marți, 7 aprilie 2015

Ce mai fac nemţii pe străzi reloaded


(Aproape că) a venit primăvara. Sau mă rog, un fel de. Adică maşina e tot îngheţată în fiecare dimineaţă (dar, din fericire pentru nervii şi musculatura mea, nu mai folosesc racleta, pentru că am descoperit o chestie absolut genială: spray-ul de dezgheţat. Puf-puf-puf şi abracadabra, gheaţa apă se făcu!), însă calendarul spune că suntem în aprilie, mai dă şi câte-o geană de soare,  prin urmare e primăvară! Şi ce fac nemţii, drăguţii şi eficienţii de ei, dacă s-a îmblânzit vremea?

Aşa, v-aţi amintit, nu? Şantiere stradale, desigur :)) Şi adevărul e că mă cam plictiseam, deci în următoarele trei luni o să-mi crească nivelul de adrenalină. Laolaltă cu nişte fire albe, probabil. Începând de azi şi, teoretic, până-n luna iulie, traseul meu de la serviciu spre casă va fi deviat, ca urmare a unor lucrări complexe la nişte conducte de gaz şi *număintereseazăcealtceva*. La dus, ruta nu se schimbă; au închis complet un sens, iar sensul rămas l-au făcut unic. Am pe unde mă duce, dar n-am pe unde mă întoarce. Decât... pe autostradă. Shit! 

Nu-mi place pe autostradă, oameni buni. Deloc nu-mi place. Cum să vă spun, sunt prea multe maşini :)) care merg prea repede. Şi de parcă asta n-ar fi de ajuns, trebuie să mai şi schimb autostrada! Că dacă nu, o ţin întins pân' la Berlin. Nu că mi-ar displăcea, dar nu de cinci ori pe săptămână, totuşi :D

Faptul că drumul spre casă durează cu vreun sfert de oră mai mult nu mă deranjează atât de tare, comparativ cu perspectiva de-a conduce vreo 15 kilometri pe autostradă.

Oare ce-o să fac dacă-ntre timp le vine ideea să repare ceva nemaipomenit-de-important şi pe autostradă, asta mă întreb eu acuma :))

10 comentarii:

Anonim spunea...

Haha :) asta cu reparatul îți da bătăi de cap. La mine e altfel: in spatele blocului meu se fac 2 noi clădiri.. Zumzet de turnat betoane non-stop, si stam in zona buna, vizavi de mare, am impresia ca îmi aud creierii fumegând. Pana la munca e doar autostrada... Si tre sa iau carnetul pana in noiembrie, e telul meu pe anul asta. Nu stiu de ce îmi e mia teama: de școală, de examen sau de condus! In tara am picat cu succes examenul auto, așa ca tre sa încerc aici, ca acum cu pitica poate trebuie sa mai fug din desert acasă si nu am cu ce. Hai cu optimismul!
Cris

thea spunea...

Aia cu tinutul lung pana la Berlin imi aduce aminte de experienta mea cand tot dintr-o deviere din cauza lucrarilor am ajuns aproape de Antwerpen, desi eu trebuia sa ajung la vreo 50 km inainte de Antwerpen :)).

Nici mie nu-mi place pe autostrada, tot timpul am impresia ca am gresit drumul sau ca am trecut de locul unde trebuia sa ies de pe autostrada....

Carmen spunea...

Eh, dar sa vezi ce fain e cand nu conduci, dar strazile tot se repara. Si iei tramvaiul, pe care l-ai prins dupa ce-ai alergat despletita cu gentile batandu-ti bucile si coastele si te asezi si mergi vreo 4 statii. Dupa care tre sa iei un autobuz. Care NU MAI VINE! Pentru ca un troson de 2 km e in lucru. Si tu ai sedinta la ora 8:15 si ai de calatorit inapoi acasa, sa iei alt tramvai, care te duce ladracu cu carti, ca ghici ce? Si pe traseul ala sunt portiuni in lucru!
In.Fiecare.An!

Greta spunea...

Vai, nu vreau să-mi imaginez ce "feerie" e să se toarne betoane lângă tine :( Ţin pumnii să se termine cât mai curând ce construiesc ei acolo. Cât despre permis, aşaaaa de bine te înţeleg cu teama! N-o să uit, cred, niciodată cum nu puteam adormi de stres că "mâine iar trebuie să conduc!", atunci când începusem serviciul actual şi trebuia musai să merg cu maşina, iar experienţa mea la volan era aproape zero...
Dar totul se învaţă (zic eu acum, înţeleaptă :)) ) Multă baftă, ai să-i dai de cap! Şi cred că acolo ai să înveţi mult mai bine şoferie decât în România...

Greta spunea...

Thea, ce m-ai nimerit!!!! :))) Am două zile de autostradă până acum (ieri şi azi) şi ăsta e un mare stres: sunt bine, unde trebuie? Nu cumva am trecut de punctul unde trebuie să schimb? Aici trebuie să ies oare, sau la prima? Cât mai am până la ieşire? Şi asta deşi am sistem de navigaţie, care mă tot bate la cap: "după un kilometru faceţi la dreapta pe autostrada A9. În 500 de metri faceţi la dreapta. Acum faceţi la dreapta". Cu o voce egală, enervantă :)) Dar încă am nevoie de el până mă obişnuiesc cu noul traseu, aşa că încerc să-l ignor :))

Greta spunea...

Carmen, ce imagine! :)) "Despletită", auzi :D Ci împleteşte-te, zic! :))
Serios acum, nu e o fericire nici cu mijloacele de transport în comun. Mai ales cu genul ăsta de oameni, care tot timpul meşteresc, dreg, repară şi când termină, o iau de la capăt. Vorba aia, dacă n-au treabă, îşi fac!

thea spunea...

Daca plecam vara cu masina in vacanta in Ro, neaparat traversam Germania; pentru mine vacanta nu-i vacanta daca nu ne impotmolim in lucrari in Germania macar vreo doua ore ... :)

Anonim spunea...

Blocuri, Greta draga, blocuri, de 12345 de etaje ca s-au terminat clădirile zic. Sărumana așa sa fie! Știi ce înveți aici: cum sa te ferești :))) conduc ca maniacii...
Cris

Greta spunea...

Fix aşa :)) Ieri am constatat că se pregătesc nişte lucrări (cu deviere) chiar la 50 de metri de locul unde stau, pe strada paralelă - care va fi închisă. O minunăţie! În curând se va raporta un număr impresionant de cetăţeni din Germania care se deplasează exclusiv în zbor... păi dacă ne închid toate străzile? :))

Greta spunea...

Aha, Cris, blocuri deci.... pe principiul "să fie, să nu trebuiască" :))