luni, 11 aprilie 2022

Captură & enigmă lexicală

Știrea zilei fiind că jupânul a venit acasă cu prada. După o lună și jumătate, astăzi a apărut pentru prima dată la vânzare.


- În primul moment m-am gândit să iau 3 sticle, că o să consumăm oricum ceva pe maioneza pentru salata Boeuf, dar am zis să nu fac exact ceea ce condamnam la alții.

Bine-a zis. Las' că ne ajunge pentru toate. Apăruse un anunț pe Ebay cu un sonat din Hamburg care vindea ulei numai la ”pachet” de 25 de sticle, pentru 85 de Euro. Făcând un calcul simplu, rezultă că le vindea la preț triplu față de cât costă în mod normal.

Eu le-aș da ăstora o amendă să le crape sufletu-n ei. Ce soi să fii să faci speculă cu un produs alimentar de bază?

PS, că mi-am adus aminte: cum se spune, dom'le, corect? Salată Boeuf sau DE Boeuf? Am întâlnit ambele variante în egală măsură și nu mă pot hotărî.

PS2: constat că mi s-a făcut foame. Chestia e că m-am apucat de dietă și, mno. Haștag #RezistăGretoCăTeFăcușiCâtChina 😒

6 comentarii:

Anonim spunea...

"de boeuf" pt ca arata din ce-i facuta. Desi unii fac si din carne de pui :-((, banui ca din cauza ca nu cunosc franceza. In continuarea explicatiei, zicem "salata de vinete" nu "salata Vinete".

M-am uitat prin Carrefour - a dat penuria si p-aici. Ulei de floarea soarelui, nema. Da' io iau doar ISIO4, asa ca prin fundul raftului am mai gasit o sticla. Asa ca am o rezerva fabuloasa de o sticla de 1 litru. Mai trista am fost ca n-am gasit foi "filo" de placinta, da' asta-i din cauza ramadanului, nu a rusilor.

Jual

Anonim spunea...

Poti sa impaci si dieta si placerea renuntand la carniţa cu totul si facand salata numai din legumele obisnuite ( inclusiv castraveciori murati) si maioneza. Si obtii salata " à la russe", picanta si buna de tot!
Irina

Mada spunea...

Hei Greta,
vazusem zilele trecute pe undeva ca toate amenzile legate de PLF nu sunt valide. sper ca e relevant pentru voi!
https://www.profit.ro/insider/actualitate/amenzile-aplicate-pentru-formularul-digital-de-intrare-in-romania-plf-anulate-si-restituite-procedura-avizata-20670713

Greta spunea...

Da, exemplul cu salata de vinete mă ajută să-mi dau seama cât de greșită era exprimarea ”salată Boeuf”. Probabil faptul că o vedeam mai peste tot scrisă cu literă mare mă făcuse să percep ”Boeuf” drept nume propriu, ceea ce de fapt nu e.

Greta spunea...

Problema mea cu salata asta nu e atât carnea de vită... cât mai ales cartofii, de fapt. Iar fără cartofi, nu are niciun farmec, uff...

Greta spunea...

Hei Mădă, mulțumesc! :) Într-adevăr, zilele trecute a venit un plic la socri cu informația. Aproape că nu-mi vine-a crede că e ceva ce, totuși, a funcționat în România - chiar dacă-n al 12-lea ceas...