marți, 20 martie 2012

Recordul de scos carbuni cu furculita


De cateva zile ma tot impiedic in presa online de stirea de-o importanta nemaivazuta si nemaipomenita potrivit careia organizatorii evenimentului Mariage Fest vor sa intre in Cartea Recordurilor pentru cea mai lunga trena de rochie de mireasa (2488 de metri). Citez, capiata, din gandul.info: "Rochia a fost croită din 4.700 metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jakard, 45 metri de căptuşeală, 5,5 metri corset din dantelă chantilly pe care s-au cusut perle de 2,2 milimetri, mărgele de diverse dimensiuni, paiete de şase milimetri." 

Am citit, am reflectat nitel la chestiune si la motivatia din spatele ei, si tocmai cand dadeam sa ma scarpin in cap ca mos Ion Roata ("cucoane, eu tot n-am inteles"), ma loveste revelatia ca un traznet. Sloganul (de cand un record are si slogan? Ce, trebuie promovat? Nu ajunge ca-i record mondial?) acestei realizari de tafta este urmatorul: "Daca olandezii nu ne lasa sa intram in Europa, noi ii scoatem din Guiness Book of World Records!". Pasamite, recordul actual e detinut de olandezi.

Zguduitor, va dati seama ce le facem? Ce lovitura de moarte le pregatim? Cred ca regina Beatrix ar trebui sa abdice, o asemenea rusine aruncata asupra monarhiei este pur si simplu de neindurat. Deci, acum le aratam noi olandezilor cu cine s-au pus, o sa regrete ca ne-au zgandarit, a-ha-haaaa. Probabil nici americanii n-ar trebui lasati nepedepsiti, ca se tot codesc sa ridice obligativitatea vizelor si la ambasada se poarta cu solicitantii ca si cum i-ar fi prins la furat de corcoduse. O pedeapsa exemplara mi se pare doborarea recordului de cel mai mare om-sandvis (daca exista un asemenea record. Daca nu, il omologam noi in premiera si ii lovim de doua ori mai dureros). 

Rezumand, treaba asta cu recordul trenei mi se pare infiorator de inutila, cumplit de costisitoare si, in ansamblu, foarte asemanatoare cu bancul cu soricelul si elefantul:

Un elefant trecea pe un pod de lemn. Soricelul care statea pe urechea lui ii zice:
- Bai, auzi ce tare tropaim!

In aceeasi nota, propun urmatoarele noi recorduri: cele mai multe castroane de porridge mancate in timp ce joci cricket (asa le dam peste nas englezilor, nu le-ar fi rusine ca n-au deschis piata de munca pentru romani), mers in maini in jurul unui sombrero in timp ce canti la castaniete (sa se sature spaniolii, ca prea ne infiereaza, domn'le), precum si cele mai multe pizza mancate concomitent cu pronuntatul cuvantului "mascalzone".

5 comentarii:

A.O. spunea...

Eticheta "a innebunit lupu´" se potriveste de minune :))

Carmen spunea...

Pai daca performante sportive nu prea mai avem, de oameni destepti din Romania auzim prea putin, macar s-avem cea mai lunga coada la rochie. Sau tichie de margaritar! :D

Greta spunea...

@A.O, pai da, e un caz clasic de "tara arde si baba se piaptana..." Tocmai am citit mai devreme ca recordul a fost omologat, deci cred ca intreg poporul olandez plange si suspina dupa trena detronata :D

@Carmen, e oficial, avem cea mai lunga coada. La rochie. Se pregateste tichia de margaritar, gasim la o adica si chelul...:))

Lucian spunea...

Felicitari Greta pentru blog, imi face placere sa citesc postarile tale, savurez ironia inteligenta... mult succes in continuare!

Greta spunea...

@Lucian, bine-ai venit si iti multumesc din suflet pentru aprecieri! :) Ma bucur ca esti aici si-mi creste inima cand iti citesc vorbele... :)