joi, 22 martie 2018

Voi căror cumpărături nu le puteți rezista?


Dacă sunteți mai virtuoase ca mine, vă felicit și-mi exprim admirația, punându-mi în același timp cenușă în cap. Ei bine, recunosc.... când nimeresc în vreo drogherie (cum ar fi un magazin din lanțul Müller sau Rossmann), foarte rar reușesc să ies de-acolo strict cu lucrurile de care am nevoie - și pentru care m-am dus, de fapt. 

Și nu e vina mea, să știți. Dați-mi voie să-mi pledez cauza. 

Să presupunem, de exemplu, că-mi trebuie demachiant. Mă duc la raionul dedicat, citesc etichete, studiez, cântăresc argumentele pro și contra, procesul deciziei este unul încărcat de profunzime și plin de responsabilitate 😃 Mândră de mine, pun în coș rezultatul antemenționatelor eforturi intelectuale și dau să plec. 
Dar dintr-un colț mă ia de ochi un primer Maybelline de care n-am auzit până acum. Iote, promite un ten strălucitor, satinat, mătăsos. Am nevoie de primer? Adevăru-i că nu prea. Mai citesc o dată eticheta și mă conving că am nevoie. 

Sau îmi aduc aminte că am rămas fără acetonă. Doamne, de câte tipuri au ajuns și astea. Cu miros de migdale, de floare de lotus, pentru unghii sensibile, pentru cuticule uscate, pentru ojă rezistentă... Și alegerea asta e complicată, îmi dați dreptate, nu? Era mult mai simplu în tinerețea mamelor noastre: dizolvant pentru lac de unghii. Atât, fără briz-brizuri, fără proprietăți de nuștiucare, un singur tip de produs, că doar îți cureți unghiile, nu-l folosești ca să faci ritualuri complexe de înfrumusețare cu el.
Eh, și dacă sunt la capitolul maglavaisurilor pentru unghii, nu se poate să nu mai găsesc eu ceva. Un lac întăritor. Un top coat pentru luciu (cu efect 3D, poftim cultură 😕). Un scrub pentru cuticule. O ojă. O cremă emolientă. Și, evident, reușesc foaaarte rapid să mă conving de necesitatea ceva-ului respectiv. 

Situația tinde să se repete adesea. Nu cumpăr produse costisitoare, ba dimpotrivă (mi-am permis o extravaganță cu un fond de ten Chanel care-mi place foarte mult, dar nu știu dacă mai repet experiența, totuși), însă e vorba să fie un chelcășoz acolo. Indiferent că e vorba de un luciu de buze, un primer, un contur, o pudră, un lac de unghii, o cremă de corp... (din astea am vreo.... stați să mă uit. Văleu. Cinci am. Nu mai cumpăr creme de corp în următorii câțiva ani). Cel mai adesea însă, ”eșuez” la produse de manichiură. Cred că o explicație a motivului pentru care nu le rezist este că abia după 35 de ani am renunțat să-mi mai rod unghiile (terapia a avut un rol serios în privința asta). Ei, și dacă tot am manichiură frumoasă, cedez foarte repede ispitei de-a o împopoțona cu un produs nou.

No, așa. Mâine mă duc în oraș (în primul rând la medic, în sfârșit scap de fire, yey). Și cred că intru și prin vreun magazin.... adică dacă tot sunt în zonă... 🙄

(Greto, bagă-ți mințile în cap. Ai 17 lacuri și oje, femeie. Pe numărate. Dacă te-ai da cu una în fiecare săptămână și tot îți trebuie mai bine de patru luni ca să folosești o singură dată pe fiecare dintre ele). 

Ziceți voi că n-am o logică imbatabilă. De fier, nu așa oricum. Să vedem în ce măsură o s-o pun în practică mâine.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Sapunul si gelul de dus sunt problemele mele. Miros asa bine si majoritatea sub un euro. Si ideea e ca eu nu folosesc gel de dus.
In ultima vreme am inceput cu parfumurile dar am rezolvat rapid ca nu sunt asa ieftine sa iau milte

Amalia spunea...

Greta draga eu zic ca 17 oje chiar nu ajung :):):) gandestete ca ai putea sa le schimbi in fiecare zi deci trebuie un minim de 31... eu am avut acum cativa ani o pasiune pentru oje cred ca aveam undeva nu departe de 60 mergeam la salon sa imi fac manichiura si veneam cu ojele mele de acasa :)))

cand am plecat din tara am luat doar cateva cu mine (vreo 10) si din pacate cred ca nici nu le-am prea utilizat intre timp am descoperit manichiura semi-permanenta si nici nu mai am timpul si rabdarea sa mi le fac singura de doua ori pe saptamana. Restul ojelor s-au impartit intre mama si doamna care imi facea manichiura la salon (macar asa a profitat cineva de ele)

in rest si eu am o problema cu cremele de corp si cu fardurile ceva mai recent desi nici pe astea nu le mai folosesc asa de mult ca inainte...

si 2018 a debutat cu nebunia adidasilor si pantalonilor de sport :)))

Amalia spunea...

Am uitat insanatosire grabnica.. si la vorba inainte

Eva Anca spunea...

Foarte fain articolul. :D Eu nu rezist cand vad dulciuri, ceaiuri si carti. Doamne, cata stapanire de sine imi trebuie sa rezist cartilor!

Greta spunea...

