miercuri, 1 ianuarie 2014

Prosit Neujahr! :)


La mulţi ani tuturor şi bine ne-am regăsit în 2014! :) Ce faceţi, cum sunteţi? Aţi petrecut? Noi am ieşit, ca de obicei, în târg să vedem artificiile. Artificii care au fost foarte spectaculoase. Pe la ora trei dormeam, dar nu simt c-aş fi pierdut ceva.

N-are rost să mă ascund după deget, sunt într-o stare de teribilă surescitare. Poate m-aţi simţit deja. Nici vorbă de coerenţă sau povestiri detaliate. Abia mă adun să scriu, dacă e s-o spun pe-aia dreaptă :) Asta pentru că, şi-acum citez de pe site-ul Filarmonicii din Viena, "The Vienna Philharmonic has invited Zubin Mehta to conduct the 2015 New Year's Concert". Eh, închipuiţi-vă cum mă simt :))

Vă dau cuvântul meu că, urmărind azi-dimineaţă Concertul de Anul Nou, (dirijat de Daniel Barenboim), mi-a trecut prin cap următoarea idee: "tot sunt ei prieteni de-o viaţă, ce-ar fi să-l invite pe Zubin la anul?". Între două polci, mai dădeam un refresh pe pagina oficială a Filarmonicii, ştiind că în curând se va anunţa numele dirijorului pentru anul viitor. Iar când am văzut numele lui Zubin, ei bine... să zicem că expresia "mi se înnoadă stomacul" ar ilustra destul de fidel ce am simţit.

Biletele se atribuie prin tragere la sorţi, intervalul de înscriere fiind între 2-23 ianuarie. Şansele sunt... alea care sunt. Destul de multe locuri sunt deja distribuite şi nu sunt incluse în tragerea la sorţi (locuri rezervate pentru VIP-uri, locuri moştenite din generaţie în generaţie în cadrul unor familii nobile din Viena, sau locuri rezervate pentru sponsori), aşa încât rămân destul de puţine pentru "plebe".

Bineînţeles, am să încerc. Mi-e frică. Îmi doresc asta până la lacrimi, cu toată fiinţa şi până-n străfundurile sufletului; după cum ştiţi, concertul acesta e o veche pasiune de-a mea, iar în ce-l priveşte pe Zubin, îmi cunoaşteţi sentimentele :) E probabil ultima dată când va dirija Concertul de Anul nou de la Viena, deci dacă nu voi avea noroc... cred că nici n-o să mă mai preocupe acest concert, nu mai mult decât din faţa televizorului.

Poate o iau razna, dar iar îmi dau lacrimile. V-am mai rugat o dată să-mi ţineţi pumnii, şi-aţi făcut-o. Şi am reuşit să am parte de una dintre cele mai frumoase seri ale vieţii mele.  Acum, vă rog din nou. Strângeţi pumnii pentru mine şi pentru acest vis al meu. În martie ar trebui să primesc răspunsul de la tragerea la sorţi.

Încheind acest prim post din 2014 într-o notă vieneză, Radetzky March să fie :) Desigur, condus de singurul muzician care mi-a atins sufletul :)



(Este vorba de o interpretare care încheie un concert susţinut de Filarmonica din Viena în 2009 în cadrul galei "Johann Strauss". V-aş fi pus o versiune de la Concertul de Anul Nou, dar Youtube iar îşi scoate ochii cu Gema în problema drepturilor de autor şi videoclipul nu e accesibil din Germania).

Vă doresc un 2014 extraordinar! :) Şi vă rog, ţineţi-mi pumnii...

8 comentarii:

Anonim spunea...

Sper sa citesc in martie ca l-ai primit biletul:)

La multi ani!

Domino

Anonim spunea...

ai primit*

sunt adormita

Greta spunea...

Mulţumesc din suflet, Domino! Doamne, nici nu pot să mă gândesc.... :)

Greta spunea...

No problem, e luni după Sărbători :)) La mulţi ani, să ai un 2014 de basm! :) Şi musai încărcat de magie :)

Anonim spunea...

Mersi, sa fie!

Eu ma bucur de bucuria ta:)

Domino

Greta spunea...

Sper, din tot sufletul sper să am parte de bucuria asta... este, pot spune, cel mai mare vis al meu.

Anonim spunea...

Oh oh iti tin pumnii ;-) daca ai noroc de bilete, dau un Sachertorte si-un Verlängerter in Viena.
Oare pot sa aplic la tragerea la sorti pt tine? (adica merge, daca ipotetic as castiga eu biletele si le-as da mai departe)? Scuze dar mi-e lene momentan sa citesc "das Kleingedruckte".

Greta spunea...

Sophie, draga de tine, aşa mi-ai mers la suflet...! Gândul tău pozitiv îmi dă parcă şi mai mult curaj.
Îţi mulţumesc din tot sufletul, de fapt cuvintele sunt prea puţine şi prea sărace pentru a-ţi mulţumi că te-ai gândit să aplici :) Da, este posibil, n-am văzut pe nicăieri vreo precizare că biletele ar fi nominale (ar fi fost chiar prea de tot). Vin la tine acasă, adică pe blog, în căutarea unei adrese de mail ca să-ţi zic nişte detalii...
MULŢUMESC!!! :)