vineri, 3 iulie 2015

The Travel Tag


Cred c-ar fi cazul să-mi cer scuze că fac din nou o leapșă atât de curând după precedenta, însă am descoperit-o ca de obicei hoinărind și atât de mult mi-a plăcut subiectul, încât n-am putut rezista ispitei. Făgăduiesc s-o las mai moale cu lepșele în următoarele, să zicem... două luni :))

Acestea fiind zise, despre călătorii să povestim! 


1. Unde ai zburat prima dată cu avionul?
În Germania. A fost o experiență fascinantă, n-am să uit niciodată senzația pe care-am avut-o când am simțit pentru prima oară că roțile avionului s-au desprins de sol.

2. Numește trei lucruri esențiale pentru tine atunci când călătorești.
Să am suficient de citit pentru orele petrecute pe drum sau pe plajă, muzică bună în telefon și vreme prielnică în locurile unde ne preumblăm.

3. Cu cine ai vrea să călătorești?
Cu dumnealui jupânul, în primul rând. Ne completăm foarte bine, ne amuzăm, ne plac în general aceleași lucruri, ne simțim bine și bântuind prin muzee, dar și contemplând o vitrină Vuitton și minunându-ne de prețurile unor papornițe care par făcute din mușama autentică :D

4. Ce loc din avion prefer: culoar, mijloc, geam?
La geam, fără discuție. Stau pe locul dinspre culoar doar dacă n-am de ales. Dar la mijloc, niciodată. Sunt ușor claustrofobă și mi-ar lipsi aerul dacă aș fi făcută sandviș între două persoane.

5. Cum ”pierzi timpul” atunci când călătorești?
Vizitez muzee și palate, mă plimb prin parcuri și pe străduțe și neapărat beau o cafea în buricul târgului. La, iertat fie pleonasmul, cea mai centrală cafenea pe care o pot găsi. V-am mai zis că am niște firave accente de snobism, nu? :)) Ca să fie clar cum stau lucrurile, io-s aia care a mâncat tort Sacher la cafeneaua hotelului Sacher din Viena. Așa, acum ne-am lămurit :D 

6. Numește câteva țări prin care ai călătorit.
Germania (se pune chiar dacă locuiesc aici, pentru că merg în locuri noi ori de câte ori am ocazia), Austria, Franța, Elveția, Grecia, Italia, Monaco, Belgia, Ungaria, Olanda... Nu-s foarte multe, dacă mă uit la enumerarea asta. Sper să remediez tot mai mult situația în anii următori. 

7. Care dintre acestea a fost preferata ta?
Grecia, cu siguranță. M-am simțit ”acasă” imediat ce-am trecut granița, iar fericirea inexplicabilă pe care-am simțit-o vizitând acea țară, n-am mai regăsit-o nicăieri.

8. Cu ce mijloc de transport îți place să călătorești?
Avionul e-n cap de listă. Mi-ar plăcea și cu trenul, dar numai dacă e vorba de Orient Express :D Vrabia mălai visează...

9. Numește un loc unde ai vrea să te întorci, din cele deja vizitate.
Viena! Doamne, iubesc orașul ăla din toată inima. Are tot ce mi-aș putea dori: personalitate, culoare, freamăt, muzică bună la discreție, diversitate, e un oraș care palpită și unde mă umplu de energie pozitivă.

10. Există un loc unde nu ai mai vrea să te întorci?
Mi-a plăcut Budapesta, dar nu simt deloc nevoia să revin acolo. Nu mi-a ”vorbit”, nu mi-a spus nimic și nu mi-a intrat la suflet, deși este un oraș foarte frumos.

11. Ai ceva pățanii interesante din categoria ”m-am pierdut”?
Hmm, din fericire nu. Și nici nu-mi doresc, e tipul de adrenalină pe care nu mă supăr deloc dacă-l ratez :))

12. Unde ai călători special pentru mâncare?
Nu sunt vreo gurmandă, adică normal că-mi place mâncarea bună și, prin locurile unde ajung, încerc să degust specialitățile din regiunea respectivă. Dar n-aș merge într-un loc anume exclusiv cu scopul de-a mânca. Turismul gastronomic nu-i pe stilul meu, dar cunosc oameni care sunt în stare să bântuie un oraș întreg, în căutarea supei de ciuperci perfecte. Fiecare cu plăcerile lui.

