miercuri, 31 mai 2023

Salată de weekend (55)

Ia că azi v-am făcut salată, să nu ziceți că așa și pe dincolo. Am nimerit un castron cam mic, dar vine vara, ținem dietă, suntem stoici și cumpătați.
(Da, știu că nu e weekend încă, thank you very much 😒).

😈 Întreb șefa pe chat:
- Ai câteva minute pentru un call scurt legat de mirobolantul meu client Pandelică?
- Sigur.
O sun.
- Ia zi. Ce-ai făcut?
-...... nimic 🙄.
- Bun. Mă gândeam că l-ai omorât.
Am salutat încrederea acordată. Îmi pare rău că nu m-am gândit s-o întreb ce-ar fi urmat dacă presupunerea ei ar fi fost corectă: mă ajuta să ascund cadavrul sau anunța Poliția? Dacă mă mai întreabă, nu mai ratez 😀. Și ceva-mi spune că n-a fost ultima dată când a avut motive să mă suspecteze de activități aflate în profund dezacord cu prevederile Codului Penal. 

📝 Dacă mai aud o singură dată ”Faceți aia și ailaltă și pe mă-sa și pe tac-su lu' aia și ailaltă, de care știu că nu aveți timp, dar totuși faceți-le just to be sure”, țip.
Și-o să mai aud.

📚 Citesc 3 cărți în paralel, ceea ce reprezintă un record pentru mine (foarte rar mă pot concentra la mult de una). ”Das Paket” de Sebastian Fitzek (un thriller psihologic), ”Cutia” de Camilla Läckberg și Henrik Fexeus (nordic noir) și ”Cum să-ți reinventezi viața” de Jeffrey E. Young și Janet S. Klosko (una dintre, probabil, foarte puținele cărți de dezvoltare personală care-și merită această caracterizare).
Mă cam mir de mine că citesc trei cărți simultan, dar probabil fiecare dintre ele are ceva ce-mi trebuie în perioada asta.

6 comentarii:

Mada spunea...

Și eu citesc 3 carti in paralel… din Ianuarie 🙈 încă nu am terminat Spare dacă îți vine sa ma crezi 😜

Greta spunea...

@Mada, să știi că-mi vine foarte ușor să te cred, și eu aș fi abandonat-o dacă n-aș fi fost motivată să scriu despre ea :))))

Anonim spunea...

Eu citesc 2, dar amindoua despre al doilea razboi mondial. Dar, de fapt, daca stau sa ma gindesc, 3. Am mers cu trenul acum 2 saptamini si am luat o carte de format mic, sa intre in geanta. N-a fost traseul destul de lung si n-am apucat s-o termin.

Jual

Mada spunea...

Hai ca m-am ambiționat și am terminat-o! Mi-a plăcut mult ultimul capitol, printre datul ochilor peste cap. Scriitura este foarte mișto. Ce zice el… eh. Hai sa clarificam cele mai mici chestii, doar doar.

Mmmaria spunea...

Cum este ”Cum să-ți reinventezi viața”?
Nu mai am de mult timp incredere in cartile de dezvoltare personala si nici nu cred ca mai am ce reinventa, dar venind de la tine recomandarea, m-ai zgandarit.

Greta spunea...

@Jual, am mai experimentat și eu să citesc două cărți pe același subiect, și mi s-a părut foarte interesant: pe alocuri se completau, pe alocuri apăreau diferențe de abordare și mi se părea o provocare să parcurg două puncte de vedere parțial diferite, pe același subiect :) Aș repeta experiența dacă s-ar ivi ocazia.

@Mada, scriitura e singura chestie pozitivă la cartea aia. L-a ales pe unul dintre cei mai buni și asta se vede. Însă conținutul... vorba ta, să despicăm firul în 14, poate stârnim ceva reacții și compasiune. Deplorabil mod de a face bani.

@Mmmaria, cartea este incredibilă. Într-adevăr, are un titlu ușor senzaționalist, dar conținutul este... plin de revelații. Detaliază capcanele mentale pe care le avem toți, într-o măsură sau alta și în asocieri dintre cele mai diverse și oferă soluții practice pentru a le putea gestiona, îmbunătățindu-ne astfel calitatea vieții. Voi scrie despre ea probabil, într-o postare separată. Dacă o vrei, scrie-mi la dorabella1980@gmail.com și ți-o trimit imediat :)