joi, 7 aprilie 2022

Eu, carevasăzică, reclam onoarea mea...

 ... aș zice ”și clondirul cu mastică”, dar mă lipsesc.
În schimb cu onoarea mea rămasă nereperată ce fac, hai? 🧐

Pasămite avusei marți un call pe MS Teams cu un client. Era prima dată când ne vedeam la mutre, așadar curiozitatea era mare - cel puțin din partea mea, că-n ce-l privește s-a dovedit a fi un nesimțitoriu și-un insensibil care mi-a rănit sentimentele pe persoană fizică.

În fine, deci ne call-uim. Discutăm, dezbatem, pritocim, analizăm. Eu dă-i cu ”Mr. Icsculescu”, el dă-i cu ”Mrs. Greta”, că așa am comunicat mereu pe mail și la telefon. Personal nu mă dau deloc în vânt după formulări gen ”doamna Cocuța”, aș prefera per tu-ul sau doamna Nume-de-Familie dacă ne scorțoșim, dar ”Mrs. Greta” e un fel de nici călare, nici pe jos.

Mno și cum comunicam noi mai cu aplomb, toată lumea se mai relaxase, stânjeneala inerentă primelor momente dispăruse, a voastră se gândi să spargă și ultima barieră comunicațională.
- Putem să ne spunem pe nume, cred că suntem de vârste apropiate, zisei eu zâmbitoare.
De partea cealaltă a monitorului se lăsă liniște.
- Hm, nu cred, grăi clientul cu un aer vag ultragiat. Aș spune că eu sunt mai tânăr.
😳😳😳

... pleosc! Se sparse clondirul cu mastică. Păcat că nu s-a spart în capul cercopitecului.

Voilà
de vedeți și voi. E mai tânăr, așa ”ar spune” dumnealui. Drept pentru care găsesc de cuviință să reclam, ca să-l citez pe nenea Iancu, onoarea mea, care m-a-njurat dumnealui, pardon facu-ţi şi dregu-ţi, şi mi-a spart clondirul 🙄.

Povestindu-le ulterior colegilor, s-au indignat alături de mine. Am primit numeroase sugestii din categoria ”ar fi meritat să-i spui așa și pe dincolo”. Premiul pentru cea mai pitorească idee s-a atribuit următoarei sugestii (o las în original, că sună parcă mai bine): ”not my problem that you look so old. As a child, your pet must have been a dinosaur”.

Dar fiindu-mi client n-am putut să-i dau această inestimabilă replică, așa că onoarea mea tot nereperată a rămas.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu știu cum e în limba germană, dar când aud în românește "doamna Nuți" mă apucă pandaliile. Eu știu că este greșită formula următoare: Doamnă Maria, Domnule Andrei. Prin folosirea termenului Domnule/Doamnă subliniem respectul față de acea persoană și automat indică un anumit grad de formalism. Folosirea numelui mic se face numai în cazul în care ne este permisă tutuirea dar, niciodată nu vom face asocierea domnule/doamnă + prenume.
Cât despre mitocan... atât l-a dus capul. Puteai să-i fi spus: “Excuse me! I thought that you are a mature and educated person. My mistake. ” And educated ziceai în capul tău că deh! client... :)))))))
Petronela

Anonim spunea...

Super replica colegei! Pune-o bine la pastrare ca poate ai ocazia s-o scoti vreodata!
Jual

Greta spunea...

Practic cred că exprimarea asta nu-i corectă în nicio limbă, cel puțin nu una europeană după câte știu... Dar în tot cazul, chiar îl crezusem pe pitpalac ceva mai mintos.

Greta spunea...

S-a notat, va rămâne nemuritoare! Alături de aia cu ”I love my customers. I don't kill them” :))