duminică, 17 octombrie 2021

Salată de weekend (45)

Trecut-au luni bune de la ultima salată de weekend... iar acum mi-am propus să arunc la repezeală câteva ingrediente într-un castron, pentru că mă grăbesc să mă prepar. Mâine dimineață iau avionul. Unde, cum, de ce - vedeți primul ingredient.

1) Așadar și prin urmare, ne ducem să ne team building-uim. Și nu la Paris, ca de obicei - anul ăsta, Mallorca it is. Știind ce presupune chestia asta cu team building-ul - seminarii foarte lungi, iar în pauzele dintre ele trebuie să lucrăm - nu m-am entuziasmat din capul locului prea mult. Încă și mai puțin m-am entuziasmat când am văzut agenda. În patru zile vom avea o singură oră, mare și lată, de program de voie, în rest totul e plănuit la minut. Probabil o să folosesc acest generos 🙄 interval de timp pentru a mă duce să salut Marea Mediterană, dacă o să pot.
Sper măcar să vin cu povești interesante de pe acolo.

2) Am ajuns la penultimul sezon din ”Downton Abbey”. Abia aștept să vă povestesc impresiile despre el, deși asta presupune că-l voi fi terminat... E un serial fascinant și m-am îndrăgostit definitiv de Maggie Smith (pe care o știam din ”Harry Potter”) și de Brendan Coyle, care l-a interpretat pe Bates. Serialul n-ar fi avut nici pe departe aceeași savoare fără ei doi - așa cum ”Dallas” n-ar fi fost nici pe departe la fel fără J.R. Ewing, bunăoară. Detaliem când îl termin. 

3) Apropo de ”Harry Potter”, aseară am urmărit - ca aproape-n fiecare sâmbătă - concertul Filarmonicii din Berlin, în transmisiune directă. De data aceasta a fost un program oarecum inedit, constând numai în muzică de film dirijată de... chiar cel care a compus-o: John Williams. Printre altele, au fost incluse lucrări din ”Indiana Jones”, ”Star Wars” și... ”Harry Potter”. Mi-a plăcut la nebunie și, cunoscând bine sala de concert și acustica ei, îmi pot imagina cum s-a auzit de la fața locului. 

4) Jupânul cred că vrea să mă bage-n păcat, sau chelcășoz. Ia uitați-vă și voi cu ce s-a înființat ieri de la cumpărături:

Cred că vrea să mă transforme în influenceră de-aia, vă spun. 🧐
(Sunt bune. Foarte bune. Și zic asta ca una care nu se dă-n vânt după ciocolata cu alcool).

5) În seara asta cred că voi urmări și eu - în sfârșit - celebrul film ”Bohemian Rhapsody”. Dacă e atât de bun precum se spune, povestim și despre el. 

Acestea fiind zise, mă duc să continuu preparativele pentru mâine. Nu am cuvinte să vă spun ce lene mi-e. Mai prestez niște praline d-alea, poate mă stimulează.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu am descoperit minunatiile cu gin alaltaieri. Ultimele le-am mancat azi dimineata la cafea. Ieri mi-a picat una in cafea... :)))
Soviel dazu, avand in vedere ca eu nu le am cu alcoolul, iar acum vanez o sticla de gin.
Deci, you are not alone.
Ada

Anonim spunea...

Aha, cum saptamina viitoare ne vacantim in Schwarzwald, o sa mergem si la vinatoare de praline ginate.
Lasa, mey, nu te plinge de Mallorca. Ce sa faci la Paris acuma?! E toamna, gri (nu prea), se intuneca devreme (asta da), e frig (mai ales dimineata), ploua (inca nu), in timp ce la Mallorca...ehe, alta viata! Dar nu e acolo vulcanul care-si face de cap? Vor sa va friga in jar?
Frumos "Bohemian Rhapsody". Citeva inadvertente ca sa fie actiunea mai dramatica. Malek Rami face jobul fara greutate.
Abia astept impresiile tale despre "Downton". Sigur ca Maggie Smith e geniala, dar rolul ei n-ar fi fost atit de savuros si bine pus in valoare fara Penelope Wilton.
Jual

Greta spunea...

Eu încă nu le-am terminat, cumva am senzația că ”mă iau de cap”. Poate e numai imaginația mea... uite de asta nu sunt fan al ciocolatei cu alcool :))

Greta spunea...

Sper că v-a plăcut vacanța :)
Mallorca e foarte frumoasă (mai ales Mediterana...) și vulcanul bag seama că se potolise, dar îmi doresc mult să văd Parisul toamna. Am auzit că e superb :)
Mi-a plăcut ”Bohemian Rhapsody”. E adevărat că are câteva inadverdențe, dar per total e bine făcut, și emoționant. M-a făcut de m-am uitat ulterior la concertul de pe Wembley (mi se pare de neiertat că nu l-au inclus în film. Fericiți cei ce-au avut privilegiul de-a face parte din public).
Îți dau dreptate în ce o privește pe Penelope Wilton, îi ridică foarte iscusit mingea la fileu lui Maggie Smith. Absolut savuroase doamnele astea! :) Sunt aproape de finalul sezonului 5, deci mai am unul și apoi mă aștern la scris :)