joi, 18 iunie 2020

Păzea, mă-nțelepțesc 🙄


... sau oricum, ceva de genul ăsta.

Au mai rămas doar câteva zile până schimb prefixul (încă nu m-am acomodat cu ideea, of of, măi măi). Și tot cugetând eu la fabulous 40s (🙄), mi-am adus aminte de niște planuri - vorbă să fie - pe care le pritoceam cândva și la auzul cărora astrele probabil se țineau de burtă de râs.

În adolescență mă gândeam că, atunci când voi împlini 40 de ani, îl voi căuta pe cel care-a fost prima mea iubire. Habar n-am de ce-mi alesesem taman vârsta asta, dar în tot cazul, așa era planul. ”Nu va mai fi cel din amintirile mele, dar va fi tot el”. 

Prin facultate, visam asiduu la cremele Shiseido. ”La 40 de ani, îmi voi face cadou o gamă completă de îngrijire a tenului de la Shiseido”. 

Cu vreo câțiva ani în urmă, ziceam cu multă convingere că ”nu vreau s-ajung la 40 de ani fără să am o poșetă Prada”. 


Fast forward, în prag de 40...

- Ha? Cum adică să-l caut pe tipul de care am fost îndrăgostită în liceu? De ce adică aș face una ca asta? Pe barba lui Merlin, a trecut un sfert de secol de-atunci (aumaiGad). Cum ar fi să-l contactez, salut, sunt Greta, cum care Greta insensibilule ce ești, ce mai faci, ăăăă. 
Păcatele mele cele mari și grele, să fac așa ceva ar însemna că nu mai sunt în toate mințile.  
După cum superb a spus doamna Rodica Ojog-Brașoveanu într-o nuvelă, ”cine-și închipuie că se mai poate întoarce pe ulițele tinereții, e nebun”.

- O singură cremă de-aia cu nume de zici că-i sushi costă peste 100 de euro. O gamă completă e pe undeva la 8-900 de marafeți, sau poate chiar și mai mult. Pentru numele lui Belzebut. 

- Poșetă Prada? Antemenționatul Belzebut se dă cu coarnele de pereți. 2.000 de euro o paporniță? Serios. I can't even. Ce-o fi fost în capul meu?

Pfff, nu v-am zis că mă înțelepțesc? Stați numai să vedeți după ce trec pragul de 40. Mă duc în mijlocul câmpului și-aștept acolo să mă lovească revelațiile drept în scărfârlie 🤔

8 comentarii:

Anonim spunea...

Pff, 40 ani=virsta tineretii! Mai ciudat e atunci cind iti dai seama ca sportivii de 40 ani sint considerati prea batrini :-)). Si cind presedintele tarii (aka Macron) e mai tinar decit mandea.

Imi aduc aminte ca prin 94-95, studenta fiind (asta ca sa indic etatea, nu sa ma laud de studii!) am mers la un concert de colinde cu o prietena. Acolo am vazut doua cucoane, asa, cam la virsta noastra de astazi, imbracate in blanuri si nu stiu ce mi-a venit, i-am zis prietenei ca sper ca la 40 ani sa fim ca ele. Buun, am ajuns si am trecut acest prag si nu am haina de vizon, din cite stiu nici prietena mea si ce-i mai nostim, nici nu ne-ar interesa. O tempora...
Jual

elena spunea...

;))))
Eu am dat add friend si celui din liceu si celui din 5-8, din curiozitate. Au acceptat amandoi, desi nu sunt sigura ca ei stiu cine sunt, ca mi-am schimbat numele. Ma rog, cunostinte commune avem
Ne scriem lma in fiecare an :D si dam like-uri uneori.
Mesaje niciodata, Doamne fereste


Unknown spunea...

Cind am depasit pragul celor '40' m-a incercat involburarea grijilor despre cum arat, cum sa ma imbrac de acum,cum sa fiu 'youthful' totusi sa nu alunec in ridicol.
Si intr-o zi la inceput de septembrie erau pomii aurii, soarele caldut, lumina ca mierea, cerul albastru-adinc. In gind mi-a venit atunci: 'Uite, e ca si cind toate intrebarile isi intilnesc raspunsurile'.
In ziua aia mi-am spuns ca timpul oricum trece, dar depinde cum trece. Si ca uite ce avantaj are virsta asta, ca am adunat destula experienta sa-mi ajute sa 'connect the dots' si sa pot
sa inteleg mai bine lucrurile si lumea. Satisfactii durabile si profunde au venit din simplul fapt de a cauta si a intelege. Nu vreau sa vin cu clisee dar asta mi-a priit mie de atunci incolo.
Irina

Anonim spunea...

Visez la cremele ales de ceva ani.....Si voi mai visa. Pentru moment sunt multumita de Apivita. Iar despre marea dragoste din generala.......o sa razi dar fara sa-mi fixez o varsta anume l-am cautat fix inainte de 40 ani. e adevarat ca noi ne-am mai dat tarcoale o data la ceva ani...dar fie el sau eu eram in cuplu. De data asta se pare ca momentul e prielnic..si urmeaza sa ne vedem in iulie :) Sa-mi tii pumnii:) am mare nevoie de ceva pozitiv sa se inttample

Greta spunea...

Eu contemplu că tocmai intru în altă categorie de vârstă la sondajele de opinie, bunăoară :)))
N-am avut niciodată idei despre cum ar fi la 40... părea mereu ceva așa îndepărtat, proiectat într-un viitor pe care nu-l întrezăream. Acum ”mestec” încă proaspetele întrebări existențiale, pe care sper să nu le mai am cel puțin până la viitorul jubileu :))

Greta spunea...

Și eu l-am găsit pe respectivul pe Facebook, însă n-aș îndrăzni să fac așa ceva niciodată :D Deși sunt foarte curioasă de mai multe poze, are profilul destul de închis pentru non-friends. Dar ăsta nu e un motiv, așa că-mi văd de treabă :D

Greta spunea...

Nu sunt clișee, Irina, este o înțelepciune la care sper să ajung și eu. Pentru că într-adevăr, timpul trece oricum, încă nu s-a descoperit o metodă de-a opri clipa... cu toate că numeroși poeți au scris despre asta.
A învăța să te bucuri de moment este o adevărată artă. Una la care eu încă aspir. Te felicit din tot sufletul că ai reușit așa ceva! :)

Greta spunea...

Eu nu mai visez la ele de când am văzut ce prețuri au. Mi se pare obrăznicie și jaf la drumul mare. Cu plăcere și fără regrete rămân la Nivea și Ordinary...
Din tot sufletul îți doresc să vă regăsiți, tu și omul pe care-l iubești!!! Pumnii strânși pentru voi și poate după aceea vii să-mi povestești, ca să mă bucur împreună cu tine :)