duminică, 20 februarie 2022

Salată de weekend (48)

Nici salata de azi nu are ingrediente prea multe, dar eu zic să fiți bucuroși că nu e cu insecte 😒 (a se vedea mai jos la ce mă refer).

1) Cu negrăit interes aflat-am că-n Uniunea Europeană s-a legalizat consumul de greiere de casă. Știați chestia asta? Foarte rău dacă nu știați. Probabil nu știați nici că lăcusta călătoare și viermele de făină sunt legalizate mai demult, nu-i așa? Nț, nț. Nu se poate pune bază pe voi.

2) Aici a fost din nou furtună începând de joi și până ieri, de data asta una și mai isterică decât Nadia de-acum câteva săptămâni. Cucoana asta, pe nume Ylenia, a făcut ca toate visele, rafalele de vânt ajungând până la 150 km/h. Pagube materiale mult mai mari decât ailaltă, o sumedenie de trenuri și avioane anulate ca măsură de precauție și, din păcate, cel puțin trei victime. 


Asta a izbutit la noi. După cum se poate vedea, mândrețea de brad din spatele blocului a fost smuls din rădăcini. În comparație cu alte pagube și nenorociri este o nimica toată și cu toate astea, mă enervează. Bravo, cucoană Ylenio. De cap să-ți fie.

3) Joi am avut evaluarea anuală, care a decurs neașteptat de bine. Încă nu deschid șampania (chiar avem una, primită cadou), pentru că aștept să văd dacă se concretizează niște anume chestii. Sper să iasă așa cum îmi doresc.

4) Cât timp am fost în evaluare (într-un birou separat, cu șefa), colegii mei au dat dovadă de o neasemuită hărnicie. Asta cere o postare separată, care va urma zilele astea. 
 
5) Ieri s-au împlinit 9 ani de la una dintre cele mai frumoase seri din viața mea. Dacă aș avea posibilitatea de a retrăi anumite momente din viață, acesta ar fi cu siguranță în top 3 🙂.
 
6) Contemplu perspectiva de a-mi face un cadou când primesc bonusul anual, în ideea că what the heck, merit. Am muncit anul trecut de mi-au sărit capacele. Mai rămâne acum să depășesc momentul ”da' ce-mi trebuie...”. 

7) Cică până-n 20 martie se elimină complet restricțiile. Nu știu cum să iau chestia asta. Adică la drept vorbind, eu mari restricții oricum nu aveam - la mall, la restaurant și-n oraș mă duc de câte ori vreau, nu e ca și cum resimt efectele vreunei interdicții. Cât despre mască... sincer vă spun, nu-s sigură că-s pregătită să renunț la ea în metrou și magazine. Mai vedem pân-atunci.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu știu dacă știi, probabil ca da, dar în Hamburg se joaca piesa "Harry Potter și copilul blestemat". Eu inca nu l-am văzut, am bilete pentru martie, dar am auzit doar păreri foarte bune despre punerea în scenă.

Greta spunea...

Da, văzusem afișele, a fost foarte promovat... Problema însă (dacă pot să-i spun ”problemă”) este că nu am citit cartea fiindcă nu am găsit mai deloc opinii încurajatoare despre ea și nu am vrut să stric magia. Așa încât nici piesa nu-mi vine s-o văd, din același considerent...
Poate greșesc, nu știu. Dar mi-ar plăcea să-ți aflu părerea, după ce o vei fi văzut :)