O, da. La un moment dat am avut vreo 4 geluri de duș (concomitent) și ajunsese să-mi fie ciudă că, având atâtea, nu mai izbuteam să mă ”conving” că am nevoie de altele :)))
Cu săpunurile nu prea sunt, pentru că nu fac suficientă spumă pentru gustul meu. Dar recuperez în alte privințe :))

Greta spunea...

Cââââte? 60? Vai, ce puține mi se par 17 ale mele dintr-odată :)))
În concediu iau mereu 3-4 cu mine și evident, sfârșesc prin a folosi doar un lac incolor. Fapt care nu mă împiedică să procedez la fel în următorul concediu :))

Greta spunea...

Săru'mâna! :) Sunt bine, am scăpat și de fire ieri și mi-am recuperat debitul verbal care m-a consacrat :D

Greta spunea...

Mulțumesc, mă bucur că ți-a plăcut :) Și bine-ai venit aici :)
Eu la dulciuri mai reușesc să rezist, ceai nu prea beau, dar când vine vorba de cărți, am de asemenea o foarte mare problemă :D

Carmen spunea...

Am perioade, cu obsesii. De vreun an, cumpar indracit, haine si flecustete, de antrenament. Si am prostul obicei, de-a nu cumpara ieftin. Oje am vreo 20 si mi se pare in regula, am fost obsedata o vreme, outfitul si oja. Acum ma reduc la 13 nuante de rosu, 6 bej si roz si una neagra. Schimb culoarea saptmanal.
Am avut perioada cu camasi, perioada cu jeans, cu creme, cu incaltari...Singurele accesorii de care sunt foarte, foarte putin interesata, gentile. Una maro, una neagra, mari si incapatoare, atat!Si parfumul. Am unul si nu sunt interesata deocamdat sa-l schimb, imi place sa ma identific cu un miros anume.

Greta spunea...

Eu am o obsesie cu gențile, mărturisesc. Dar numai cu cele care se pot purta pe umăr. Nu le sufăr pe alea de braț, mereu am senzația că femeile care le poartă au mâna în ghips :)))
Mi-aș cumpăra câte-o geantă pe săptămână, dacă aș permite rațiunii să tragă un pui de somn :)))
Cât despre parfum, tocmai mi-am luat un Chopard - îmi plac toate parfumurile de la ei, cred c-am avut măcar vreo 10. Și-am primit și vreo șase mostre, deci acum fac research pentru viitor, cum ar veni :D

Petronela spunea...

Studiind mult marketing și comportamentul consumatorului, nu mă calific la nici o categorie :) Am 2 oje și un lac de protecție, 6 parfumuri, 6 genți, 4 rucsacuri de oraș, 2 creme de corp, 4 geluri de duș (pe care le schimb în funcție de nevoile pielii și chef). Cărțile nu se pun (e clar că vorbim de necesitate). :) Mă duc să îmi anunț soțul că este un tip foarte norocos :) Auzi! 17 lacuri și oje :)))

Adela Tarpan spunea...

Din fericire nu muncesc intr-un oras ci intr-un campus undeva departe de lumea civilizata. Si tot din fericire magazinele de la mine din sat se inchid inainte sa termin eu munca. Din nefericire stiu mult prea multe site-uri de pe care pot sa imi cumpar produse cosmetice online. Si nu din categoria ieftina. De fiecare data cand nu mai am loc in dulapul din baie, imi impun regula ca nu mai cumpar nimic pana nu se mai golesc recipientele. Nu prea functioneaza. Dar ce pot sa fac? Fiecare cu slabiciunea lui. Am tot timpul minim 5 produse de cleansing. E adevarat ca le folosesc. Dar este ceea ce cumpar cel mai des. Si la fel pt cremele de fata. Acum am doar 3 (de zi). Si asta pt ca mi-am impus sa nu mai cumpar nici una pana nu termin macar una dintre ele.
Cerceii sunt cealalta problema. Sau bucurie. Depinde cum te uiti la ea. Cum altii isi iau carti postale din calatorii eu imi iau cercei. Cel putin o pereche de cercei din fiecare destinatie noua. Am cateva sute de perechi. Din care port cam 2-3 perechi. Ceea ce il enerveaza la culme pe sotul din dotare. Insa a invatat pe pielea lui de ce nu e bine sa se puna contra. Inca ii mai scot ochii cum m-am intors eu acum 10 ani din Edinburgh fara cercei pt ca a comentat el ca "si asa nu ii port deci de ce ii iau".
In rest as putea trai tot restul vietii cu o singura pereche de pantaloni si un tricou. Urasc sa cumpar haine.

Greta spunea...

Daaaa, 17 :)) Și m-am abținut cu eroism ultima dată când am ajuns la Müller :D
6 parfumuri, zici? Eu doar două. Hmmm... :D

Greta spunea...

Pfuaaaa, nu-mi vine să cred! :) Sigur nu ai zis de mine aici?

”De fiecare data cand nu mai am loc in dulapul din baie, imi impun regula ca nu mai cumpar nimic pana nu se mai golesc recipientele.”

Ca să nu mai spun ce mă bucur când se termină vreun produs, că am motiv să-mi iau altul :))

Și aici, tot eu sunt:
”Cerceii sunt cealalta problema”. Câteva sute nu am (încă... :D), dar 100 se prea poate să fie. Și ce să vezi, și eu m-am ”statornicit” la vreo două perechi pe care le tot alternez.