joi, 24 decembrie 2015

Crăciun cu iubire să aveți! :)


Atât de mult m-am gândit la zilele astea libere de Crăciun, că nu-mi vine să cred că au sosit în sfârșit și mai că n-aș ști de ce să m-apuc pentru a mă odihni și relaxa cât mai bine. Asta da dilemă, nu-i așa? :)))

Deunăzi îmi părea un deziderat greu de atins, dar am reușit să le dau pe toate la linie. Ieri nici nu m-am mai gândit cât de obosită sunt; după ce-am venit de la serviciu am alergat în oraș să fac niște cumpărături, m-am întâlnit și cu Moș Crăciun, am făcut sarmale, am fiert ingredientele pentru salata Boeuf (și să nu comentați că asta nu-i mare scofală, că doar au fiert de la sine, nu m-am băgat eu în ele; dacă m-ați fi văzut ”socotind” câte oale libere am, cât de mari sunt, deci cât loc are una sau alta să fiarbă, da-n ce fierb sarmalele, stai că mi-a mai rămas niște maglavais de umplutură pe care l-aș putea folosi și-am umplut și niște roșii, aoleo da' pe-astea în ce le fierb șamd...), am mai dereticat un pic...
Azi am făcut salata, am mai cumpărat patrusutecincizecișidouădemiidouăsutepatruzecișitrei de chestii bune de mâncat, dulciuri, crănțănele, trufe etc (zici că suntem în stare de asediu), iar după-amiază am decretat: piua, din clipa asta nu mai mut un pai!

Așa că acum mă ocup să nu mut paiul :)) Mă uit la pomul de iarnă și nu-mi vine să cred că e Crăciunul. Afară erau mai devreme vreo 12 grade, soare și cald, niște păsărele ciripeau.... Cred că-s derutate și ele, bietele făpturi, jupânul glumea că poate s-or apuca să depună și ouă. Mai că-mi venea să m-apuc de cântat ”Vine, vine primăvara”. În stilul ăsta, sper ca de Paști să nu dau jos zăpada de pe mașină.

Dispoziție de Crăciun nu am, dar nici nu m-așteptam să am. E... așa cum e. Mă bucur de zilele libere, de timpul petrecut cu omul, de faptul că oamenii dragi sunt bine, chiar dacă sunt departe. Și mă gândesc la mama. Cum o fi oare Crăciunul acolo, Sus?

Nu vreau să vă întristez :) Crăciunul e o sărbătoare a bucuriei, a iubirii, a împlinirii promisiunii făcute de Dumnezeu omenirii. Și vă urez să aveți aproape cât mai mulți dintre oamenii dragi. Îmbrățișați-i și bucurați-vă de momentele petrecute cu ei. 

O noapte magică de Crăciun vă doresc :) 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Craciun fericit, sa va bucurati de timpul petrecut impreuna si sa fiti sanatosi!
Cris

Greta spunea...

Săru'mâna, a fost așa cum mi-l imaginasem :) Ne-am odihnit și-am reușit să ne relaxăm un pic. Sper că și voi ați avut parte de un Crăciun pe măsura dorințelor și așteptărilor voastre :)