duminică, 3 mai 2015

Ce-am făcut de 1 Mai


Ordine în dulap, asta am făcut. Nu că-i trist? Aproape mi se face milă de mine, mai ales când îmi amintesc de momentul în care jumătate din conţinutul şifonierului era pe pat, iar cealaltă jumătate pe jos. Claie peste grămadă, fără niciun sistem (altul decât "deschide dulapul şi trage jos tot din el"). Bluze, topuri, pulovere, fuste, pantaloni. În anii anteriori, o revizie de genul ăsta se solda cu minimum un sac plin, donat la biserică (unde se strâng haine şi încălţăminte pentru săraci). 

De data asta, nu am mai dat peste nimic la care să mă gândesc să renunţ - deocamdată. Chiar şi aşa însă, mi se pare incredibil cât de multe boarfe poate avea o femeie. Ca să vă faceţi idee, avem un şifonier cu cinci uşi. Omului îi revin două rafturi, plus unul dintre spaţiile prevăzute cu bară pentru umeraşe. Restul e al meu. Miiiiine! Şi tot nu-mi ajunge :)))


Tot amânasem treaba asta cu ordinea în dulap, fiindcă ştiam cât de tare o să mă enerveze. În vederea acestei solicitante îndeletniciri, m-am pregătit temeinic: am pus de-o cafea şi am ales un DVD cu Zubin :)) Chiar şi aşa, după doar trei bulendre împăturite mă pomeneam oftând, epuizată de atâta muncă :))) 

Sigur, partea bună în toată povestea asta e că AM haine. Însă nu e decât o palidă consolare, raportat la consumul nervos de-a le pune în ordine, pe căprării: tricouri la tricouri, bluze cu mânecă lungă la bluze cu mânecă lungă, topuri la topuri şamd.

Dar am biruit! Îmi vine să deschid dulapul şi să mă minunez de mine, gospodină şi femeie organizată ce sunt :D Bine, cât o să ţină ordinea, asta e altă întrebare. Una la care n-am niciun chef să mă gândesc :)))

4 comentarii:

Anonim spunea...

Hahahaha parca ma vad pe mine :)) nu-i asa ca iti venea sa le bagi la loc asa cum erau? mi-am facut si eu ordine, mi-am dat seama ca multe nu le mai port, sau ca arata prea rau sa le mai port - sunt prea sentimentala sa le arunc uneori :)) asa ca le-am scos, le-am donat, restul in cutie separat ca nu ma incap inca. Si acum am o scuza sa cumpar haine noi :)))
Treaba cu mentinutul ordinii.. jur ca nu imi iese, a doua zi le arunc unele peste altele, ca la sfarsit de sapt sa le aranjez iarasi.
Cris

thea spunea...

Asta e momentul cheie (a se cilti ultraenervat) al primaverii mele: pulovere in raftul de sus, haine subtiri in rafturile de jos. In fiecare an pornesc cu mare hotarare ca fac o curatenie drastica, ca nu mai opresc decat ce am imbracat in ultimul an, restul pun in saci si-i duc imediat de acasa (altfel umblu iar in ei). De cele mai multe ori, sacii raman goi, toate carpele sunt inapoi in dulap si hotararea mea se amana pentru "la anu' ":)). Ramane doar sa ma descurc cu spatiul pe care il am, mereu prea putin :))

Greta spunea...

Fix aşa: îmi venea să le iau cu ambele mâini (să am priză bună, cum ar veni), să le îndes şi să închid dulapul :D
Mda, nici eu nu mă pot lăuda cu un deosebit talent la păstrarea ordinii. Aşaaaa, încet, constat că se face treptat harabură. Iar! :)))

Greta spunea...

Eu sunt mai generoasă, criteriul meu e "păstrez ce-am purtat în ultimii 2 ani" :)) Un an mi s-ar părea cam prea drastic, totuşi :D