joi, 1 martie 2012

New face de primavara


Sau, ma rog - azi mi-am definitivat new face-ul. Ca tot mesteresc la el de 3 saptamani. 

Am inceput prin a-mi comanda ochelari noi. Bagasem de seama, de vreo 2 luni incoace, ca nu mai vad cum ar trebui, respectiv trebuia fie sa-mi fac scrisul mai mare pe monitor, fie sa-mi trag efectiv monitorul mai aproape (motiv pentru care-am raspuns de nenumarate ori la intrebarea "care-ai mutat IAR monitorul?"). Initial am zis ca-s obosita - la serviciu computer, acasa computer + tableta + TV + citit la veioza.  Mda, desteapta combinatie pentru ditamai mioapa de yours truly. 

Insa nu de oboseala era vorba, ci de o dioptrie in plus. Si acum vine partea comica: un singur ochi e problema, nu amandoi, si acelasi la care dioptria a crescut intotdeauna in ritm mult mai accelerat - in speta, stangul. Conform bilantului de acum 3 saptamani, am -3,75 la ochiul drept (de bun simt, ma rog, si sunt toate sansele sa ramana asa, dat fiind ca n-a mai crescut de 4 ani) si , hmmm, -7 la stangul.  Emoticon-care-doreste-sa-se-exprime-porcos.

Prin urmare, ce faci, Gogule, in situatia data? Ochelari noi, aia faci. Cu indice de subtiere mare, ca sa nu iesim afara cu fundul sticlelor de lapte de pe vremuri proptite pe nas. Heliomate, ca asa am de la 21 de ani si adevaru' e ca pe vreme insorita, fac minuni. Cu rame subtiri, metalice, intr-o nuanta maronie, care sa indulceasca trasaturile mutrei si sa nu sperii copiii pe strada.
E drept, arat de-mi place si mie de mine :D Chiar daca mi-am facut ochelari basically pentru un singur ochi (pacat ca nu se mai dau probe la "Piratul din Caraibe", as fi prezentat real potential). 

Bon, dupa ce i-am comandat m-am dus la coafor. Mi-am refacut suvitele blonde si cica m-am tuns. Adica i-am spus don'soarei sa taie voiniceste, ea nu si nu, ca "vi se pare dumneavoastra ca e lung, de fapt e scurt si umed, daca tai mai mult se vede urat" etc etc etc.  In final a taiat foarte putin din el si ca urmare, in afara de culoare, aratam exact ca inainte.

Ceea ce m-a enervat, ca io-s mai de la tara, vreau sa se cunoasca, dom'le, ca am fost la coafor.  Asa ca daca tot am timp zilele astea, m-am dus hotarata la salon si i-am zis doamnei (alta decat cea de data trecuta) ca vreau sa remarc o schimbare. Care este. Femeia s-a executat, iar la final am facut testul: mai am din ce sa-mi fac coada? Nu mai am. Punct ochit, punct lovit.

Ma gandeam daca ma mai recunoaste barbatu', dar nu numai ca a dat semnale favorabile in acest sens, cica-i si place. Sa-l credem, zic.

Pentru acest inceput de primavara cred ca-s suficiente schimbari, deocamdata. Ma simt bine-n pielea mea, ceea ce va doresc si voua.  Si multe martisoare, frezii si zambile :)

9 comentarii:

A.O. spunea...

Oh Madam Greta in new look. Foarte frumos :)
Si tie un inceput de primavara cat mai frumos :)

Anonim spunea...

Toate ca toate, frumoasa povestirea, dar cum ne lasi asa?! Nu pui si o poza, sa sesizeze si ochiul nostru schimbarea?

Primavara calda si insorita sa ai. :)

Greta spunea...

@A.O, da, cateodata chiar e misto sa fii femeie. Barbatii nu se bucura atata de o schimbare de look, de fapt de cele mai multe ori nici nu le pasa :))

@Anonim, ok - in cursul weekend-ului vine si poza :)

Anonim spunea...

Dovezi. In speta, vizuale. Musai.
Rox

Anonim spunea...

O primăvară frumoasă și ție. Și să se vadă mult mai senină prin noii ochelari! :)

Greta spunea...

@Rox, acusica vin dovezile - probabil maine seara sau luni ;))

@Frmshk, multumesc! :) Da, se poate spune ca vad lumea crystal clear :D

Cami spunea...

Sa te bucuri de noua mutrita! Astept si eu poza :) Nici nu stiu cm de te-ai gandit tu sa scrii articolul asta fara exemplificare, zau! :))

Greta spunea...

@Cami, ma bucur, nu-i vorba, dar constat ca necesita oarece efort: ca sa stea onorabil parul, trebuie uscat cu peria rotunda :D Ok, ok, nu ma plang. Inca :))

Unknown spunea...

O mărturie uimitoare despre un vrăjitor care mi-a adus soția înapoi. Numele meu este Wallace, locuiesc în SUA și sunt fericit căsătorit cu o soție frumoasă și îngrijitoare, cu trei copii. O problemă foarte mare a avut loc în familia mea acum cinci luni, între mine și soția mea. Atat de groaznic incat a dus cauza la tribunal pentru divort. A spus ca nu a vrut niciodata sa stea cu mine din nou ca nu ma mai iubeste. Ea mi-a împrăștiat casa și mi-a făcut pe mine și pe copiii mei să treacă prin mai multe dureri. Am încercat tot ce mi-a fost posibil să o iau înapoi, după ce am cerșit foarte mult, iar ea a confirmat că ea și-a luat decizia să nu mă vadă niciodată. Într-o seară, am întâlnit un prieten care mi-a cerut soția. I-am explicat toate lucrurile, el mi-a spus că singura modalitate prin care pot să-mi aduc soția înapoi este să vizitez o vrăjitoare, pentru că a lucrat cu adevărat și pentru el. Nu am crezut niciodata in vraja, dar nu am avut nici o optiune decat sa-i urmez sfaturile. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a vrăjitorului pe care l-a vizitat. În dimineața următoare am trimis un e-mail la adresa și vrăjitorul mi-a asigurat că îmi voi lua soția în trei zile. O declarație uimitoare! N-am crezut, a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. În cea de-a doua dimineață, surprinzător, soția mea care nu mi-a sunat în ultimele cinci luni mi-a chemat să-mi spună că se întoarce așa a revenit în aceeași zi cu multă dragoste și bucurie și ea și-a cerut scuze pentru greșelile ei Durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiii mei. Apoi, din acea zi, relația noastră este acum mai puternică decât oricând, cu ajutorul unei vrăjitoare. Vă sfătuiesc să vizitați același email {drogudugusolutionspell@gmail.com}, dacă vă aflați într-o astfel de situație sau dacă aveți vreo problemă legată de "a vă aduce înapoi sau de a primi promovarea în biroul dvs., vorbiți și Ascultați sau aveți orice fel de boală, cum ar fi cancerul, HIV SIDA, sau orice fel de dezabilități Contactați-l astăzi pe acest e-mail: drogudugusolutionspell@gmail.com