duminică, 14 decembrie 2014

Căutând răspunsuri la întrebări nepuse


El e brăduţul nostru de anul acesta.


De fapt, el e brăduţul nostru de cinci ani încoace; diferenţa este că până acum a fost predominant cu portocaliu şi argintiu. De data asta am decis că-l vreau cu auriu şi roşu. Mi se pare că aşa-i stă cel mai bine unui brad de Crăciun. 

E mititel, ştiu, dar nici nu ţinem să avem unul mai mare. L-am cumpărat într-o perioadă grea din viaţa noastră, când puţine erau aşa cum ar fi trebuit să fie şi speranţa ne părăsea des. Acum, chiar dacă, slavă Domnului, vremurile acelea dificile s-au dus, nu vom renunţa la el. Ne-a făcut Crăciunul mai frumos când ne era greu; nu-l vom înlocui cu unul mai mare şi mai falnic doar pentru că acum ne e mai bine ca atunci. 

Îmi place să împodobesc bradul, culmea e că nu ştiu nici eu de ce. În niciun caz pentru că mi-ar aminti de copilărie. Chiar dacă se întâmplă asta, alung amintirile şi dacă ar fi posibil, mi le-aş şterge din cap fără niciun regret. Nu, e vorba de altceva. Poate încerc să repar unele lucruri pentru copilul din mine; aşa s-ar putea explica şi faptul că, oricât m-aş strădui.... nu prea simt nimic. 

Da, mi-e drag brăduţul nostru şi cu siguranţă mă bucur că-l avem; dar nu simt nimic din ce-ar fi de simţit de Crăciun. Nimic din ce-am citit că ar simţi lumea. Ok, nu mai cred demult în Moş Crăciun, nu de asta e vorba :), ci de sentimentul acela aparte....

În fine, asta e. Până la urmă, cum spuneam şi-n titlu, e un demers inutil de-a căuta răspunsuri la întrebări pe care nu le-am pus. Pe Moşul care veghează atârnat de clanţă l-aţi identificat, da? :))

6 comentarii:

 1. Bradul e mititel, dar e vesel. Îți doresc (vă doresc) ca luminițele lui să aprindă in suflet sentimentul plăcut de speranță, iubire, iertare, credință...
  Iar copilul din mine, îmbrățișează copilul din tine și îi dăruiește cu drag... ciocolată albă ! Știe el de ce !
  Cu drag, Călina

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Călina, aproape mi-au dat lacrimile citind mesajul tău :) Mulţumesc, mulţumesc :) Mi-a făcut atât de bine...! Copilul din mine îţi mulţumeşte de asemenea, te îmbrăţişează şi el şi împarte cu tine ciocolata albă (mmmm... :) )

   Ștergere
 2. Eee, totusi spiritul Craciunului e acolo :). Nu esti singura pe care o aud ca sarbatoarea Craciunului n-are ecou in mintea si sufletul ei/lui... Mie intotdeauna mi-au placut sarbatorile de iarna, am impodobit brad chiar si atunci cand locuiam singura :). Iar de cand am venit aici, impodobim in fiecare an brad dupa moda olandeza, adica pe 1 decembrie :). Sa ma bucur cat mai mult de el si de toata atmosfera pe care o creeaza.
  Asa ca-mi vine sa te molipsesc si pe tine de starea mea :).
  Tot cu drag...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hopa, mesajul tău era în Spam, Thea. Mă-ntreb de ce... mi s-a mai întâmplat cu unele comentarii, din motive pe care n-am reuşit să le elucidez, dar e prima dată când se întâmplă asta cu un mesaj de la tine. Din fericire, m-am obişnuit să mă uit zilnic pe acolo, tocmai pentru că există antecedente. L-am "de-spamat", sper să nu se mai întâmple...

   La subiect, acum.... da, cred că e "ceva", asta apropo de spiritul Crăciunului, dar are legătură şi cu mesajele primite de la voi. M-am simţit aşa de bine citindu-te, cum m-am simţit şi aseară citind-o pe Călina. Am simţit ca un val de căldură şi energie pozitivă :) Mulţumesc din tot sufletul, Thea :)
   Voi faceţi minuni pentru starea mea de spirit, şi vă sunt aşa de recunoscătoare... :)

   Ștergere
 3. Am avut o perioada de cativa ani in care nu numai ca nu simteam spiritul Craciunului dar ma si irita . Ii spuneam omului ciufuta - Hai ca iar incep sms-urile cu ,, Fie ca" :) Si nu , nici bradutul nu imi era drag.
  Habar nu am de ce . Faceam insa totul sa ii fie copilului Craciunul frumos si sper ca el nu stia ce e in mintea mea .
  Acum , nu mai e asa . Astept cu mare drag sa treaca inca 3 zile lucratoare , dupa care incepe concediul si o sa ma pot concentra mai bine pe pregatirea Craciunului. De Craciun, ma simt acasa cu ai mei si mai acasa . E cald , e liniste , e bine , nu ne mai grabim , am scapat de tumultul cotidianului .
  Si eu vad ca si la tine tot asa va fi : bine , acasa . Bradutul iti este drag , omul de langa tine la fel :) . Asa ca si eu cred ca simti. Doar Mosul mai lipseste . Cuminte cred , sper, ca ai fost :p asa ca ce mai lipseste din peisaj pt un Craciun care sa-ti bucure sufletul ? Poate o cafea calda si o carte buna :)
  Te imbratisez tare tare
  Clara

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce frumos sună ce zici tu, Clara :) Da, gândindu-mă la asta, eu aş spune că am fost cuminte şi adevărul e că sper să vină Moş Crăciun :) Îţi mulţumesc pentru îmbrăţişare, tare bine-mi prinde! :)

   Ștergere