duminică, 12 noiembrie 2017

9 lucruri fără de care nu aș putea să trăiesc


De curând, Miruna - unul dintre puținii bloggeri pe care-i citesc regulat - a publicat un fel de leapșă care mi-a făcut imediat cu ochiul. Nici n-a trebuit să mă gândesc prea mult, de fapt, pentru a-mi alcătui lista.

Așadar, în ordine aleatorie...
 
Ochelari
Cu miopie medie spre forte (slavă Domnului că există indicele de refracție mare, că altfel aș fi purtat pe nas două funduri de sticle de Coca-Cola), cred că nu mai e nevoie să detaliez de ce nu pot să-mi imaginez viața fără ochelari. Dincolo de absoluta lor necesitate, aș mai avea un motiv, totuși: de 16 ani de când îi port permanent m-am obișnuit atât de mult cu ei încât au devenit parte din mine, mă reprezintă, mă identific inclusiv cu și prin ei. Poate inconștient mă și ascund în spatele lor, nu știu. Ultima dată am purtat lentile de contact la propria nuntă și, cu toate că m-am simțit foarte bine cu ele, parcă nu eram ”eu” și din când în când mă căutam de ochelari pe nas, uitând că nu-i am. 

Cafea
Aici e foarte simplu: dacă n-apuc să o beau pe-ndelete în zori, nu sunt decât vag o ființă umană. În niciun caz socială. De fapt, dispoziția mea până la prima cană de cafea a zilei e ceva gen ”Silence! I kill you!”. Îmi asum faptul că sunt dependentă de cafea și n-am niciun regret. O râșnesc eu însămi, iubesc aroma de cafea proaspătă - nu de puține ori îmi ”bag” nasul în cuva râșniței, pentru a savura acest miros - și mă încarcă de energie. Mai degrabă aș renunța la dulciuri decât la cafea (dar să nu ne gândim la chestiuni atât de barbare).

Telefon
Îmi place foarte mult telefonul meu (sunt fidelă iPhone-ului și asta nu se va schimba prea curând), dar nu din motivul ăsta nu mi-aș imagina viața în absența lui, ci pentru că-n societatea de azi... a devenit un accesoriu indispensabil. Așa că dacă tot nu mă pot lipsi de el, măcar să fiu in love cu dânsul 😀 Și sunt!

Mașina 
La o navetă de aproape 2.000 de kilometri pe lună, e cam greu fără mașină. Iar dacă ne gândim că transportul în comun pe distanțe mici este un veritabil coșmar logistic, devine evident că nu mă pot lipsi de draga de Blackie (nu vă lăsați înșelați de nume, e albă, dar am decis că numele ”Blackie” i se potrivește având în vedere că interiorul e de culoare neagră. Admirați gândirea creativă, mulțumesc foarte mult 😀). Dacă trebuie dusă o zi în service, intru în fibrilații și mă stresez cu măcar o săptămână înainte la ideea mașinii de închiriat pe care ar urma s-o primesc în situația respectivă. 

Crema de zi
De obicei folosesc Nivea sau Dr. Pierre Ricaud, dar momentan am una de la Clinique (primită cadou și e-n regulă, dar când o termin, mă-ntorc la credincioasa mea Nivea). Fapt e că mi s-ar usca tenul ca pergamentul dacă nu m-aș cremui zilnic, o dependență care nu mă deranjează deloc însă. Mai demult obișnuiam să experimentez și să alternez mereu mărcile produselor folosite, dar îmbătrânesc pesemne și-mi vine mintea la cap. Cel mai bine îmi priesc produsele Nivea și Dr. Pierre Ricaud și nu mai am chef de teste (care de cele mai multe ori mă fac să regret banii dați).
 
Laptop
Când a fost în service în primăvară, nu mi-am găsit liniștea până când nu l-am adus acasă. Îmi lipsea teribil, mă foiam, nu era la fel, lipsea ceva esențial din viața mea. Comunic, citesc, scriu, ascult muzică (am primit de ziua mea o boxă Bluetooth și cu totul aaaaltfel ascult de-atunci muzică clasică), mă uit la filme... Practic vorbind, având în vedere că jupânul e la 300 de kilometri distanță, laptopul îmi ține de urât.

Șervețele umede pentru ochelari
Ochelariștii mă vor înțelege: nu suport nici cea mai mică pată / părticică de amprentă /  picătură pe lentile. Batistele alea speciale din microfibre sunt utile până la un punct, dar după câteva săptămâni se impregnează cu ”depuneri” ca urmare a curățării lentilelor și nu fac decât să mâzgălească în loc să curețe. Am încercat, desigur, să le spăl, dar n-au mai fost la fel după aceea. Drept pentru care prefer șervețelele de unică folosință - de obicei sunt atentă să am câteva în poșetă.

