vineri, 29 aprilie 2022

Gând bun, de drag 🙂

”Oare ce să scriu azi?” mă întrebam mai devreme în metrou. Am realizat că nu am un subiect anume pentru a marca ziua de astăzi, așa încât am ales să-mi plimb din nou gândurile în trecut, spre cele între timp 15 concerte la care am avut imensul privilegiu de-a mă afla în public.
La toată energia bună, la prea-plinul sufletesc, la cum mi se umple inima de bucuria muzicii și a prezenței lui.
La mâinile lui, pe care le urmăresc pierdută-n reverie și despre care pianista Yuja Wang spunea într-un interviu că o fascinează. Într-atât, încât puțin a lipsit să rateze o intrare în cadrul unuia dintre concerte.
”Odată, în timpul unui concert pe care l-am avut la Florența, a fost cât pe ce să uit să intru, pentru că priveam fascinată și plină de bucurie mâinile lui. Mișcările îi sunt atât de elegante și în același timp de naturale. Îl priveam cum trăiește muzica și parcă eram în transă, când deodată am realizat: ah, trebuie să intru!”.


Cred că aș recunoaște mâinile astea dintr-o mie. Sau ce zic eu, din zece mii 🙂.

Feed-urile de pe Facebook și Instagram mi-au abundat azi de imagini și urări pentru el, adresate de o mulțime de orchestre și personalități din lumea muzicii clasice și de Operă (pe care le urmăresc), dar și de oameni simpli, ca mine, care-l admiră. M-am bucurat de fiecare gând bun care i s-a transmis, am simțit cum întreaga lume îl învăluie într-un cocon de admirație și drag. Exact așa cum merită 🙂. 

Zubin a împlinit 86 de ani astăzi. Fizic, a îmbătrânit. Dar ochii păstrează aceeași pasiune și sclipire dintotdeauna.


Sper să-l regăsim la pupitru încă multă vreme de-acum încolo. La  mulți ani, dragul meu Maestro 🙂. Să ne fii 🙂.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Faptul că există astfel de fiinţe in lumea noastră atât de contorsionată te face parcă sa gândeşti că mai există totuşi speranţă pentru Omenire!
Irina

Greta spunea...

Mare adevăr ai spus, Irina. Este un om deosebit, de o noblețe sufletească așa cum tot mai rar există. Și cred că inclusiv acesta e un motiv pentru care muzica dirijată de el ajunge la sufletul celor care o ascultă :).