duminică, 9 aprilie 2023

Da' bine că s-a terminat săptămâna asta

Săptămâna care se încheie astăzi a fost scurtă - 4 zile lucrătoare, întrucât azi fiind Paștele am avut liber vineri și vom avea și mâine - dar de luni până joi, fiecare zi m-a călcat pe nervi.

😒 Luni, cum vă spuneam, am primit o veste stricătoare de Zen la serviciu, care mi-a tamponat serios starea de spirit. Nu s-a întâmplat nicio catastrofă, a fost ceva tipic corporatist, dar în ceea ce mă privește e neplăcut like shit. Habar n-am când o să mă simt mai bine, if ever. Însă cred că e timpul să mă gândesc mai mult la mine, că firma tocmai mi-a demonstrat că-i pasă de mine cât de ninsoarea de-acu' 3 ierni.

😐 Marți mi-am pierdut un cercel - habar n-am cum și când, am constatat abia acasă că am doar unul. Cu atât mai neplăcut cu cât erau cerceii cumpărați de pe insula Burano. Splendizi și de neînlocuit (am răscolit deja Amazonul), ceea ce face să fie cu atât mai greu de digerat. M-am întors pe jos până la stația de metrou doar ca să nu spun că n-am încercat tot ce se putea, dar nimic. La birou, de asemenea nimic. S-a dus și pace bună. Unica speranță e că, atunci când prietenii noștri care locuiesc lângă Veneția ne vor vizita, îi voi ruga să-mi aducă altă pereche. Pân-atunci, nu mă îndur să-l arunc pe unicul rămas. Prea mi-au intrat la suflet.

🥴 Miercuri n-a fost nimic aparte (huh), dar având în vedere ziua de luni, demersul de a-mi păstra randamentul și cool-ul a fost ceva cu deosebire extenuant. Când am plecat de la birou, mă simțeam ca și cum aș fi pierdut prin K.O într-un meci cu Mike Tyson. Și ceva-mi spune că asta nu se va schimba prea curând.

🤯 Joi am primit ”îmbucurătoarea” veste că regia de transport s-a hotărât ”spontan” (😏) să repare număintereseazăce la șine, drept pentru care metrourile de pe tronsonul pe care circul eu vor fi în bună parte înlocuite cu autobuze, timp de o săptămână. Grrmpfff, le-aș putea spune eu unde să-și bage spontaneitatea aia. Evident că a rezultat un haos, autobuzele nu au venit la timp, au fost arhipline etc.

💖 Vineri a fost singura zi când am zâmbit cu adevărat săptămâna asta 🙂. După mai bine de 10 ani de când ne știm de pe bloguri, am întâlnit-o în sfârșit pe Tomata cu Scufiță. Andreea, pe numele din buletin 🙂. O citesc de ani de zile și mi-a intrat la suflet. Ea locuiește la Berlin împreună cu soțul ei, Cezar și fetița lor, Ada, pe care de asemenea i-am întâlnit. Și a fost minunat 🙂, chiar am avut senzația că ne cunoaștem de foarte multă vreme, deși ne vedeam pentru prima dată. Cum atât de frumos a spus Andreea, a fost mai mult ca o regăsire. Sunt niște oameni atât de buni, de calzi și de sufletiști, e o încântare să fii în preajma lor. M-am bucurat de fiecare clipă și sper să ne revedem în viitorul apropiat, la Hamburg sau la Berlin. 

(Off topic: ”coafura” mea reprezintă ilustrarea perfectă a expresiei ”freză făcută cu petarda” 🙈).

Altminteri, nu sunt prea grozav. Cred că a venit timpul să reiau terapia și fac demersuri în acest sens. Zilele trecute mă uitam la un film și mă gândeam că nu se mai poate așa, viața înseamnă mai mult decât ce fac (sau mai bine zis, nu fac) eu de vreo doi ani încoace... 

7 comentarii:

Mada spunea...

Hei Greta,
Îmi pare rău sa aud de munca - e ceva ce poți face sa rezolvi problema? Din câte am înțeles ai un job destul de specific, mai e vreo alta companie care te-ar aranja mai bine?
Ma bucur sa aud ca te-ai văzut cu Andreea ❤️ i-am comentat și ei la poza pe insta 😊
Hai cu o noua săptămâna, mai scurta. Sa fie bine ca sa nu fie rău heh

Greta spunea...

