miercuri, 8 ianuarie 2014

Versiunea germană pentru Struţ Modest


Nu ştiu dacă vă mai amintiţi de "topul celor mai amuzante 100 de nume româneşti", realizat cu ajutorul cititorilor site-ului Daily Cotcodac şi publicat cu aproape trei ani în urmă. Cele mai multe dintre nume sunt reale, luate de la evidenţa populaţiei. Iar celor imaginare le putem ierta caracterul ficţional, dat fiind că sunt atât de simpatice :D 
La egalitate de voturi, în fruntea clasamentului se află respectabilii domni Struţ Modest şi Rândunel Pisică, urmaţi de domnul (subliniez, domnul) Carmen Stamatescu, precum şi doamnele Supplexa Memoranda Onac şi Întuneric Steluţa Luminiţa.  În top se mai regăseau cetăţenii Gigel Potrivitu, Rămurel Pastramă, Turicea Bactelius, Marin Capdefier, Momcilo Luburici, Exacustodian Păuşescu şi mulţi, mulţi alţii).
(Paranteză: la vremea respectivă, votul meu a mers la onorabilul Struţ Modest :D).

Ei, dar credeţi că nemţii n-au şi ei struţii lor modeşti? :))) Cred că v-am mai zis, lucrez în logistică (distribuţie) - şi, prin natura activităţii, văd zilnic sute de nume. Iată o listă a celor mai gogonate, însoţite de traducere.

Frau Süßmilch - doamna Laptedulce.

Herr Eisenkopf - domnul Capdefier. Cum nu cred că e rudă cu Marin Capdefier al nostru, nu-mi rămâne decât să concluzionez că Omul de Tinichea are descendenţi pe întregul continent.

Frau Scheisse - doamna Rahat. Şi nu de rahatul turcesc e vorba. Nu vreau să-mi închipui cum o fi când o strigă asistenta la vreo programare la medic, sau cum se recomandă la telefon (nemţii nu zic "alo", ci se prezintă cu numele de familie; foarte greu m-am obişnuit cu asta, apropo). Ei bine, cred că trebuie să fie kinky să suni şi la celălalt capăt al firului să auzi "Rahat, bună ziua" :D

Herr Leberwurst - domnul Pateu. Ăsta e un şefuleţ de-al nostru "de sus", adică din middle management. Noi nu avem de-a face prea des cu el, din fericire - pentru că nu ştiu cum aş izbuti să rămân serioasă adresându-mă cu "domnule Pateu". Oricum, ne face nervii franjuri cu pretenţiile lui, transmise şefilor noştri direcţi în şedinţe. Am aşa un sentiment c-o să devenim cu toţii vegetarieni.

Frau Mamadoof - doamna Mamaproastă. Femeia trebuie să-şi fi pus la punct nişte strategii de educare a copiilor cu totul inedite.

Voi scrie o nouă postare, actualizând lista, de îndată ce voi avea "materie primă". Între timp, dacă aveţi şi voi exemple de-astea, please share, nu le ţineţi doar pentru voi ;))

4 comentarii:

Anonim spunea...

Am avut un coleg cu numele Flocea si o colega cu numele Curuț. Copiii sunt cruzi, asa ca-ti poti imagina ce glume se faceau pe seama lor...
Rox

Greta spunea...

Bieţii copii. Mă întreb de ce părinţii nu şi-or fi schimbat numele... sau or vrea să-l ducă mai departe, te pomeneşti :))
(off topic: îţi scriu în weekend un mail :) )

Zbanghia Zbanghy spunea...

:))
Buna. İndraznesc si eu sa bat la usa :)
Prin natura serviciului, la fiecare 2 minute (timp de opt ore zilnic) aveam cate un buletin sau mai nou, o carte de identitate in mana si persoana in fata mea. Ma distram copios vazand tot felul de nume, dar persoanele din fata mea erau reale. Treceam rapid in revista (de curiozitate) si zodia si starea civila (pe vremea cand era inscrisa). Chiar ma miram cum un barbat in varsta de 45 de ani sa poarte in acte numele de "Puiut" sau "İonel", in general diminutive care la acea varsta nu se potriveau.
Daca va spun ca aveam o familie numita si "Cocosel" nu o sa ma credeti...si erau de statura mica, gen ponei. De "Branza" nu mai zic, "Laptegros", "Ciomag", pana la urma am gasit si un "Bula" :)))))))) Atunci nu am mai rezista si m-a bufnit rasul. Sefa ma supraveghea mereu si a venit langa mine certandu-ma. Norocul meu a fost ca acel domn numit "Bula" sa fie chiar un om de treaba, glumet, a certat-o chiar pe sefa si a inceput sa ne spuna bancuri de radea toata coada (in ziua aceea nu am mai avut clienti nervosi).
Dar ce ziceti de numele de "Boc" care in limba turca se scrie "bok" si inseamna ceva urat, gen doamna " Scheisse"?
Mi-a placut sa va citesc. Mi-ati adus aminte de vremurile bune cand mereu zambeam oricui, dezinteresat si eram tanara...

Greta spunea...

Bun venit! :) Îmi face mare plăcere vizita. Dar am putea renunţa la pronumele de politeţe, în favoarea lui "tu"? :)
Vai, deci nu-mi pot închipui cum e să te cheme domnul Cocoşel.... :)) Mai auzisem de familia Ciumă - în cazul lor, era să se termine urât, pentru că vlăstarul familiei voia să se însoare, iar viitoarea mireasă nu era de acors să ia numele lui de familie. Pe bună dreptate, biata femeie... cum e aia, doamna Ciumă? :)) El s-a simţit jignit, mama lui - încă şi mai şi... Cum adică, dacă ea e mândră să fie doamna Ciumă, nora ce are? :D Au dat-o la pace până la urmă...