duminică, 5 decembrie 2021

Regăsind Crăciunul

Nu știu exact la ce m-am gândit dând acest titlu. Poate la târgul de Crăciun, deschis acum o săptămână și pe care l-am vizitat astăzi. Dar mai probabil la felul în care ne-am decorat locuința, în interior și-n exterior.


Balconul nostru e cel din mijloc /etajul I, cu luminile aurii&roșii. Efectul ne-a depășit așteptările.

Brăduțul (pe care-l avem de 12 ani) și Moș Crăciun și-au reintrat în drepturi.



Anul ăsta am mers și mai departe - am extins atmosfera festivă și-n bucătărie. Inclusiv o mușama tematică e pe drum (nu pun fețe de masă de pânză decât atunci când avem musafiri simandicoși, ceea ce nu s-a întâmplat până acum - ne-au vizitat doar oameni apropiați și normali, care nu au nicio problemă cu mușamaua. Zic asta pentru că am auzit și păreri conform cărora mușamaua e ceva așa... peizan, opinie pe care n-o împărtășesc deloc).



După ce-am terminat de aranjat aseară, m-am uitat în jur și m-am gândit: dacă Dumnezeu m-ar fi întrebat acum câțiva ani ce-mi doresc, i-aș fi arătat sufrageria decorată, bucătăria dichisită, balconul luminat și pe omul meu aranjând instalațiile. 🙂
Cuvintele sunt prea sărace pentru a-mi exprima recunoștința pentru ceea ce ne-a fost dăruit.

Și apoi, astăzi, am fost la Târgul de Crăciun din centru. Se intră cu 2G (geimpft / genesen, adică vaccinat sau vindecat). La intrare prezinți codul QR și actul de identitate și ți se cere să te loghezi pe aplicația Luca (pentru monitorizarea celor prezenți). Zis și făcut, a mers foarte repede.



Am mâncat bunătăți de sezon, pe care nu le mai gustaserăm de 2 ani (anul trecut toate târgurile au fost anulate), ca de exemplu chiflă cu jambon copt sau Dresdner Handbrot, despre care am povestit aici și am băut un excelent vin fiert. După aceea ne-am mai plimbat nițel printre standuri și am ieșit.

Dat fiind actualul context pandemic, am citit foarte multe păreri smiorcăieli potrivit cărora vai mie, nevaccinații sunt discriminați și se pun garduri despărțitoare și tatata și tututu... Ei bine, în Hamburg mi s-a părut foarte decentă organizarea. Da, persoanele nevaccinate / nevindecate nu aveau acces în zona unde se vindea mâncare, fiindcă acolo oamenii stăteau să consume - și evident că-n timpul ăsta nu purtau mască. Însă toate celelalte chioșcuri, unde se vindeau tot felul de obiecte lucrate manual (lumânări, decorațiuni superbe din lemn, articole din piele și cașmir, bijuterii, obiecte din ceramică ș.a.m.d) și alimente preambalate (brânzeturi, prăjituri specifice diferitelor zone geografice, produse din carne afumată etc) erau în afara zonei 2G, așadar accesibile tuturor.

Prin urmare, nu înțeleg plânsetele cu discriminarea. Ei au făcut o alegere - de-a nu se vaccina - și se numește că și-au asumat urmările acesteia. Simplu ca bună ziua (după capul meu, cel puțin...).
În fine, încerc să nu mai elaborez pe tema asta (a ”discriminării nevaccinaților”), că iar m-apucă nervii nervoși.

O săptămână bună să avem, și să găsiți ceva drăguț în ghete mâine dimineață 🙂. Aici ninge ușurel, ceea ce vă doresc și vouă ❄❄❄.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Asa e, cat ai fi de adult tot te in in braţe farmecul si freamătul pregatitilor de Craciun. Eu, femeie in toata firea, am ramas cu nasul lipit de o vitrina in spatele careia era o casuta in padure. La parter in bucatarie un ursulet făcea fursecuri. La etaj la ferestre alt ursuleţ uda florile cu o stropitoare. In curte in faţa casei un bursuc tăia lemne. Iar sus pe acoperiş un iepuraş curaţa coşul de fum iar alături o veveriţa privea totul cu interes si admiraţie. Intr-un moment de reverie, aş fi vrut şi eu sa intru in peisaj, cam ca in Mary Poppins.
Irina

Greta spunea...

Sună minunat ceea ce descrii, Irina :) Probabil și eu aș rămâne pierdută în visare, cu ochii la căsuță... :)