joi, 7 octombrie 2021

Covid nu e o boală suficient de gravă

Am ajuns la concluzia din titlu, constatând ce se întâmplă în România de niște luni de zile încoace - și cu precădere în ultimele săptămâni.
Vă imaginați cum ar fi decurs lucrurile dacă în loc de Covid ar fi fost o boală gen holeră, Ebola sau lepră? O maladie care să te facă să sângerezi din toate orificiile existente și cu o mortalitate de 90% la om, cum este Ebola? 

Ar mai fi răcnit burebiștii (sic) împotriva restricțiilor și a măștilor?
Ar mai fi sforăit cu superioritate că ei nu se vaccinează fiindcă ”vaccinul nu e suficient testat” și fiindcă ”oricum te poți infecta” (deși s-au explicat ambele aspecte de patruzecidemii de ori)?
Ar mai fi umblat brambura cu certificate de vaccinare false?
Ar mai urlat după ”socializare”?
Ar fi ignorat faptul că tulpina Delta a apărut prima dată în India (unde vaccinarea e la piciorul broaștei) și s-a răspândit ca fulgerul în întreaga lume?

Mă hazardez să cred că răspunsul e ușor de ghicit.

Altminteri și apropo de nimic, nu credeam să existe nici atâta ticăloșie, nici atâta prostie.

”În curând se va propune ca nevaccinații să-și pună steaua galbenă în piept, să-i închidem în lagăre, gândire nazistă!”

”Idei fasciste, loji masonice”. 

Minuni precum cea din imaginea alăturată (nu, n-am niciun chef să blurez numele, cum am mai făcut cu alte ocazii. Dacă te bagi în asemenea discuții, se numește că ești ”asumat”, boahh, am ajuns să detest cuvântul ăsta, folosit de tot mai mulți ca paravan pentru a-și expune orice bazaconie). 

Și multe, multe altele de același gen. Sunt convinsă că parcursul evenimentelor ar fi fost cu totul altul, dacă ar fi fost o boală precum cele exemplificate mai sus (și care tot de bacterii sau virus sunt cauzate). 

Așa stând lucrurile însă, burebiștii continuă să răcnească, să se înghesuie ca disperații și să refuze vaccinarea. 

Și de asemenea, mai continuă și să numere sutele de morți raportați zilnic. Dar din ce văd în Social Media, nu par să fie tocmai impresionați. Că doar ce... nu-s din familia lor.

PS: totuși, eu aș fi foarte interesată să aflu unde a văzut cotrofelnița din imagine ”copii născuți din persoane vaccinate”. Presupun că se referă la vaccinarea anti-Covid - or, asta a început în ianuarie. Când s-au născut copiii ăia, frățiuer, și când au avut timp să îmbătrânească?

Nimic nu pricep, sunt ceva de groază. Așa-mi trebuie, dacă m-am vaccinat.

4 comentarii:

vio spunea...

În plus, eu am primit destule asigurări în țară că dacă ai făcut și rapelul, nu mai faci copii în vecii vecilor. Olé.
Da btw am văzut că peste tot sînt exemplare deosebite. Citisem de curînd un articol despre niște tavarișchi din naționala de fotbal a Angliei care refuză și refuză vaccinarea, din niște motive numa unu și unu.

Gabriela spunea...

Onelia Pescaru este jurnalista din Brasov, nu sunt fanul ei, dar nu ea a spus asta. Ea a pus pe facebook la ea ce comenteaza oamenii. Aici o alta dna i-a dar reply la coment si din cauza aia apare Onelia Pescaru, nu ea afirma aberatile alea

Greta spunea...

Eu știu pe un domn în vârstă de 87 de ani, care mi-a zis foarte serios că el nu se vaccinează fiindcă a auzit că vaccinul dă impotență. Fugi bre de-aici, i-am spus, taman ăștia de la Pfizer au inventat Viagra...
Păi da, zice, tocmai asta e, vezi? N-am văzut. Dar el pare să aibă, nu știu cum să zic, o vedere foarte clară :))) L-am lăsat în banii lui...

Greta spunea...

Știu că nu ea a spus, de-asta am și scris: ”dacă te bagi în astfel de discuții...”. Ceea ce nu înseamnă că ar fi trebuit să-i blurez numele, din moment ce postarea era oricum publică.