vineri, 30 martie 2018

Salată de weekend (XX)


Oarecum off topic: 2 grade afară și vremea n-a fost nici ieri sau alaltăieri mai brează. Pe asemenea temperaturi, ce salată să mai prestezi? Una fierbinte poate....

1) Povestesc mult mai rar chestii de serviciu, pentru bunul motiv că nu prea se mai întâmplă lucruri inedite - ceea ce nu e neapărat rău, de altfel.  Dar uneori mai dau peste chestii care mă fac să ridic o sprânceană (la figurat, că la propriu nu mi-a reușit niciodată, deși la un moment dat chiar am încercat). 
- Primim mail de la clientul în serviciul căruia ne aflăm, cu solicitarea de-a expedia o comandă specială la o companie din Marea Britanie, unde nu am mai trimis nimic până acum.
- Mail-ul, marcat ca fiind important, cu semnul exclamării în Subject și alte multiple semne ale exclamării în cele patru rânduri de text din mesaj. Aveam senzația că se zbiară acut la mine.
- Se cere confirmare (”neapărat!”) că a fost expediat pachetul, care trebuie să fie luni la destinatar (asta fiind joi). Și număr de tracking (tot ”neapărat”, cum altfel).
- Se mai subliniază o dată că e ”urgent!”.
... și nu se dă nicio adresă de livrare. Or fi fost prea absorbiți să pună cât mai multe semne de exclamare.

2) Acel moment când, surprinzând un cuplu (colegi de serviciu, el 24, ea 22 de ani) sărutându-se în pauză și ei se fâstâcesc, îi asiguri fără să-ți dai seama ce spui: ”stați liniștiți, știu cum e, am fost și eu tânără!”.
Am fost.  Am fost.  Am fost  💀

3) Luni dimineață, următoarele trei melodii în mașină, în această ordine (setarea e ”random”, deci n-am avut nicio influență în succesiunea lor):
- ”Manic Monday” (The Bangles);
- ”Let it snow” (Dean Martin);
- ”My way” (Frank Sinatra).
Păi să nu-ți vină să întorci mașina, să te duci acasă și să te culci? Ăsta ar fi ”my way”, zic 😃

4) Apropo de muzică, mi s-a întâmplat ceva oarecum ciudat aseară: am simțit nevoia să ascult muzică românească. Nici nu mai știu de când nu mi s-a mai întâmplat. Am găsit pe Youtube un mix care se potrivește la fix: Phoenix, Talisman, Compact, Pasărea Colibri, Roșu & Negru, Vali Sterian.... și tot asta ascult și azi. Ba mai și lălăi prin casă: ”Fată verdeeee, cu părul păădureee/ Simți cum privirea lor vrea să te fuure”, după care schimb registrul: ”decât să mă despart de eaaa/ Mai bine-aprind tot satuuuul” și apoi mă scutur de melancolii: ”într-o nu știu care seară, într-o nu știu care vară”...
Habar n-am ce m-a apucat, dar momentan n-aș mai asculta altceva. 

5) M-am refăcut aproape complet după intervenția stomatologică. Încă sunt puțin ”colorată” pe maxilarul inferior (mă învinețisem serios, inclusiv pe gât, în ciuda faptului că am folosit cuminte punga de gheață), dar aparte de asta, sunt ca nouă. Vinerea trecută am scăpat și de fire, urmează încă un control în mai, iar în iunie trebuie să mă duc pentru ”descoperire” și inserarea unor bonturi protetice (dacă am tradus bine din germană). După încă o lună de la asta pot să mă încoronez, în sfârșit 🙃

Acestea fiind spuse, o cam iau din loc. Am liber până marți, pentru că poimâine e Paștele. Prin urmare, vizită conjugală it is. 
Weekend frumos să aveți și, dacă sărbătoriți Paștele, vă doresc... nu, nu aia cu ”lumină în suflet”, thank you very much 😃, ci să vă bucurați de aceste zile, să vă odihniți și să-i aveți pe cei dragi aproape. 

5 comentarii:

Carmen spunea...

Iti doresc o mini vacanta, linistita si plina de energie pozitiva, sa te tina pe picioare, pana la concediu!
La noi e ceva mai cald 5-6 grade, dar nici in apropierea temperaturilor visate, la inceput de aprilie. Sper totusi, sa ia ceva avant, de-acum inainte, ca m-am saturat de jdemii de tzundre!

Anonim spunea...

Recuperare rapida iti doresc, bine ca a trecut.
Mini-vacanta placuta! tocmai m-am intors si eu din mini vacanta, fuse foooooarte faina, multumesc frumos, mai vreau :) mai greu cu revenirea la munca, jumatate din birou sarbatoreste Pastele, deja imi vine sa plec acasa la copilasi :))
Cris

Greta spunea...

Să știi că fix așa a fost - plină de energie pozitivă :) Trebuie să fi fost good vibes de la tine :)
Altminteri, am 20 de grade aici ziua și 14 noaptea, ceea ce-ți doresc și ție, cât de curând :) Numai de-ar ține...

Greta spunea...

Săru'mâna, Cris, îndrăznesc să cred că sunt pe drumul cel bun :)
Nici mie nu mi-a ajuns mini-vacanța, azi am avut o zi criminală, nu e drept, și eu mai vreau :)))

Anonim spunea...

bonjur&bonsoar cum s'ar zice in caz de salut la lume, la punctu' 4 cu muzici ti'l recomand pe dl. Walter Ghicolescu. Iar la punctu' urmator/6 pe lista, recomandarea e vloggerul Horica sau fratele Zaia - Horica de la Horia Sarghi, Zaia bro' de la Zaiafet, atat.