duminică, 19 septembrie 2021

Curat investigație, monșerilor 🧐

Oi fi scriind eu mai rar ca oricând, însă vă asigur că nu mă plictisesc. Așa stând lucrurile, mi-am propus să nu vă plictisesc nici pe voi, motiv pentru care vă invit la un mic exercițiu sherlock holmist-ic. Dar să o luăm cu începutul.

Bunăoară, când am ajuns vineri la serviciu, am constatat că biroul meu era de o vivacitate cromatică până acum nemaiîntâlnită. 

Nu se vede prea bine în poză, dar, pentru a vă oferi o imagine de ansamblu asupra situației, vă asigur că mare parte dintre obiectele disponibile erau decorate cu etichetele portocalii cu avertismentul ”atenție, sticlă!”. 

Inclusiv cana de cafea și rigla, care fusese fixată de masă (”asta-n caz că-ți vine ideea să ne pedepsești”).


Ce să-i pedepsesc? Parcă aveam vreme de așa ceva. Timp de vreo oră m-am îndeletnicit cu identificarea etichetelor - și de la un punct încolo n-au mai fost ușor de găsit.

  • sub tastatură? Checked ✅
  • pe spatele monitoarelor, pe laptop, sub laptop? Checked ✅
  • pe partea interioară a mesei? Checked ✅
  • sub mouse pad? Checked ✅

- O s-ajung să le văd și când mă uit în oglindă, am mormăit eu, în timp ce opinteam cu demnitate să mai dezlipesc una.
- Nici nu știi câtă dreptate ai, s-a hlizit un coleg.

Nu mi-am dat seama ce vrea să spună până când nu m-am dus la toaletă. De deasupra oglinzii îmi surâdea serafic o etichetă, iar altele așteptau cuminți pe partea interioară a ușilor de la cabine 🙈

- Cred c-am biruit, am declarat victorioasă, după ce-am dezlipit ceea ce părea să fie ultima etichetă.
- Așa zici tu? Mai sunt măcar vreo trei pe care nu le-ai găsit.
- ... trei? 😳
- Sau or fi patru?
- Poate cinci?

C'est la guerre, vă spun. Când îmi va veni vreo idee, pre mulți am să popesc.

Ajungând acasă, am mai găsit una - pe partea interioară a gecii, that is. Victorioasă, i-am trimis poza uneia dintre colege. ”Am mai găsit una, deci ha”.


”Păi asta am pus-o după ce ai ajuns la birou, logic”, veni răspunsul prompt. ”Alea trei (sau patru?) de care ziceam au fost puse înainte să vii”.

No bine, m-am aranjat 😂

Așa, că ziceam de Sherlock Holmes. Unde (credeți voi că) ar putea fi celelalte? Spațiul meu personal e cel care se vede în imagine și am controlat cam peste tot. Desigur, există și varianta că de fapt nu mai e niciuna, dar parcă nu-mi vine să cred.

Știu ce fac mâine în pauza de masă 🧐

PS: dacă, întâmplător, aveți idei de revanșă, le primesc cu recunoștință.

8 comentarii:

vio spunea...

Sub/ în coș; scaunul din spate; sub hartă etc.

Mada spunea...

cauta si crevetii / ce a mai ramas din ei, poate s-o fi lipit si de ei ceva :D

O spunea...

am facut si noi odata ceva aseamanator unui coleg. El mereu manca banane la munca si intr-o zi ce ne-a venit, i-am bagat o banana in rucsac. A gasit-o la finalul zilei cand sa plece acasa, haha very funny. sI vreo 2 sapt i-am tot bagat cate o banana numa unde nu te gandeai: in geaca, in sticla de apa, in gluga de la hanorac, in dulapiorul de la birou :)). Odata un coleg i-a luat pe furis cheile masinii de pe masa si i-a pus o banana in portbagaj, a gasit -o dupa cateva zile cand putzea :)))bine ca nu s-a suparat, eram prieteni buni si stia de gluma omul.

Greta spunea...

Bune idei! :D Am căutat. Nimic, frate.

Greta spunea...

N-am avut picior de crevete, că până să vină ei am intrat în Home Office și aia a fost... Deci creveții sunt nevinovați :D

Greta spunea...

:))))) Bună asta. E mare lucru să ai colegi care știu de glumă...

Anonim spunea...

Maica-mea a carat o saptamina o caramida pe care i-au pus-o colegii in geanta :-)) Iar eu, plingindu-ma unei colege ca e geanta grea si povestindu-i ce-a patit maica-mea, m-am pus sa-i investighez continutul (gentii, nu colegei!). Si ce-am gasit?!!! Pai umbrela, pe care o cautam de ceva timp. Nici macar nu pot acuza pe cineva ca mi-a facut-o, eu cu minusitele mele am pus-o acolo si bineinteles ca uitasem de ea.

Jual

Greta spunea...

Vai, nu știu ce le-aș fi făcut, dacă mi s-ar fi întâmplat așa ceva :)))) Dar sigur aș fi implicat cărămida :D