@Mada, nu e ceva ce stă-n puterea mea în viitorul imediat (adică în următoarele luni). Nu e deloc exclus să se schimbe lucrurile anul viitor, dar depinde unde-oi fi atunci...
Da, există câteva companii cu profil similar și chiar dacă nu vreau să iau decizii la nervi și primul impuls, dacă primesc o ofertă serioasă e foarte posibil s-o iau în alte direcții.
Acum ne-am găsit și noi două pe Insta <3
O săptămână ușoară să ai! Phew, ce bine e să nu începi munca de luni :D

Mmmaria spunea...

Buna,
Imi pare tare rau pentru toate emotiile astea negative din ultima vreme :(
E mult de discutat despre serviciu si despre armurile pe care ar trebui sa le imbracam/purtam ca sa nu ne afecteze.
Si oricum nu exista armura suficient de buna pentru a iesi teafar din lupta cu jobul :)
Cat despre cercelul pierdut, nu as vrea sa te superi pe mine, dar bine ca s-a pierdut.
Cred ca saptamana asta a fost una cu influente negative si in momente din astea e mai bine sa ai o pierdere de genul asta, daca intelegi ce vreau sa spun.
Treaca-se cu noaptea, zicea mama despre vise rele, zi si tu asa despre zilele acelea urate.
Big hug,

Tomata spunea...

Imi pare rau pentru cercel, dar asa cum spune Maria... mai bine pierderi de astea mici decat unele mari.
Am scris si eu despre Hamburg, daca tot sunt singurica la birou :D

De venit clar mai venim, macar pentru un musical si pentru Miniatur Wunderland :)

Te pup si sper sa fie mai bine la lucru.

Greta spunea...

@Mmmaria, cât de potrivită mi se pare metafora asta cu job-ul! Am sentimentul că mă descrie la marele fix. Din păcate, la capitolul armuri stau cât se poate de prost.
Referitor la cercel, cum să mă supăr pe tine? Nici vorbă de așa ceva. Ba dimpotrivă, citindu-te îți sunt recunoscătoare. Dacă a fost o săptămână ciudată și cu susu-n jos, bine că n-am pierdut decât atât.
Big hug back, tare bine e >:D<

@Tomata, am citit și lectura a fost un deliciu :) Foarte frumos ai scris și tare mult m-am bucurat și eu de întâlnirea noastră. Am mai răsfoit la tine pe blog zilele astea, ocazie cu care mi-am dat seama că ne știm de 10 ani, primele mele comentarii la tine par să fie din 2013. Cum a zburat un deceniu... :)
Te îmbrățișez cu tot dragul >:D<

Mmmaria spunea...

Stii, voiam sa iti mai spun, cu referire la job, ca sunt cam 22 de ani de cand mi-am dat seama ca citatele motivationale de pe peretii corporatiei mele, despre "values" pe care le impartim/impartasim erau un exercitiu de ipocrizie.
Nu am plecat din corporatia asta pentru ca am realizat ca toate sunt la fel, difera doar citatele motivationale (si nici alea prea mult).
Si apoi a venit o zi (de fapt o perioada de criza), in care a trebuit sa ma intreb daca stau si rezist sau plec.
Eram cam inghesuita atunci cu multe, asa ca am ales sa raman. Ma ridicam dimineata de langa copilul meu, ma uitam la ea cum doarme linistita si am hotarat ca nu imi va pasa de nimic.
Ajungeam inaintea tuturor la serviciu, imi puneam tare de tot Pink, "Try" si hotaram ca nu imi pasa.
Stiu ca "Try" este un cantec de dragoste mai mult, dar crede-ma ca ala m-a ajutat:
Where there is a flame, someone's bound to get burned
But just because it burns doesn't mean you're gonna die
You've gotta get up and try, try, try

Gaseste-ti si tu motivatia si cantecul. Va fi bine.

Greta spunea...

@Mmmaria, câtă dreptate ai. Nu aveam mari așteptări de la firmă în sine - până la cap și la coadă, tot o corporație e, cu neajunsurile și ipocriziile de rigoare - însă ce s-a întâmplat acum e o nedreptate atât de mare, că aproape m-a sufocat.
O să treacă, probabil. Sau n-o să treacă, rămâne de văzut.