duminică, 27 septembrie 2020

Ding dong, Firea... bong. N-am găsit altă rimă 🙄

Mi se întâmplă rar să discut politichie, dar ziua de azi o cam impune. N-aș fi crezut că puteți scăpa de cotoroanță. Mă bucur în mod special pentru voi, bucureștenii 🙂 dar și pentru toți cei din țară, care au reușit să dărâme supremația malignă a PSD-ului. 

Respectând adevărul istoric, Nicușorul a avut și șansa unui contracandidat atât de evident ticălos și corupt, încât probabil și dacă ar fi avut de ales între Firea și un clapon, oamenii ar fi votat entuziasmați păsăroiul. Nicușor a fost destul de absent din peisaj,  n-a acceptat dezbateri, și-a făcut public programul cu doar câteva zile înainte de alegeri, per total îmi dădea impresia unui Mister Gângăveală. Un candidat ceva mai decent l-ar fi spulberat. Și ca și cum n-ar fi fost destul, azi ne pomenirăm și cu gafa legată de buletinul de vot.

La ora 17:00, scriam:

Într-un episod din ”The Apprentice” (reality show pe care l-am urmărit cu reală plăcere timp de câteva sezoane bune și pe parcursul căruia Trump părea un om nu doar normal, ci și inteligent - am scris mai demult despre asta), concurenții au avut de conceput o broșură de promovare a unui spectacol pe Broadway.

Una dintre echipe realizează o broșură foarte frumoasă, detalii grafice, text bine scris etc., membrii echipei se felicită în avans, siiigur am câștigat, nu se poate ca ceilalți să fi făcut o broșură mai bună, we're good, putem deschide șampania deja etc.
Când vine momentul să-și prezinte fiecare produsul, în broșura cea impecabil executată din punct de vedere grafic și al conținutului nu era trecut niciun număr de telefon.
”Cum vreți să fiți contactați de un eventual investitor, dacă voi n-ați trecut niciun număr de telefon?” îi întreabă juriul (format din experți în marketing).
 
Broșura celeilalte echipe avea un concept clar inferior; dar avea număr de telefon. Juriul a declarat-o câștigătoare. ”A cardinal sin”, au spus ei cu referire la broșura care altminteri ar fi avut tot ce-i trebuia ca să câștige, dar omisese un aspect esențial.
Orice asemănare cu situația candidatului (cunoscut ca) Nicușor Dan, teoretic preferat de majoritate, dar practic greu de identificat pe buletinul de vot ca urmare a faptului că-n toată campania nu a existat nici măcar un afiș cu numele lui real, nu este deloc întâmplătoare. 
 
Staff-ul de campanie al lui Dan Nicușor Daniel mai poate cel mult spera că oamenii au strâns suficientă ură la adresa Gabrielei Firea, încât să răsfoiască buletinul cu răbdare.
 
La ora 23:00, scriu: 

A ieșit cât se putea de bine, în condițiile date. Apropo de ce scriam mai sus, am citind pe mulți spunând că au fost derutați, că nu erau siguri dacă pun ștampila corect, că erau mirați că nu auziseră niciodată numele real al Nicușorului. În sfârșit, bine că e așa cum e. Dar cred că Nicușorul pornește pe un drum dificil, cu povara tuturor așteptărilor bucureștenilor și a dezamăgirilor pe care le-au avut până acum. 
Personal nu cred că a câștigat el, ci a pierdut matracuca. Însă așa cum spuneam, nu cred că oamenii au avut, cu adevărat, de ales.

Concluziile le tragem peste 4 ani. Până una-alta, azi e moment de sărbătorit și de făcut bancuri cu Jerusalema 😃

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai perfecta dreptate. Si eu am crezut ca sunt grea de cap. Am tot rasfoit si analizat buletinele alea si am votat ce am vrut. La sfarsit m-a intrebat al meu daca am patit ceva de am stat atat de mult in cabina. El urmarise mai atent ca mine candidatii si nu a fost luat prin surprindere.

Greta spunea...

Sper că a învățat din greșeala asta, e genul de detaliu care poate schimba totul. A avut norocul să nu se întâmple acum...