duminică, 26 aprilie 2015

Scurtă plimbare prin Allgäu


Kempten este un oraş situat în regiunea Allgäu, în sudul Bavariei, fiind ceea ce se numeşte o zonă "prealpină". Cu alte cuvinte, munţi, cu alte cuvinte, frig. Brrr, nu mă încânta din cale-afară ideea, deşi mi se spusese că sunt nişte locuri foarte frumoase. Da, dar frigul le ia din farmec, cel puţin în ceea ce mă priveşte :))

În fine, n-a fost chiar atât de rece, ba am avut noroc şi de ceva soare. Ne-am plimbat, am gustat specialităţile locale ("allgäuer Spatzen" - nişte tăiţei cu un fel de cremă preparată din unt şi brânză, foooarte buni dacă sunt făcuţi cum trebuie), a urmat o prăjitură foarte atrăgătoare din punct de vedere estetic şi cu un gust pe măsura aspectului, am ascultat muzică bună (respectiv am fost la un concert gospel) şi am vizitat cea mai frumoasă biserică pe care am văzut-o până acum - Bazilica Ottobeuren, construită în intervalul 1737-1766 şi despre care pe bună dreptate se spune că este una dintre bijuteriile Europei. 

Având în vedere faptul că a fost, în ansamblu, o excursie liniară, fără aventuri sau întâmplări ieşite din comun, postul acesta va continua acum cu poze. Sper că nu voi plictisi prin asta, pe cuvântul meu că pozele sunt frumoase :) Iar în postarea următoare, pentru că-n asta nu şi-ar avea locul şi iar ar ieşi ceva la metru, vă voi povesti cum se mănâncă destul de scump, prost şi cu servire sub orice critică, la un restaurant aflat în Top 25 al restaurantelor din Germania :D Este singura peripeţie pe care-am avut-o în excursia asta, şi ceva-mi spune că n-o vom uita prea curând :))

Acestea fiind spuse, să lăsăm imaginile să povestească. 



Printre magnolii
 
Bazilica Ottobeuren









Mă uit la pozele făcute în biserică şi nu-mi vine să cred nici acum :) Câtă frumuseţe, ce grandoare... Ieri mă întrebam oare cum o fi să te măriţi în biserica asta. Şi cineva mi-a răspuns, pe bună dreptate, că toată lumea ar fi cu ochii pe pereţi şi nimeni n-ar acorda prea mare atenţie miresei :)) Word!

2 comentarii:

thea spunea...

Chiar ca-s frumoase pozele! :) Parca-s vederi!
Si prajitura aiaaaaa.... indurare, e doar 9 dimineata si io poftesc la prajituri! :)

Greta spunea...

Au, îmi pare rău :( Dar în apărarea mea, trebuie să spun că a fost printre foarte puţinele chestii bune la gust (sau.... cu gust) mâncate timp de 3 zile, în excursia aia :)))