joi, 11 februarie 2021

Salată de weekend (43)

Afară-i frig neîncetat
Noi suntem în lockdown
Și parc-aș avea chef de-o salată
În după-amiaza unui faun.

Habar n-am de ce vă uitați cruciș. Ăsta este efectul izolării, care tocmai ce-a fost prelungită până pe 7 martie. Mă exprim rimat, mă simt ciudat 🤪

Dar puteți avea încredere, salata e comestibilă. Manjabilă, cum zicea soțul Monicăi Lovinescu. 

1) De vreo 2 zile dă în clocot Social Media că actorul Dragoș Bucur a declarat că nu poartă mască și nu se vaccinează. Postarea (interpretată pe bună dreptate ca instigare) a făcut să curgă multă cerneală și n-o să insist asupra ei. Personal, mi se pare o mizerie sinistră, în contextul în care în lume continuă să moară mii de oameni pe zi din cauza nenorocitului de virus, iar medicii sunt îngroziți de adaptabilitatea lui. Ce m-a frapat au fost următoarele două aspecte:

- ”A gândi înainte de a vorbi înseamnă a te cenzura” - așa a cuvântat cineva, cu aplombul cerut de context. Mie-mi dă fatal error chestia asta și-ncerc să-mi imaginez cum ar fi ca noi toți să spunem orice ne trece prin cap, fără a trece prin niciun filtru. 24 de ore, nu mai mult. Un război nuclear n-ar fi deloc exclus.
- Toată lumea e cu ”asumarea” și ”libertatea de exprimare” în gură, dar asta numai până când se pune problema ca acțiunile noastre să aibă niscaiva consecințe. În momentul ăla nu ne mai place și răcnim degrabă că e ”linșaj virtual” și ”execuție online”. Ah, și preferata mea, ”aruncați cu pietre”. Smiorc 🙄

2) Cu ocazia scandalului antemenționat (în care nu m-am putut abține să-mi dau și eu my 2 cents), am descoperit că-mi lipsesc ”comprehensiunea și filonul intelectual necesare pentru a-l înțelege pe Dragoș”. 😳 Emoticon-prăvălit-pe-spate-de-impresie. Ține-mă, țațo!

3) Alaltăieri am fost la ORL pentru a rezolva problema unui sâcâitor dop și mi-am dat seama încă o dată de ce admir atât de mult sistemul medical german și organizarea nemților (care poate părea uneori exagerată, dar care, de fapt, face ca totul să funcționeze). Per total, îmi dă un sentiment de siguranță. 

4) Că mi-am adus aminte și țin să exprim ideea. Teoria marelui actor de mai sus ar fi că, dacă nu ești de acord cu o lege, e perfect ok să n-o respecți. Pe-această cale aș dori să anunț că mi se pare un abuz faptul că trebuie să muncesc pentru salariul pe care-l primesc și nu sunt de acord cu această cerință 🧐 Acum că am făcut asta public, mă simt cool.

Acestea fiind zise, mă duc să-mi exersez intens comprehensiunea. Poate găsesc filonu' cela, nu de alta.

Niciun comentariu: