joi, 19 martie 2020

Haștag #Numa'Situații


Ladies, lăsați orice faceți și veniți încoa' de vă dați cu părerea.
(Nu de alta, dar s-ar putea să vă regăsiți într-o postură asemănătoare, fiindcă nu cred să ieșim din izolare în următoarele câteva săptămâni 🙄). 

Așadar - făcând abstracție de faptul că astăzi am lucrat de la 8 la 18, fiindcă în mod ciudat lumea pare să aibă impresia că dacă ești acasă n-ai ce face decât să muncești, indiferent de oră - poftim situație azi dimineață.

Yours truly, în timp ce-și făcea toaleta matinală:
- Pfff, ce ten uscat am.
Jupânul prinde ideea din zbor.
- Păi cum așa. Nu te dai cu creme hidratante în fiecare zi?
(Nu vă mirați. Știe și cu apa micelară, cu gomajul, cu alea. Având în vedere consemnarea la domiciliu, nu exclud să-l învăț care-i treaba cu Squalane și cu Matrixyl de la The Ordinary 😀). 

Anyway. Contrariată fiind pentru că, într-adevăr, aveam tenul atât de uscat încât aproape se descuama, am început să bombănesc.

- Nu pricep, frate. Folosesc fix aceleași creme ca săptămâna trecută sau ca acu' două săptămâni. Tenul meu era perfect hidratat, și-acuma iote. În mod sigur e de la statul în casă, altă explicație nu există.
- Păi vezi, zice el edificat. Ce dovadă mai bună vrei că de fapt cremele alea sunt fix degeaba și că nu datorită lor aveai tu fața hidratată.
............................................

Voi ce replică ați da la asta? Că eu una, sinceră să fiu... 😒

8 comentarii:

Ioana spunea...

Umm "Da, dar sigur cremele alea au ceva ingrediente care se activează doar la contactul cu aerul de afara, particulele de praf, razele soarelui" :)) habar nu am, dar sa știi ca am pățit și eu același lucru.
De când ne-am mutat aici pentru ca na, vremea curului+no job= stat în casa non stop, tenul meu chiar s-a modificat în sensul asta :( ba chiar am avut și o reacție super nasoala acum câteva săptămâni când am dat apa mai fierbinte (care e și super calcaroasa) și după baie eram roșie ca un rac pe frunte, pomeți și nas.
Noroc ca am crema aia făcută de mine și în 5 minute deja era aproape calmata pielea.
De o săptămână ne-am lăsat amândoi de fumat, asa ca barem sper sa mai remediez cu asta.
Prima data am zis ca ne lasam pentru ca Macron a zis sa rămână deschise doar magazinele alimentare și care vând tutun. Dar restaurante, bodegi, închise.
Ei și cum la noi în zona sunt doar baruri care vând și tutun.. Am zis ca gata nu o sa mai avem de unde lua, deci numa bine sa profitam sa ne lasam.
A doua zi, am mers la cursuri, despre care nu ma anunțase nimeni ca nu se mai țin, si cand colo, barurile cu tutun deschise...eh, ne-am făcut ca nu vedem și...cum am zis, s-a făcut aproape o saptamana :).
Imi pare rau ca nu ți-a mai scris nimeni. Eu sincer, am fost cu gradina ca am avut o superbitate de vreme și nu am mai prea intrat pe net ca m-au înnebunit astia cu subiectul zilei...ca sa nu mai pronunț ca ma iau pandaliile.
Asa de frumos a fost, 16-17 grade, ba chiar poate 20, cer senin, păsările cântă non stop, au ieșit bondarii și albine... Bai am avut o stare din aia de fericire și calm, incredibila.
Am stat asa sprijinita de tocul geamului înainte sa ma apuc de treaba și parca am călătorit printre filele cărților unde sunt descrierile alea specifice... "Vin şi se duc de-a dura dealuri dese, verzi ca poama busuioacă. I-atâta lumină în priveliştea de iarbă şi de frunză, încât daca-i muşca din ea, ar curge must dulce, adunând viespile." nu stiu cum sa explic... E ceva greu de pus în cuvinte :). Dar ma bucur ca pot simți asa ceva. Sa fiți sănătoși și spor la activități în doi :)

Greta spunea...

