joi, 29 mai 2014

Post de piţipoancă (III)


A trecut mai bine de jumătate de an de la ultimul post piţipongic (vorba vine), drept pentru care cuget că e timpul pentru episodul următor. Chiar dacă postarea asta nu prea e una piţi, din moment ce va fi vorba despre smacuri şi maglavaisuri pentru faţă şi corp, am pus-o la grămadă cu celelalte. Oricum voiam să vă întreb ceva legat de aspectul tenului, deci numa' bine...


1) Zilele trecute am atins un nou prag existenţial, concretizat în faptul că mi-am cumpărat prima mea cremă antirid. Mda, a venit şi vremea pentru de-astea. E pentru riduri fine, ca de început, aşa... dar gata, se numeşte că am apucat-o pe calea asta, s-a terminat cu şmecheria (o expresie din tinereţea mea... din paleolitic, adică). Am luat-o în principal pentru două riduri pe care noaptea le fac şi ziua dispar - or fi un fel de Cenuşăreasa a ridurilor, te pomeneşti :)) Le fac pe frunte, în partea dreaptă - două riduri paralele, care practic "brăzdează" fruntea de la rădăcina părului, până la sprânceană. În timpul zilei se estompează vizibil, până la a nu se mai vedea deloc, dar în dimineaţa următoare le regăsesc tot acolo. Numai pe dreapta, repet, deşi eu dorm pe ambele părţi (niciodată pe spate sau pe burtă). 
Voi aţi mai pomenit asemenea bazaconie?

Acum contemplez crema, până la noi ordine singurul produs din gama anti-aging pe care-l am. Deprimant :|

2) Nu demult am primit un kit de îngrijire a tenului, conţinând 14 fiole; e un tratament de hidratare intensivă pentru două săptămâni, în fiecare dimineaţă aplicându-se conţinutul unei fiole. 
Par să-mi priască, nimic spectaculos, dar aş spune că arăt mai bine şi mai odihnită într-o zi în care m-am dat cu aşa ceva. Poate un rol în treaba asta îl are şi faptul că mă hlizesc de fiecare dată când dau cu ochii de cutiuţa cu fiole. Păi cum altfel? Ştiţi cum se spune în germană la fiolă? Die Ampulle. Şi la tratament, cu sensul de cură? Kur îi zice. Eh, adunaţi doi şi cu doi: cum se spune "cură de fiole"? 

Aha, exact. Ampullen Kur.  Acum rostiţi chestia asta cu glas tare, de preferat la oglindă. Vă spun, e fitness facial în toată regula - eu râd de-a binelea, în timp ce îmi masez faţa cu ulei de Buriti.

3) Parcă v-am mai spus că sunt user activ pe un forum de femei. De curând, una dintre fete a scris despre o metodă foarte simplă şi, pare-se, eficientă, de combatere a celulitei şi a vergeturilor: scorţişoara. Se face un maglavais din două linguri de scorţişoară măcinată şi apă fierbinte (cât suportaţi) şi vă masaţi pe zonele problematice, după care vă înfăşuraţi în folie de plastic, pentru a se menţine efectul termic. Eu stau câte-o jumătate de oră, alte fete de pe forum şi o oră, iar altele n-au rezistat, usturimea fiind prea puternică. Din acest ultim motiv vă sugerez, dacă vreţi să încercaţi metoda, să testaţi mai întâi pe o porţiune mică de piele, pentru a vedea cum reacţionaţi.
Opţional, în loc de apă se poate folosi cafea concentrată, sau miere. N-am încercat încă, dar nu exclud.

Acestea fiind zise, mă duc să-mi oblojesc ridurile alea neruşinate.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ai facut o sapt intreaga aia cu scortisoara? eu nu, am abandonat dar am sa reiau:P

domino

Greta spunea...

Am făcut o săptămână în cap, dar apoi m-am delăsat :-W Nu-s deloc mândră de mine, ca să zic aşa. Pot spune că se vedeau deja unele îmbunătăţiri, dacă aş fi continuat de 2-3 ori pe săptămână, ehei...
O să reiau, cred. Dar sunt aşa obosită în perioada asta, că numai de înfoliat nu mai am stare.