2 comentarii:

Carmen spunea...

S-au perfectionat! Eu primesc de-astea in mailul de serviciu, scrise intr-o suedeza aproape perfecta. Duse sunt vremurile, cand primeai o traducere caraghioasa, cu Translate, de te stricai de ras toata ziua!
Se iau mult mai in serios indivizii, acum. Mi-i imaginez adunandu-se la team-building-uri si brain storm-uri, ca orice biznisimeni, care se respecta :))

Greta spunea...

Pfuai, adică vrei să spui că nu-s milionară? Sufăr! :)) Deja îmi plănuisem o croazieră în Caraibe şi o şedere de minimum 6 luni în Maldive. Poate şi tu eşti milionară şi nu ştii :D