luni, 30 ianuarie 2023

Scurt ”update” tehnologic

Asta e o postare oarecum atipică, dar am zis să vă pun la curent, fiind vorba de o problemă care m-a preocupat multă vreme și despre care parcă nici nu îndrăznesc să cred că s-a rezolvat.

Așadar. Unii dintre voi mi-ați scris, de-a lungul timpului (pe mail-ul de la formularul de contact) că nu reușiți să postați comentarii. Pentru mine era un moment dulce-amar: mă bucuram că-mi sunteți aproape și că vreți să-mi scrieți, iar în același timp mă umpleam de frustrare că nu apar comentariile voastre. Am tot cercetat pe Google și ipotezele erau felurite, cele mai multe dintre ele făcând referire la browser. Ba că merge de pe Safari, ba că din Chrome nu poți da greș, ba că e vorba de ceva cookies (dar nu mă edificam în legătură cu ele). Că aia, că ailaltă, problema nu se rezolva și eu deveneam tot mai posacă pe chestia asta.

Regretam din ce în ce mai mult că atunci când mi-am făcut blogul (în 2010), m-am hotărât pentru platforma Blogger, și nu pentru WordPress; dar toate blogurile pe care le citeam atunci erau pe Blogger, nu mă pricepeam și nici nu aveam pe cine să întreb, așa că asta mi s-a părut o soluție satisfăcătoare. Bineînțeles că, de când cu tărășenia comentariilor, numai că nu-mi dădeam pumni în cap.

O cititoare, cu care m-am ”intersectat” de curând pe un alt blog, mi-a scris același lucru - că nu se postează comentariile - și de data asta m-am supărat pe situație parcă mai tare ca oricând. Începusem să cochetez serios cu ideea de-a trece la domeniu propriu - ca ultimă soluție, cu toate că și asta ar fi problematic. N-aș ști de unde să m-apuc, ce domeniu ar fi recomandabil, ce hosting, n-aș ști să ”fac trecerea”, nu cunosc pe nimeni de încredere la care să apelez (contra-cost, desigur, dar măcar de-aș ști pe cineva, mă gândeam), arghhh, mă ia durerea de cap numai cât am înșirat toate astea.

Cotrobăind aseară din nou după soluții, am găsit un forum unde cineva scria că problema - pe care o a(vea)u mulți alții, nu doar eu - ar fi cauzată de un conflict între formatul comentariilor și ”third-party cookies”, care nu știu exact ce înseamnă și-n general ce vor de la mine.
Bref, recomandarea era să selectez un alt formular de comentarii, ceea ce am și făcut și acum s-ar părea că funcționează. Chiar dacă nu e ideal, fiindcă nu mai pot răspunde individual fiecărui comentariu în formular separat, acum cel puțin am speranța că se vor afișa toate comentariile.

Asta voiam să vă spun azi. Phew, greu e să scrii chestii de-astea legate de tehnologie; după cum se vede, nu numai la gătit nu mă pricep... 🙄

20 de comentarii:

Ioana spunea...

Pspspsps

Mada spunea...

Test test :)

Anonim spunea...

Woaaahhhh merge de pe telefon!!! La mine de la un timp nu mai mergea sa îți las comentarii decât de pe laptop. Iar eu cum te citesc dimineața din vârful patului… pana ajungeam la laptop uitam sa îți dau binețe :) acum nu mai am scuze 😁

Mada spunea...

Tot eu eram, dar nu am selectat treaba bine. Gata cu spamul din partea mea!

cristina spunea...

Uite ca merg comentariile

Greta spunea...

@Ioana, n-ai idee ce bucurie mi-a făcut ”Pspspsps” ăsta la prima oră azi dimineață... :)

@Mada: testul funcționează, yey! Și nu e niciun spam, este o mare bucurie pentru mine faptul că pare să se fi rezolvat problema comentariilor! :)

@Cristina, acum merg, da! Și-mi crește inima precum cozonacul pus la dospit :)

vio spunea...

2 6 2 6 😉

vio spunea...

Ia. Șterge-mă. :)

vio spunea...

Io pot!

Greta spunea...

Vio, ba nici nu mă gândesc să te șterg, uite-așa :D

vio spunea...

Cred că nu poți:d

vio spunea...

Pardon, aici voiam. Ok, nu am consumat nimicuța, parol.

Anonim spunea...

Te citesc de ceva vreme, esti foarte talentata. Ai putea incerca literatura.

Ralu spunea...

Hai sa incerc si eu! Am avut multe tentative, dar niciodata nu trecea comentariu :)

Anonim spunea...

Tot in probe, incerc si de pe laptop (fara diacritice).
Cred ca o sa tot fie astfel de probe! Indiferent de tema articolului pe care il vei posta, noi vom aparea cu probe :)
Madlenec

Greta spunea...

@Anonim, îți mulțumesc din suflet :) Am încercat, pe la 20 de ani (nuvele polițiste). Nu erau rele, dar cred că a fost doar o sclipire de tinerețe. Însă e un tren după care-mi pare rău și-acum, ce-i drept.

@Ralu: uite că a trecut, cât de mult mă bucur! Îți mulțumesc că mi-ai rămas, în ciuda tentativelor eșuate de a comenta :)

@Madlenec, nicio problemă, să fie probe, că fiecare comentariu îmi umple sufletul de bucurie :)

@All: nu știu dacă vă puteți imagina cât de mult mă bucur că acum puteți comenta, și cât de mult înseamnă pentru mine faptul că mi-ați rămas în preajmă. Vă cuprind pe toți în brațe așa, ca o cloșcă :)


Anonim spunea...

Test

Greta spunea...

Anonim: Roger! :)

Mmmaria spunea...

Eu sunt noua pe aici, dar vin deja cu mofturi si pretentii.
Si anume sa implementati like-uri date de noi si pentru cei ce comenteaza.
Ca poate dam mai multi "like" la comentariul "Te citesc de ceva vreme, esti foarte talentata. Ai putea incerca literatura".
Si poate convingem :)
Eu personal as da bani pe acest jurnal/aceste scrisori, sa le am pe hartie tiparita si cu care sa ma pot cocota in varful unui pat...

Greta spunea...

@Mmmaria, nu am cuvinte să-ți spun ce înseamnă pentru mine ceea ce mi-ai spus :) Îți mulțumesc, cu recunoștință.
Cât despre butoanele de like, aș face asta, dar formatul Blogger nu are această opțiune... Pot însă promite că voi continua să scriu. Cel puțin aici, cu siguranță. Cât despre literatură, dorul și dorința sunt încă undeva în mine. Cine știe, poate într-o zi...