miercuri, 29 octombrie 2014

A procedat bine Simona?


Ecourile ediţiei 2014 a Turneului Campioanelor, desfăşurat anul acesta la Singapore, sunt departe de a se fi stins. Nici n-ar avea cum să se stingă. Dar, dacă-n privinţa meciului din grupe în care Simona a învins-o pe Serena toată lumea este de acord şi se întrece în ovaţii şi epitete - extraordinar, fabulos, incredibil şamd - referitor la meciul Simonei cu Ana Ivanovic părerile continuă să fie împărţite. 

Sintetizând, întrebarea este una singură: cum ar fi trebuit să procedeze Simona în acea partidă? După cum au scris şi răs-scris numeroase publicaţii, dacă Simona nu câştiga niciun set în meciul cu Ivanovic, Serena ar fi fost eliminată. Câştigând un set, Simona a adus-o pe Serena în finală. Unde Serena a jucat cu totul altfel decât în grupe. Şi s-a scris istoria. 

 

Luând o pauză de la campania electorală (care, cel puţin online, pare surprinzător de liniştită), opinia publică s-a scindat. Unii spun că Simona a făcut bine aşa cum a făcut. A jucat corect, dând dovadă de fair play şi-a adus-o pe Serena în finală. Poate s-a gândit că o va putea învinge din nou, sau poate nu, asta doar ea ştie. Alţii, dimpotrivă; susţin că strategia Simonei a fost proastă, că nu şi-a văzut interesul, că n-ar fi încălcat niciun regulament dacă nu lua niciun set, în schimb şi-ar fi făcut viaţa mai uşoară în finală (unde, în absenţa Serenei, ar fi întâlnit-o fie pe Ivanovic, fie pe Wozniacki).

My 2 cents în povestea asta sunt că Simona a procedat corect. De fapt nu "corect" este termenul, fiindcă n-ar fi fost împotriva regulilor nici să fi cedat toate seturile. A procedat fair play, dovedind respect pentru sine, pentru sportul pe care-l practică şi pentru adversar. E adevărat, istoria reţine doar câştigătorii. Dar cred că, de data aceasta, va face o excepţie şi va menţiona şi faptul că, indirect, Serena a câştigat inclusiv datorită Simonei.

Da, Simona a pierdut un milion de dolari. Însă a câştigat respect şi admiraţie, pe care eu le consider inestimabile.

Voi ce spuneţi de asta?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Respectul si admiratia le avea oricum. Dar da, si eu sunt de parere ca a procedat corect. Si-a jucat sansele pana la capat si a pierdut. Data viitoare...

Greta spunea...

Data viitoare ai ei va fi trofeul! :)

Regina Buburuza spunea...

A procedat corect neapeland la strategii si merita toata admiratia.

Greta spunea...

Da, este o sportivă nu numai de performanţă, ci şi de caracter :)