13. Care este următoarea ta destinație?
Nepunând la socoteală România, în septembrie vrem să mergem câteva zile la Berlin și Leipzig.

14. Cum îți place să-ți structurezi călătoria?
Alternez vizitele la muzee și alte obiective turistice, cu plimbare și căscat gura.

15. Pe cine provoci?
Pe toată lumea care dorește, ca de obicei :) Cu mențiunea că mi-ar plăcea să știu care este locul care v-a rămas în suflet, și de ce :) Poate-mi vin idei noi, cine știe :))

8 comentarii:

Adela spunea...

Daca nu-i cu suparare o sa preiau si eu leapsa de la tine. E prima leapsa dar doar e despre calatorii. Nu am cum sa o ratez :)

Greta spunea...

Cum să fie cu supărare, nici vorbă! Dimpotrivă, mă bucur foarte mult că ai preluat-o și am citit-o pe nerăsuflate :)

Anonim spunea...

Am zburat prima data spre Londra - cu munca, ce emotii aveam, primul meu zbor. Urmatorul zbor si primul personal catre Dubai - cu viata.
Mi-a ramas in suflet Japonia, unde am fost in luna de miere. O ador (locurile, politetea, oamenii, noutatea si atatea lucruri de vazut si inteles), si sper sa mai mergem si cu micuta acolo macar o data.
In Europa - Croatia si Muntenegru, pt vacante lenese cu plaja si mancare buna.
Mai vreau Praga si Roma, cand ne vom intoarce acasa. Pe aici pe "aproape" visez la Bali si Phuket si Mauritius.
Cris

thea spunea...

Prima oara am zburat in Olanda, cu teama de zbor :). Teama pe care am pastrat-o pana in zilele noastre :). De aceea zic ca prefer sa calatoresc cu masina, desi cel mai mult tot cu avionul calatoresc :).
Am vazut destul de multe locuri aici, in Europa. M-as intoarce oricand in Toscana, lucru care o sa se intample din nou anul asta :).
Locuri cu "nu m-as intoarce"nu am inca, dar am hoteluri pe care nu le-as mai lua in considerare...
In vacante n-am reusit sa ma pierd niciodata, dar s-o spun p-aia cu "m-am ratacit in Bucuresti"? :)))

Greta spunea...

Japonia e un vis de-al jupânului și mi-ar plăcea și mie.... sper că într-o bună zi, vom ajunge să vedem cireșii japonezi la ei acasă :)
Și Roma, pe de altă parte, e un mare vis de-al meu! Care bădăjduiesc să se împlinească într-un viitor cât mai apropiat...

Greta spunea...

La București m-am rătăcit și eu, și nu doar o dată :))) Mi se părea că labirintul mitologic e o joacă de copii, prin comparație :))

Anonim spunea...

Eeeei, eu nu am zburat niciodată cu avionul, cred că mi-ar fi și frică. În schimb, mașina e mijlocul de transport preferat. Din București până la Paris, și înapoi, numa' cu mașina.

Viena, daaaa, Vinea este unul dintre orașele favorite, deși nu mai știu cum arată de vreo 3 ani. Pe lista asta ar intra, deocamdată, și Istanbul. Deci, da. M-aș întoarce în Viena, dar cred că nu și în stațiunea aiiiiiaaaaa croată. :D

În ceea ce privește rătăcirea, încă nu s-a întâmplat (biiiine, recunosc. Mă mai pierd prin București sau prin vreo parcare), deși pentru mine tooooate hărțile sunt cu fundul în sus. Dar toooooate!

Greta spunea...

În stațiunea aiiiiaaaaa croată a fost o rudă de-a mea. S-a cadorisit cu o farfurie d-aia decorativă, de pus pe perete, cu numele stațiunii, scris mare și clar :D Și de asemenea și-a luat un tricou pe care scrie ”Enjoy *numele localității*”. Dar n-a cutezat să iasă cu el din casă, e pe post de cămașă de noapte :D