joi, 14 iunie 2012

Oximoronul zilei: eu si fotbalul


Prin urmare si-asa-deci, e campionatul european.  Asta-n loc de introducere.


1) Descind acasa dupa-amiaza, suava ca o floare de nufar mangaiata de razele soarelui (parafrazandu-l pe nenea Iancu, va poftesc sa consimtiti la romantismul meu care este) si susur delicat catre jumatatea masculina intens-uitatoare-la-ecranul-cu-mult-verde:

- Ce facem in seara asta?
- Doua meciuri, vine raspunsul prompt.
Scurt, din glezna. Sau cum zic nemtii, klipp und klar :D

2) In caz ca adineauri ati ridicat o spranceana: da, domn'le, ecranul e preponderent verde. Sau cel putin asa mi se pare mie. Vad verde-n fata ochilor :P Verde si cu 22 de omuleti colorati care se misca mai mult sau mai putin cu sens. Sau 23, daca numaram si arbitrul central, dat fiind ca tusierii nu misca decat, eventual, mana in care tin fanionul. Ocazional ma uit si eu si intre doua deposedari contemplez faptul ca-s o femeie superioara :P

3) Nu ne-am mai uitat la niciun film. Apropo, mai nou ne-am apucat de "Dexter" si intentionam sa ne tinem de el, e un umor negru foarte pe gustul meu. Asta cand nu e rosu (el, umorul), avand in vedere ca onorabilul Dexter e specializat in analiza urmelor de sange si in comiterea de crime in serie :D Niiiiiice :)) 
Deci in ultimele zile n-am mai urmarit niciun episod, motivul fiind cel de la numarul 1. 

4) Ma ratacesc adineauri prin sufragerie, in timp ce la televizor se intampla Italia-Croatia. Binoclandu-ma inteligent la ecranul cu mult verde, observ un nene in prim-plan si emit cu profunzime, dornica sa demonstrez implicarea mea in problema:

- Extraordinar, ce mutra tipica de croat are tipul asta!
- Femeie, asta e Buffon. Portarul italian. 

Uite-asa se rateaza o excelenta ocazie de a tacea :D

5) Din ciclul "intrebari inteligente puse de femeia care se uita constiincioasa la meci":
  •  De ce urla publicul?
  • De ce se rostogoleste ala pe jos? Vaaaai, saracul.
  • Daca i-a dat cartonas galben, de ce le da si lovitura libera?
Si cand te gandesti ca intr-o vreme am lucrat in presa sportiva, perioada din care pastrez niste amintiri foarte misto (un episod am povestit mai demult, aici). Nu stiu cum sa-mi reperez onoarea, vorba aceluiasi nenea Iancu :)))

Damn, si cat mai e pan' la finala, nici grupele nu s-au terminat inca :D (A se nota faptul ca-s informata, multumesc :P)

Voi cum faceti fata in aceasta perioada provocatoare si, hmm, plina de sensuri absconse?

6 comentarii:

habarnam spunea...

Ha,ha,si la noi e meci. Am laptop-ul meu si ma mandrescu cu el. :)) Se pot urmari, cu castile-n urechi pana-n gat, multe seriale si alte chestiute, fara a deranja publicul masculin consumator de meci pe paine.

Greta spunea...

@Habarnam, da, si la noi la fel - fiecare cu piesa lui, asta e secretul unei casnicii armonioase :D Dar chiar si asa, latura feminina din mine se mai revolta cateodata :))

Carmen spunea...

Omul meu, dragul de el, nu e pasionat. A urmarit 2 meciuri ale Suediei, in care Suedia a luat-o pe coaja. Ai lui au plecat acasa, el nu mai are la ce sa se uite. Daaaaaar, nu-i nici o fericire ca nu-i place fotbalul, ca sta cu ochii beliti intr-un reality show, despre niste unii care cauta aur, in Alaska. Mi-a mancat ficatii!

Greta spunea...

@Carmen, de apreciat faptul ca omul tau e patriot :D Si te rog sa fii sensibila si intelegatoare fata de cetatenii cautatori de aur, cel putin asta e o ocupatie... romantica :D
Eu sunt incantata de prestatia teutonilor, daca erau ai nostri probabil as fi suferit si eu de patriotism... ceea ce oricum n-ar fi durat prea mult, in conditiile in care probabil n-ar fi trecut de grupe :))

Anonim spunea...

nu pierde ... dexter!

dan h

Greta spunea...

@Dan, nici vorba sa-l pierd, sunt la cel de-al patrulea sezon deja! :)