sâmbătă, 1 februarie 2014

Cu ochii pe pereţi


Eu pe ai voştri, voi pe ai mei :D

Da, asta e curiozitatea mea în acest moment: voi cum v-aţi decorat pereţii locuinţei? Cu tablouri? Dacă da, de care? Moderne, clasice, abstracte? În culori sau alb-negru? Sau cu Wallpapers? Fotografii? Caricaturi?

Inventarul pereţilor mei arată cam în felul următor:

În baie nu am nimic :D (dar am văzut pe mulţi care şi-au pus calendare din acelea cu tot felul de povestioare / bancuri / citate şamd.).

În bucătărie am un tablou ilustrând Brooklyn Bridge la răsăritul soarelui. Nuanţe de portocaliu, mult galben solar. Mi-a plăcut din prima clipă, are un nu-ştiu-ce revigorant (poate pentru că, printre multe altele, visez la New York). 


În dormitor am următoarele:

Portretul în cărbune al lui yours truly, făcut în iulie anul trecut de către un pictor, pe podul Karluv Most din Praga.


E plasat strategic (mă rog, vorba vine :))), astfel încât e cam primul lucru pe care-i cad ochii soţului când se trezeşte. Păi doar n-o să-i cadă pe calendarul din imediata proximitate. Calendar care de fapt e un fel de Planner de perete foarte practic, din material plastic, pe care se pot face notiţe cu ajutorul unui pix special (livrat împreună cu Planner-ul). Pixul are şi radieră, pentru eventuale modificări. Per total un accesoriu deosebit de util, pe care l-am cumpărat pentru prima oară anul trecut şi, întrucât ne-a plăcut foarte mult, am luat din nou pentru anul în curs. Arată aşa: Şi tot în dormitor am trei icoane, fiecare dintre ele având o încărcătură emoţională deosebită (două le-am primit la cununia civilă, iar una este pictată de un prieten de-al nostru).

În sufragerie - ei, aici e aici. Am păstrat the best for last, cum zice Vanessa Williams într-un cântec. Să vă prezint mai întâi vedeta incontestabilă, care-a vrăjit pe absolut toată lumea:El e John Doe. Adică n-are nume. Este motanul unor prieteni şi a fost fotografiat în timp ce rodea tacticos la nişte rămurele uscate ale arborelui de kiwi în care se cocoţase. Da, poza e autentică (am fost întrebaţi inclusiv dacă e ceva Photoshop la mijloc). Absolut deloc. Numai o zi senină, o cameră foto bunicică şi un pisoi incredibil de frumos, pe care l-am pus la loc de cinste - prelucrând poza la dimensiuni de poster şi înrămând-o, prin intermediul unui serviciu pus la dispoziţie de o revistă.

Pe de altă parte, motanul are concurenţă puternică. 


Acesta este un poster de un metru pe un metru, realizat pe o hârtie fotografică mai groasă decât cea obişnuită şi în care am reunit o sută dintre personalităţile culturale, artistice şi sportive cele mai îndrăgite de noi. Sau mai bine zis, aceştia erau în top acum aproape doi ani, când am făcut posterul. Între timp s-ar mai adăuga unul-altul - Harvey Specter din "Suits", de exemplu :)) - dar cum spuneam, asta e versiunea de la vremea respectivă.

Personal, mi-ar fi plăcut şi o reproducere a tabloului "Naşterea lui Venus" de Sandro Botticelli, pictură pe care o găsesc absolut splendidă. Dar ar fi fost clasica nucă în perete. Între poster cu artişti, calendar şi pisoi... fix Venus mai lipsea :))

6 comentarii:

 1. eu am asa:
  - la bucatarie: un ceas. maricel, putin grena, daca vrei canta - dar in afara de Ana-Maria nu vrea nimeni sa il puna sa cante.
  - hol: tot un ceas... cam ca un OZN, o poza inramata cu o barca la un mal la un apus de soare si cu autograf de la un prieten, cateva iconite, un tablou - natura moarta tot cu autograf de la nasa mea, dormitor - inca n-am pus nimic ca am zugravit de curand, dar o sa pun probabil iconite si poze cu de-ai casei - in speta copilul.

  Veronica.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Interesantă înclinaţia asta a oamenilor de-a pune tablouri cu asfinţit / răsărit... (am mai auzit şi la alţii)... Hmm, oare care-o fi explicaţia?

   Ștergere
 2. nu stiu de ce aleg oamenii tablouri cu asfintit/rasarit... poate ca prin prisma temei abordate tabloul poate sa contina un milion de culori fara sa ii reprosezi ca e incarcat :)

  Tabloul meu este facut pe semi-intuneric si nu l-am studiat foarte tare, doar am observat ca pe undeva pe malul apei era aruncata o punga - ceea ce i-am si comunicat repede celui care a facut poza/tabloul :) Mi-a placut cand l-am primit si intentionam sa fac un fel de colectie cu autograf de la respectivul dar a plecat din tara si apoi am avut alte prioritati.

  Veronica.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un punct de vedere foarte interesant, cel referitor la posibila explicaţie pentru tablourile cu asfinţit şi răsărit... nu-mi pusesem problema aşa până acum :)

   Ștergere
 3. Eu prefer minimalismul. In dormitor am un Dali (reproducere) :D si inca ma mai gandesc (de doi ani) ce sa pun in sufragerie :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Wow, nu ştiu foarte multe despre Dali şi picturile lui, dar am văzut unele foarte interesante, care practic nu te lăsau să-ţi iei ochii de la ele :)

   Ștergere