sâmbătă, 6 octombrie 2012

Preambul de albastru


Timp de opt zile, am trait visul albastru al Mediteranei. Pe de o parte, mi se pare ca vacanta a trecut neverosimil de repede; pe de alta parte, reflectand la cat de multe am vazut, simtit, mirosit si gustat, realizez ca fiecare zi a fost o aventura in sine si fiecare zona vizitata isi merita povestea ei. 

Va rog sa aveti un pic de rabdare cu mine, pana ma dezmeticesc, despachetez, pun la spalat si - foarte important - descarc poze. Dupa ce am sters balastul (adica pozele nereusite, "miscate" sau mai stiu eu ce), au ramas 633 :D

Vor fi povesti despre luxul unei lumi in care nu m-am putut regasi, la care numai am tras cu ochiul si unde cu siguranta nu apartin, despre culori (verde de palmieri, albastru de cer, turcoaz de Mediterana, auriu de nisip, rosiatic de stanci lovite de valuri, portocaliu de pesti exotici), despre arome (ale supei de peste, ale doradei, ale tartei Grand Marnier, ale inghetatei de iasomie, ale trandafirilor din gradina vilei Rothschild) si-n ultima instanta despre mine, imbratisarea Mediteranei cand mi-am luat la revedere de la ea si ochii mei cat cepele. 

Revin cat ati zice "sardina" (despre care am aflat ca e unul din cei mai benefice alimente, datorita concentratiei de omega-3. Si cand te gandesti ca niciodata n-am bagat-o in seama. Biata sardina).

6 comentarii:

Anonim spunea...

Bine ai venit din vacanta! :)

Greta spunea...

@Multumesc, Anonim, bine v-am regasit! :)

thea spunea...

Mmmm, vacanta, soare.... bine ai revenit!

Greta spunea...

@Thea, multumesc... imi face tare bine sa va regasesc aici :)

Carmen spunea...

Vax albina! Sa-ti povestesc eu, despre ploaie, despre cum e sa umbli murat, zilnic, despre senzatia ca-ti cresc bureti pe corp, cer de plumb...eheee, astea senzatii, ce Mediterana, ce verde si albastru infinit... Mofturi! :)))

Greta spunea...

@Carmen, cand ai avut timp de-atatea, soro? Doar ai stat doar cateva zile pe cele meleaguri. Musai sa-mi istorisesti.