duminică, 15 ianuarie 2023

Salată de weekend (53)

Nici nu-mi vine să mă uit când am făcut ultima salată (hm, se pare că totuși n-a trecut atât de mult timp; în octombrie...), dar oricum se numește că e vremea pentru una proaspătă.

📖 Că tot mă-ntrebam deunăzi oare ce să citesc. Zilele astea mă îndeletnicesc cu lectura cărții ”Spare” - plângăcelile tipărite ale prințului Harry. Încă nu mă lansez în comentarii, dar va urma, desigur, o postare separată. Am ales să o citesc în original, motiv pentru care va dura un pic mai mult.

🤓 Ieri am fost la un centru de optică - vorba lui Toma Caragiu, să văd ce am că nu mai văd 😀. Și am văzut: câte-o jumătate de dioptrie mai mult la fiecare ochi. Ce să zic, sublim. Cel puțin așa se explică probabil durerile de cap, pe care-am început să le am cam des - de obicei după 4-5 ore de la începerea zilei de lucru, precum și faptul că trebuie să-mi fac periodic scrisul mai mare pe monitor. Mi-am comandat ochelari noi, prilej să aflu că nu prea se mai poartă ramele pe fir. Am reușit să găsesc unele, din fericire - dar nu-mi explic ce capriciu al modei o mai fi și ăsta. Din ce-am înțeles, anul acesta la mare căutare sunt ramele rotunde, cele groase (în special transparente) și cele ”aviator”. Mno bine, cu oricare dintre ele aș arăta ca un fel de muscă supradimensionată - dar cum ziceam, am găsit un model care mi se potrivește.

💃 Anul acesta n-am avut dispoziția necesară de-a ”forfeca” rochiile de la Globurile de Aur. Material aș fi avut, dar n-am punctat glorios la capitolul ”dispoziție” - a fost o săptămână lungă și cumva toată luna ianuarie mi se pare posomorâtă și posacă, așa. Dar am selectat totuși două fotografii, din punctul meu de vedere cel mai mare eșec și cea mai reușită apariție pe covorul roșu.



Heidi Klum pare un fel de animatoare într-un club de noapte de mâna a treia din Las Vegas. Dacă ai picioare frumoase - și ea are, nimic de zis - le expui altfel, nu într-o fusticicuță sclipicioasă. Despre șalul din pufi pene boa nici nu vreau să-ncep să discut.
La polul opus, Jamie Lee Curtis - ce doamnă desăvârșită! Ținuta este foarte elegantă și adecvată contextului, înfățișarea în ansamblu este impecabilă și apreciez faptul că nu a apelat la intervenții estetice la nivelul feței. În showbiz sunt tot mai rare femeile care-și poartă vârsta cu demnitate.

👩‍🍳 Șefimea noastră coace un plan de natură să ne entuziasmeze și ce-i drept, cu unii dintre colegii mei au nimerit-o: un cooking event la care să luăm parte cu toții. Am încercat să mă sustrag, dar a fost imposibil, așa că n-o să am de ales. Deci să ne-nțelegem: mie nu-mi place să gătesc nici acasă, darămite în interes profesional 🙈. Nu pot să spun cât îmi displac chestiile astea corporatiste de haideți-să-haidem....

Acestea fiind zise, să ne fie lunea ușoară și cafeaua tare 🙂☕.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar îmi doream o reacție la cartea lui Harry, eu am primit-o simbata in germana. Eu îl simpatizez și țin cu el, cred ce scrie. Am urmărit citeva interviuri sau comentarii la TV, de exemplu la VOX. Știu ca ești de alta părere, oare după citirea cărții apare o schimbare? Livia din Stuttgart

O spunea...

eu am fost cu niste colegi la un cooking class si m-am distrat maxim (dar eu ador sa gatesc, e cel mai mare hobby al meu deci clar m-au nimerit cu activitatea :D ). Cei ce nu le au cu gatitul, au stat pe margine si au baut vin :D

Greta spunea...

Citesc în fiecare seară, sper să o termin până în weekend ca să scriu despre ea pe îndelete. Citind despre experiențele lui din adolescență, îmi dau seama că trebuie să-i fi fost foarte greu. Nu cred însă că experiențele traumatizante din copilărie și adolescență pot justifica să te porți așa cu tatăl și fratele tău... și spun asta din postura unui adult care și-ar dori să poată uita și copilăria, și adolescența, și anii primei tinereți. Să vedem cum mi se va părea în continuare.

Greta spunea...

Eu nici la partea cu băutul de vin nu m-aș descurca grozav, mai mult de un pahar nu duc :))) Cum de scăpat nu pot scăpa, rămâne de văzut. Dacă va fi interesant, vin să vă povestesc pe blog :D