joi, 6 martie 2014

Forfecând rochiile de la Oscar


Ştirile referitoare la premiile Oscar sunt deja perimate, bârfele despre rochiile doamnelor sunt aproape expirate. Cu toate acestea am zis să disec şi eu toaletele, mai ales că, după ce m-am zgâit la ele şi am citit diverse opinii pe temă, am ajuns la concluzia că anul ăsta mă cheamă Gică Contra. 

Asta întrucât nu-mi place aproape niciuna din ţinutele elogiate de public şi de critici. Mă voi rezuma la câteva dintre ele, care-au fost cel mai intens comentate.

Cate Blanchett


Principala favorită la categoria "Cea mai bună actriţă în rol principal" şi probabil singura dintre nominalizaţi care-a venit fără emoţii, Cate putea să facă o alegere mult mai bună, atât în ceea ce priveşte rochia, cât şi machiajul şi coafura. 
Rochia "nude" nu se potriveşte cu nuanţa foarte deschisă a pielii. Femeia e aproape translucidă, iar paietele sunt din aceeaşi familie cu proverbiala tichie de mărgăritar a chelului. Coafura e mult prea simplă pentru pretenţiile unui asemenea eveniment, machiajul e prea şters. 

A câştigat al doilea Oscar, a fost cu siguranţă noaptea ei, dar ea a fost o apariţie banală. Ceea ce i-ar fi trebuit era ceva mai multă culoare. Cum a avut la Oscarurile din 2005, adică aşa:


O rochie cu o croială interesantă,  culoare mai intensă, un contrast foarte şic dat de eşarfa grena, un machiaj ceva mai puternic, o coafură mai elaborată - et voilà! Ce apariţie extraordinară, deosebit de frumoasă, feminină şi rafinată.
Anul ăsta însă a dat-o în bară, după părerea mea.

Charlize Theron

Mi se pare una dintre cele mai frumoase actriţe de la Hollywood şi de cele mai multe ori are ţinute inspirate, care o pun în valoare. Dar nu şi duminica asta. 


Bretelele aşa-zis invizibile sunt oribile. Oribile. Rochia e frumoasă şi deosebit de elegantă de la talie în jos; partea de sus nu-mi place deloc (lăsând la o parte bretelele, care sunt un veritabil coşmar). În ansamblu, consider că n-o avantajează modelul. Charlize are umerii destul de laţi, i-ar trebui o rochie care să mascheze asta şi să-i confere un plus de delicateţe. Iar colierul e din alt film. 

Lupita Nyong'o

A fost cea mai lăudată apariţie de la Oscaruri şi apreciez nota de "less is more" (faptul că nu are nimic la gât, de exemplu, sau cerceii mici şi eleganţi).


Pe de altă parte poate că sunt subiectivă, dar mie modelul ăsta de rochie nu-mi place deloc. Prea mă duce cu gândul la o cămaşă de noapte supradimensionată. 

Julia Roberts

De la o veterană a Hollywood-ului te-ai fi aşteptat la mai mult. 


Croiala e ciudată, rochia e prea simplă, cu toate că e din dantelă, iar coafura e nepermis de lejeră. E cel mai mare eveniment cinematografic al anului, nu o cină pe terasă, când ţi-e cald şi îţi strângi părul la repezeală cu vreo clamă rătăcită prin poşetă.

Amy Adams

Asta e ţinuta care mi-a plăcut cel mai mult. Distincţie, feminitate, clasă, frumuseţe.


Unii critici au fost de părere că aspectul a fost unul auster, părere pe care n-o împărtăşesc. De ce mă uit, de ce-mi place mai mult.

Jennifer Lawrence 

Tare frumuşică e fata asta. Şi talentată. Şi spontană. Şi cu mult bun-gust.


Tot ce mai are de făcut e să înveţe să meargă pe tocuri. E a doua ediţie consecutivă a Oscarurilor când se împiedică.

Anne Hathaway 

Arată mai degrabă ca şi cum s-ar duce la disco, nu la Oscaruri. Mi se pare că rochia are un aspect cam ieftin. Prea mult sclipici. În altă ordine de idei, e tunsă cam prea scurt.


Nici anul trecut nu mi-a plăcut cine ştie ce, dar a fost mai bine ca acum.

Că veni vorba, ia uitaţi-vă şi voi la o chestie...


Poza din dreapta e de anul trecut. Ce remarcăm? Modelul e, practic, identic. N-am pretenţia că mă pricep, dar mi se pare o greşeală de fashion foarte mare. Devine previzibilă, ergo plictisitoare.

Despre ţinutele cu adevărat dezastruoase (Liza Minnelli, Jared Leto) prefer să nu mai zic nimic. Apreciez însă aspectul normal al lui Lady Gaga. Deci nu tuşeşte dacă se îmbracă şi ea ca un om cumsecade şi cu scaun la cap. 



Mă rog, şi ea e cam străvezie, dar să trecem peste. Arată bine, nimic deosebit, ar putea spune unii, dar la ea tocmai normalul e ceva deosebit :D

Cam astea sunt părerile mele de nepricepută într-ale modei. Păreri care se prea poate să fie greşite, dar sunt ale mele şi-nţeleg să le susţin :))

2 comentarii:

Anonim spunea...

Rochita Lupitei imi place dar marimea bustul parca nu se potriveste cu modelul rochiei.
Anne Hathaway, Charlize Theron -ai zis-o tare bine

Lady Gaga nu am apreciat-o niciodata, nu fac vreo diferenta acum

Juliei Roberts parca nu ii vine bine nuanta parului.

Amy Adams are o rochie simpla, frumoasa. Ce imi place cel mai mult e felul in care a pozat, atitudinea.

De Penelope Cruz ce zici?

http://cdn02.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/headlines/2014/03/penelope-cruz-gorgeously-flows-on-oscars-2014-red-carpet.jpg


mie mi-a placut.

Domino

Greta spunea...

Şi mie îmi place Penelope, este foarte şic! I se potrivesc atât culoarea, cât şi modelul rochiei, e diafană şi sexy în acelaşi timp, cordonul face un contrast frumos, iar coafura e pe măsura evenimentului. Da, este un exemplu de "aşa da" :)