Oh, felicitări pentru lăsatul de fumat! Vă doresc să vă țină, fiecare zi fără țigară e un real câștig pentru organism!
Tare frumos mi-ai scris, am citit de mai multe ori comentariul tău și parcă a ajuns și la mine ceva din starea aia de bine atât de expresiv descrisă :) Îți mulțumesc tare, tare mult. Nu exagerez când îți spun că mi-ai dăruit o clipă de mult bine, de care aveam mare nevoie. Mă ”duc la vale” un pic, moral vorbind :)
Te îmbrățișez strâns, să fiți bine!

Ioana spunea...

Ma bucur chiar și pentru clipa aia :).
Eu am tăiat orice legatura cu ceea ce se intampla în momentul asta.
Chiar nu îmi folosește la nimic ceea ce se difuzează, efectiv la NIMIC. Doar ma încarca complet negativ, ceea ce tot mie îmi va face rău, dar bine nimănui, so...mi-am creat o bula protectoare mentala sa ii zic asa.
Mai verific din când în când pe pagina guvernului, ca poate cine știe, dar atât.
In rest, gradina, munca pe ici pe colo, ca sunt pe un proiect freelance, citit, filme românești pe fundal în timp ce mai fac una alta prin casa, aproape obligatoriu cu Dem Rădulescu :)) și privit florile, cerul.. D'astea hippie cum ar spune unii.
Duminica am ieșit la plimbare pe sosea. Fiindcă nici mașini nu treceau, era o liniște incredibila, pe care nu am mai "auzit-o" decât când mergeam la tara în copilărie și prin vacantele din munți.
Ei si nu merg eu doua minute, când hop, colea la 200 de metri de sosea, șapte sau opt căprioare. Mno, m-au reperat instant ca eram singurul punct în mișcare pe o raza de km și au fugit. Dar am apucat sa le admir vreme de 20, 30 de secunde. Noi aici, cred ca am mai zis, nu avem vecini, casa e situata la un DN și asta permite în situația actuala sa avem acces la plimbari pe care în mod normal nu prea le poți face, fiindcă e circulație intensa.
Daca nu ai făcut-o pana acum, îți recomand să citesti cartea Prăvale Baba, de Ionel Teodoreanu. De acolo a fost citatul.
Este cartea mea preferata și e singura care de la atâta frumos, m-a făcut sa plâng aproape de fiecare data când am citit-o :)).
Sper sa fiți și voi bine și repet, daca puteți, tăiați legatura cu știri, nu va face decât rău :). Te pup (deși eu nu sunt pupacioasa de fel, dar virtual meeerge :)) )

Anonim spunea...

Oooh eu de cand acasa, uit de toate :)))
ceva asemanator: de cand suntem acasa uite am slabit 2 kg; iar el zice: pierzi masa musculara.... :| n-am mai avut replica!
Cris

Greta spunea...

Hait! Cum ai reușit să slăbești, sis? Eu trebuie să mă abțin din răsputeri, am senzația că mă-ngraș numai cât mă uit la mâncare :))) Și fiind acasă, mă nimeresc prin bucătărie mult mai des decât ar fi cazul :|

Greta spunea...

Am citit în tinerețe ”Prăvale Baba”, era lectură obligatorie în gimnaziu, dar nu pot spune că-mi mai amintesc. De fapt ia te uită, constat că-mi amintesc de Ștefan Damaschin, deci ceva tot a rămas acolo. Dar nu și imaginile de genul celei evocate de tine... Mda, e de recitit, cu siguranță.
Încerc să nu mă mai uit la știri, nu fac decât să mă sperie. Ieri chiar m-am simțit foarte demoralizată. Mai scrie lumea pe Facebook, ceea ce de asemenea e înspăimântător, dar mă străduiesc să fac abstracție pe cât posibil...
Te pup și eu, virtual e aaaaltceva :))) Fiți bine!

Anonim spunea...

n-auzi ca e masa musculara?! :)))) pai dupa astia mici , nu prea apuc. fii-miu ma trezeste la 5.50, sa prindem rasaritul romantic, si la cate drumuri fac la bucatarie pt ei, nu apuc sa mai iau si pt mine :)))
Cris

Greta spunea...

Stai că am eliminat și eu 500 de grame de masă musculară, me happy :))))