Apa caldă
Banal, s-ar putea zice, nu? Și totuși, cât de importantă este... Nu o dată mi se întâmplă ca, în timp ce mă răsfăț la duș sub jetul de apă caldă și-n clăbuci parfumați, să mă gândesc la prizonierii din lagărele de tragică amintire. Nu știu de ce-mi vin în minte, poate de unde am citit mult pe tema asta, am văzut filme și am vizitat lagărul de la Dachau (o experiență la finalul căreia nici apă să beau nu-mi mai trebuia). Nu aveau oricum posibilitatea să se spele prea des, iar când o făceau, apa era rece ca gheața. Și gândindu-mă la asta, mă simt teribil de norocoasă și de răsfățată.

Ața dentară & periuța de dinți electrică
Le-am pus pe amândouă pentru că le consider un ”item” de sine stătător. Nu aș putea renunța la niciuna dintre ele. Îmi simt dinții ”ne-curați” dacă nu folosesc ața dentară. Iar periuța manuală ar fi pentru mine ca și cum, după Volkswagen 7, aș conduce un Trabant.
Independent de asta, cred că devin oarecum obsedată de igiena dentară. Faptul că am avut o carie silențioasă care mi-a distrus o lucrare și m-a transformat în ”candidat” pentru implanturi m-a cam demoralizat. Cu toată grija mea, n-am putut evita să se întâmple asta. Fir-ar să fie.

Chiar mi-a făcut plăcere să trec în revistă accesoriile care-mi sunt indispensabile (e un exercițiu de sinceritate cu sine foarte util) și vă invit s-o faceți și voi, dacă aveți chef :) Așadar, fără câte lucruri nu puteți trăi?

8 comentarii:

Miruna spunea...

Nota 10 pentru crema de zi și ața dentară!!! You are a rolemodel :)) ȘI felicitări pentru ce bloggeri citești, văd că ai gusturi rafinate ;)

Greta spunea...

Ehei, te citesc demult, să tot fie vreo 6 ani dacă nu și mai bine... (și oricum am citit și din urmă :D). Ce-mi place, printre altele, la tine, e că știi să accepți păreri diferite și ai umor. Deci mulțumesc pentru felicitări, continuă să scrii și nu cumva să te schimbi :))

Adela Tarpan spunea...

Imi cer scuze pentru corectie dar tre sa o spun: nu exista indice de subtiere. Exista lentile facute din materiale cu indice de refractie mare. Asta permite sa le faci mai subtiri.

Greta spunea...

Fii serioasă, cum să-ți ceri scuze pentru așa ceva? Doar mă cunoști, știi că nu-s genul care se supără la asemenea lucruri :) Săru'mâna de atenționare, am corectat în text.
Citisem într-o sursă aparent serioasă expresia asta și cum nu am cunoștințe în domeniu, eram convinsă că e corectă :)

Carmen spunea...

Lucrurile fără de care nu pot trăi:

1.Internetul! Fie că e ziar, joc, carte, muzică, film, sunt dependenta de internetul care mi le livrează. Și de gadget-urile, prin care le livrează, evident!

2.Cafeina. În ceai sau cafea, dar musai cafeina.

3.Antrenament. Am constatat, că viața fără mișcare, mă deprimă!

4.Crema de corp, Green Tea Honey Drops. O folosesc de niște ani. Am borcane și borcănele, de toate dimensiunile, în toată casa și în toate gențile. Nu se termină niciodată, mereu am măcar un borcan plin, neînceput!

5.Smart watch! Face de toate și nu-mi mai aduc aminte viața fără el!

6.Fructe. Mă usuc pe picioare, dacă nu mănânc fructe. O fi dependență de fructoză, cine știe?

Greta spunea...

Avem cafeaua în comun, yey :) Și crema, într-un fel, deși a mea nu e de corp :D Însă m-ai făcut curioasă, cred că am s-o caut și eu. Într-o vreme nu prea mă cremuiam, dar de la un timp încoace parcă mi-a venit cheful - chiar dacă nu după fiecare duș, dar măcar de 2-3 ori pe săptămână mă cremuiesc cu simț de răspundere :D

Andreea B spunea...

Abia acum am reusit sa citesc cele 9 lucruri ale tale, ca tot te amenintam cand am citit comentariul tau pe blogul Mirunei. Ma gandeam la ale mele asa ca fac si eu lista lucrurilor de care nu m-as putea lipsi. Nu e un top ca mi-ar fi greu sa le asez pe pozitii.
1. internetul, sa ii dea sanatatea cel de sus celui care l-a inventat
2. Calatoriile. Visez cu ochii deschisi cum o sa fiu, la pensie probabil, nomad digital :)
3. Berea... pentru ca toti avem un viciu
4. Telefonul
5. Banii pentru ca, din pacate, trocul nu mai e de ceva vreme moneda de schimb
6. Apa calda, cum bine ai spus
7. Mamaliga
8. Mersul pe jos
9. Oamenii dragi

Greta spunea...

Da, am găsit și eu pe lista ta câteva pe care-ar trebui să le adaug, fără să pot renunța însă la cele 9 ale mele. De unde rezultă că de fapt foarte multe ne sunt indispensabile...