luni, 30 decembrie 2019

Învățăturile prea-înțeleptei Greta


Cred că inaugurăm un nou serial (a se vedea titlul), care - la cât de frecvente sunt sclipirile mele de nețărmurită și incontestabilă inteligență - are toate șansele să depășească "Tânăr și Neliniștit”. 

În episodul-pilot, aflăm cum rezolvi problema sinusurilor congestionate. 

Păi, foarte simplu. 
Premisa e să fii răcită și să ai senzația că-n loc de urechi ai 2 trompete înfundate. Elementar, Watson.

1) Te duci să iei masa în oraș. 
2) Comanzi sushi, că doar ești o rafinată. 
3) Când ți se aduce comanda, o privești îndelung și te întrebi ce-o fi crema aia verzuie din dreapta. 


4) Habar n-ai ce e, da-ți aduci aminte de punctul 2.
5) Iei un sushi, îl tăvălești bine, cu nădejde și pricepere în crema aia verzuie și necunoscută și-l dai pe gât.
.
.
.
.
.
.
(pauză de gulpăit cu disperare din paharul de Cola, icnete, lacrimi în ochi, fum roșu pe urechi, sinusurile sunt instantanteu descongestionate până la a șaptea generație). 

6) Îți recapeți cu greu răsuflarea și-ți pică fisa (o fi fost prinsă în sinusurile congestionate): Wasabi. Desigur. Rafinamentul a fost restabilit.

Așadar, vedeți. Medicament naturist și extrem de eficient. Pupa-m-aș pe sinusuri de inteligentă să mă pup 🙄

10 comentarii:

Unknown spunea...

Incearca sa amesteci putin wasabi din asta verde cu soy sauce (sos de soia), chiar in farfurie,cu betisoarele. Si apoi treci bucatica de sushi prin pasta respectiva. E delicios si nu iti ia gura foc, ai sa vezi.
Irina

Anonim spunea...

Pentru un efect asemanator (adica desfundatul nasului) poti merge la sauna. E drept, nu-i la fel de rapid, dar e eficace si muuuuuult mai agreabil.
Sau, daca esti totusi adepta metodelor rapide, poti incerca si pasta rosie - harissa. Apoi, daca mai aer :-)), te rugam sa ne faci o evaluare comparata a celor 2.
Jual

Greta spunea...

Așa mai zic și eu, Irina, adică-mi pot imagina că ar fi într-adevăr gustos și n-aș mai scoate fum :) Mulțumesc de pont, cu proxima ocazie voi încerca așa.

Greta spunea...

Hmm, sauna nu e o soluție pentru mine, nu prea suport căldura. Am băgat o dată nasul într-o saună și nu știam cum să ies mai repede :)))
Despre harissa nu auzisem până acum. Am citit despre ea și mărturisesc faptul că am serioase ezitări în ce o privește :))

Anonim spunea...

Sushi is my favourite, ma rog, anumite feluri, si da cu timpul am invatat sa ador wasabi, amestecat bine cu sosul de soia.
Harissa... cred ca e cam picanta pt mine, si cam aromata (folosesc anumite condimente pe care nu le plac), dar merge incercata o data cu siguranta. o prefer pe deasupra unei felii de paine prajita cu crema de branza si apoi putina harissa :)
iar de sinusuri.. am avut o sinuzita serioasa inainte de craciun, ma ajuta tare sprayul cu apa salina si un aerius la culcare (of course on doctor's advice). Multa sanatate, sper ca esti mai bine!
Cris

simonatoroscai spunea...

Daca citeam acest episod pilot in prima zi a anului mi-as fi asigurat starea de bine si veselia pentru tot 2020. Sorry, nu ma amuz pe seama ta, ci impreuna cu tine, in urma felului in care iti povestesti experientele. Priceless!

Greta spunea...

Acum că știu cum se procedează, data viitoare o să mă bucur cu adevărat de el :) Că mi s-a părut că avea și un ușor iz de hrean, care mie îmi place foarte mult.
Între timp s-a dus răceala, s-o fi speriat de domnul Wasabi :))

Greta spunea...

Ah, Simona, dar poți să te amuzi și pe seama mea, serios că nu-i nicio supărare! :)
Mai am câteodată momente de-astea, doar că uneori trec prea repede și uit de ele :)) De-asta ziceam de serial...

Petronela spunea...

Cine nu are wasabi să mănânce hrean. ;)

Greta spunea...

Sunt foarte pricepută! :D Am reușit ceva asemănător și cu hreanul, dar nu la calibrul ăsta, totuși :))