luni, 24 ianuarie 2022

Când or avea unii timp să se plictisească?

Nu pentru c-aș fi eu, vorba lui Bridget Jones, grozav de ocupată și importantă, da' serios n-am când să mă plictisesc și, cu toată rezerva mea (deloc mică) de empatie, nu reușesc să pricep când îi aud pe unii văitându-se de plictiseală sau, mai frecvent în ultimii doi ani, că ”nu suportă să stea în casă”. 

Să luăm, de exemplu, weekend-ul care tocmai a trecut.

Sâmbătă

Dorm până spre ora 10 (e weekend, da? Rezon).
Lenevesc vreo oră în pat, cu tableta într-o mână și cafeaua în alta.
Mă urnesc din pat, dau cu aspiratorul, pfff, ce mă întrebuințez.
Mergem la supermarket. Luăm de-ale gurii, ne dedulcim la niscaiva delicatese italienești. Contemplăm niște fursecuri de-alea în formă de nuci. Opt euro vreo 10 bucăți. Dă-le naibii de nuci.
Ajungem acasă, pun la frigider ce e de pus, e aproape ora două.
Continuu curățenia: spălat cele două băi, dereticat în bucătărie, spălat pe jos, pus rufe la mașină, de-astea gospodărești.
Mă sună o colegă de serviciu, bârfim diverse, punem țara la cale, dezbatem.
Mai socializez online cu niște prietene.
Skype cu mama soacră. Între timp e aproape șapte.
Încă vreo oră mă întrețin cu Stephen King și ale sale ”Anotimpuri diferite”, isprăvesc a treia povestire. ”Cadavrul”. Nu-i rea, dar nici nu e ce credeam că va fi. Hmmm.
Mă apuc de primul ”Fantastic Beasts” pe Netflix. Interesant, chiar foarte interesant, da-mi cad ochii-n gură.
Mai e și mâine o zi.

Duminică

(Tot) până spre ora 10 dorm, că e (tot) weekend.
Mă urnesc mult mai târziu din pat, cu un mic intermezzo necesar pentru a pregăti cafeaua. Termin ”Anotimpuri diferite”, ultima povestire mi se pare mai interesantă decât precedenta, dar tot ”The Shawshank Redemption” este adevărata capodoperă a volumului ăstuia.
Scriu un E-Mail, pe care-l pritoceam de vreo două săptămâni. Reușesc să apăs pe Send, feeling mândră de mine 😏.
Skype cu taică-meu.
Duminică e ziua mea de ”Spa”, adică epilat, cremuit pe corp (niciodată n-am răbdare pentru chestia asta în timpul săptămânii), pensat, pus o mască, aranjat unghiile. Mă pigulesc vreo oră.
Aș vrea să scriu pe blog.
Aș vrea să termin ”Fantastic Beasts”.
Numai că-n loc de astea mă apuc de ”Orașul Bântuit”, al aceluiași antemenționat Stephen King. Și-acolo rămân. Asta nu-i o carte pe care s-o lași din mână, decât dacă n-ai de ales.

S-a făcut târziu, eu tot cu domnul King mă întrețin. Cumva mă simt ca pe vremea când citeam ”Millennium” și căutam motive rezonabile de chiul. Nici atunci n-am găsit, nici acum nu mă dovedesc mai brează în privința asta 🙄.

Spuf, gata weekend-ul. Când să mă fi plictisit? Și n-am scris pe blog, nu m-am uitat la film și nici la vreun concert al lui Zubin, cum mai fac alteori. Nici la plimbare n-am ieșit, că ploua mărunt și îndesat.

Așa că, vedeți. De-aia nu înțeleg când au unii timp să se plictisească.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Nu te plictisesti pentru ca te simti bine acasa. Si iti place sa citesti, sa te uiti la filme. Dar sint atitia care, din pacate, nu citesc nimic...Nici eu nu ma plictisesc acasa si am fost foarte fericita in lockdown, simteam ca am in sfirsit timp pt mine si familie, nu mai trebuia sa fac totul pe fuga.
Jual

Anonim spunea...

Răspunsul meu când sunt întrebată dacă nu mă plctisesc acasă: "Eu cu mine nu mă plictisesc niciodată. Sunt o persoană foarte interesantă." :D A se vizualiza fețe căzute. :)))) Nici eu nu pricep cum te poți plictisi acasă la tine.
Petronela

Raluca spunea...

Petronela, este fix ce le spun și eu: cum aș putea să mă plictisesc în compania unei persoane atât de interesante. 😉 Și le închid gura. Nu m-am plictisit niciodată, nici singură, nici în compania jumătății, că mi-am ales-o bine. Citit, filme, muzică, discuții, gătit, treabă prin casă, plimbări. Sau visat cu ochii pe pereți.

Greta spunea...

Într-adevăr, dar pe de altă parte cititul și filmele nu sunt singurele hobby-uri și mă gândesc că oricine are pasiuni, din cele mai diverse categorii - și unele se pot pune în practică și acasă...

Greta spunea...

E un răspuns foarte bun :D Cred că-l voi prelua :))) Că și pe mine mă mai întreabă una lume...

Greta spunea...

Exact așa, Raluca :) Ok, eu la gătit nu excelez, că nu mă dau în vânt după această activitate - dar din fericire, se ocupă omul cu plăcere. Eu fac curat, în schimb :D