vineri, 2 mai 2014

Un gând pentru cândva. Demult...


2, 10 şi 18 Mai 1995.

Trei zile-cheie din viaţa mea. Fiecare în alt sens.
Trei zile în care, în fiecare an din cei 19 care-au trecut de-atunci, cad pe gânduri. 
Zile când viaţa mea s-a resetat. Shift+Delete, create a new document. Recitindu-l, ajung la concluzia că nu-mi displace ce-am scris. 
Au fost derută şi neînţelegere, au fost sute sau poate mii de "de ce eu, de ce mie", au urmat durerea şi furia, în final au rămas doar împăcarea şi zâmbetul care-l însoţeşte pe "aşa a fost să fie". 

Una din lecţiile ultimilor 19 ani

Nu mă mai întreb demult "cum ar fi fost dacă". Nici măcar "cum aş fi fost EU dacă". Nu mai e important.
Mult timp mi-a fost dor de mine. Acum n-aş mai şti să spun de care "mine" mi-era dor. Cine-şi mai aduce aminte cum eram înainte? Şi-n definitiv... ce mai contează? Cui îi mai pasă? Mie nu, cu siguranţă.

Îmi place liniştea asta, netulburată de aproape nimic. Am tresărit, pentru prima dată după foarte mult timp, când am stat de vorbă cu o copilă în vârstă de 15 ani. Era atât de nevinovată, de curată, de pură şi de minunată în inocenţa ei. Mă uitam la ea şi nu-mi venea să cred. Atât de mică eram atunci? Au fost cândva şi ochii mei atât de curaţi şi de naivi?
Dacă da... oare eu unde eram?

8 comentarii:

Anonim spunea...

Mititico !

Greta spunea...

Nu prea s-ar mai putea spune asta... :)

Anonim spunea...

Se poate daca inca ne simtim sufletul !
Tu stii atatea , traiesti intens fiecare clipa si ai loc in gandurile tale ptr. amintiri . Nu trebuie sa vin eu - un anonim - ptr. a justifica in formulari docte ori citate din clasici trairi si stari sufletesti pastrate si vizibile la tine .
Pot spune doar cum te percep din gandurile si cuvintele tale : Mititico !

Greta spunea...

Mulţumesc mult, mult :) M-ai făcut să mă simt tare bine. Şi răsfăţată :)

Anonim spunea...

Asa si trebuie !
O meriti cu prisosinţa !

Cu stima !

Anonim spunea...

Ingaduie te rog sa mai spun ceva , simplu , desi oarecum romanţat :
" O poveste duce fiecare , cautandu-si partea lui de cer , Unii dau mai repede de soare - altii lasa in urma doar mister ...
Dar de dau ori nu de fericire , alta cale sa aleaga nu - i , Oamenii sant facuti ptr. iubire - fiecare cu povestea lui ! "

Greta spunea...

Frumos... :)

Anonim spunea...

Daaaa ? Multumesc ! Aprecierea ta mi-a schimbat statutul : nu mai sunt un anonim - am devenit un " Anonim celebru " !
Nu oricine are privilegiul sa se bucure de atentia , solicitudinea , spiritul viu , gandurile din cuvintele tale , si toate cate te reprezinta !
Nu , nu sant declaratii desuete ori fraze siropoase - pur si simplu asa simt eu si asa spun !
Ma uit la tine cu ochii mari , minunandu-ma de energia pozitiva , puterea si scanteia aceea care te determina sa te ridici chiar si cand esti la capatul puterilor , rafinamentul si eleganta sufleteasca care te amprenteaza si de la care noi , cititorii gandurilor tale avem multe de invatat !
Desi esti doar o mana de om si o Mititica , am convingerea ca tu esti vantul de sub aripile tuturor !
Stii , imi statea pe suflet sa-ti spun asta !
Asigurandu-te de inteaga stima si consideratie , ma angajez sa nu repet cele de pana acum si sa nu mai dau dimensiuni modestelor mele comentarii !