joi, 14 mai 2015

O traistă sublimă ca un Ferrari


Postarea de astăzi se referă la un subiect care mă face să scutur din cap a neîncredere şi să-mi spun că, vorba filozofului, aşa ceva nu există! :D

Despre ce e vorba: am descoperit o poşetă. Mai neaoş spus, o traistă. Dimensiune medie (30 cm lăţime, 25 înălţime). De un roz cam kitsch în opinia mea, amintindu-mi de zdrăngănelele care se vând de obicei la bâlciuri. Lucioasă (piele de crocodil, mă scuzaţi). Accesorizată cu un lăcăţel încrustat cu diamante (lăcăţel care nu se vede prea bine în imaginea de mai jos, dar e aşa cum vă spun).

Şi altceva nu mai ştiu să spun despre ea, în afară de faptul că face parte din colecţia Hermès Birkin şi preţul ei este de 195.000 de Euro. Un Ferrari acolo, de sămânţă.


Nu mi-ar plăcea şi n-aş purta-o nici să mi-o dea careva degeaba. Şi puteţi să mă credeţi pe cuvânt când vă spun că nu este un caz de vulpe care nu ajunge la struguri. Nu serios, de ce-o privesc mai mult, de ce-mi displace mai tare. E prea ţipătoare, prea sclipicioasă, prea stridentă (acum că mă gândesc, e normal, cei aproape 200.000 de Euro probabil se dau cu capul de pereţi). Nu de aceeaşi părere sunt şi cei mai mulţi dintre comentatorii de pe Facebook (acolo am găsit-o), care se extaziază de zici că tocmai le-ai pus în faţă cel puţin colecţia Fabergé Eggs. 

"Este cel mai minunat obiect pe care l-am văzut în viaţa mea", zice una. "Nu există ceva mai frumos pe lume", îi ţine isonul altcineva. Pe una, traista o îndeamnă la teleportare: "Ireal! O călătorie în altă lume... visând la vise imposibile" (tanti asta sigur a văzut dragonul din bucătărie, dacă ştiţi bancul cu pastilele Ecstasy). Ici şi colo, câte un om cu toţi boii acasă e stupefiat de preţul aberant: "oh Doamne, costă cât o casă!", dar i se dă rapid la temelie: "este un preţ foarte rezonabil pentru asemenea minune" (whaaaaaat?!!!). 

Citesc mai departe comentariile şi continuu să scutur din cap. Oamenii ăştia nu pot fi reali :)) "O încântare pentru ochi", oftează una. Mie-mi spui, cred că mi-ar trebui ochelari de soare ca să mă pot uita la ea, la cât de bling-bling pare să fie. O duduie suspină că nu-şi mai găseşte cuvintele în faţa acestei frumuseţi. Epitetele se înghesuie în comentarii. Somptuos, sublim, magnific.

Şi de la deal la vale, nu e decât o paporniţă lucioasă.

6 comentarii:

 1. O costa atata pt ca e plina cu diamante, bani, haur!? Doamne unii se plictisesc acasă de "creează" așa "minunății". Da e urata, prea roz, prea crocodil.
  Cris

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu e plină cu nimic, se presupune că urmează să fie umplută :))
   Și ok, că ei creează d-stea, e una... dar că au clientelă pentru ele, e peste capacitatea mea de înțelegere! :))

   Ștergere
 2. Ma duc sa ma ascund undeva,am una asemanatoare,albastra.Nuuu,nu crocodil,nu-i lucioasa chiar deloc dar lacat are.Papornita mea sublima,mi-au furat modelul nenorocitii astia de la Hermes.
  Carmen

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Carmen, trebuie să te informez că nu este cazul să te ascunzi. Crocodil nu e, lucioasă nu e, 195.000 de euro nu cred că a costat. Acestea fiind spuse, se numește că nu întrunești criteriile necesare pentru a te ascunde :D

   Ștergere
 3. Mdaaa, ce sa zic? :). Intotdeauna mi-am zis ca poate-s eu prea conservatoare, de nu-mi plac traistele astea tipatoare... dar vad ca nu-s singura :). Ce bine! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ah, Thea, cu siguranță nu ești singura. Și eu sunt conservatoare, îmi plac și unele accesorii viu colorate... dar asta-i prea de tot :)) Păcat de bietul crocodil...

   Ștergere