duminică, 5 iulie 2020

Scurte (și clare)


- Am avut șoarece la birou, după cum vă spuneam. N-a deranjat pe nimeni, a stat în cubul lui și a dormit, ieșind periodic pentru a ronțăi și a bea apă, dar nu și-a părăsit tăvița.


Toată ziua mi-a umblat prin cap declinarea substantivului ”șoarece”, din ”Alice în Țara Minunilor”: ”un șoarece - al unui șoarece - unui șoarece - o, șoarece!”. N-aș fi zis că-mi mai amintesc ceva din cartea aia, pe care-am citit-o în școala primară, dar se vede că nu m-am ramolit de tot (încă). Mă rog, ca experiență a fost interesant și, chiar dacă nu mi-aș dori asemenea animal de companie, concluzionez că reprezintă un entertainment mai bun decât virtualii creveți.
- Am primit un voucher pentru amazon.com de la colegii de serviciu, cadou de ziua mea și l-am folosit pentru a-mi achiziționa soundtrack-ul integral ”Harry Potter”, adică de pe toate cele 8 filme. Consider a fi o investiție excelentă. Vorba bancului - nu vreau nimic, doar mă laud. Și nu vând tractor 🙄
- Azi am lenevit jumătate de zi în pat și am citit ”Evanghelia după Satana” de Patrick Graham. E un pic prea dusă la extrem pentru gustul meu, totuși, dar îl scoate la pensie pe Dan Brown.
- Imaginea de mai jos mi-a umplut sufletul de bucurie. Fotografia e recentă, de-acum câteva zile, de la un concert susținut alături de orchestra Maggio Musicale Fiorentino.

Da, a îmbătrânit. Da, dirijează tot stând pe scaun și-n alte imagini l-am văzut sprijinindu-se în baston. Dar e prezent. E acolo 🙂 Și, cum a comentat cineva pe pagina de Facebook a orchestrei, sempre meraviglioso 🙂

Altfel, mâine e luni. La conștientizarea acestui fapt, starea mea de spirit adoptă o traiectorie descendentă. 

Niciun comentariu: