miercuri, 27 mai 2015

Mare e lumea asta și felurite creaturi călătoresc prin ea...


Introvertită cum mă știți și socializând cu vizibil mai mult succes online decât offline, am descoperit pe Facebook o chestie simpatică. Este vorba despre o listă a unor plângeri înaintate de turiștii din diverse părți ale lumii, clienți ai agenției Thomas Cook. Agenție care, judecând după reclamațiile unora dintre ei, s-ar crede că are magnet pentru făpturi abia coborâte din baobab :))

Am selectat câteva dintre ele. Pe mine m-au amuzat, ceea ce vă doresc și vouă :D (Da, sunt reale. Oamenii ăștia chiar există).


1. ”În timpul vacanței petrecute în India, am fost dezgustat să constat că-n aproape toate restaurantele se servește curry. Nu-mi place mâncarea condimentată”.
I-auzi. Dar tu cam ce credeai c-ai să mănânci în India, dacă nu preparate pe bază de curry? Creastă de cocoș marinată în esență de coarne de cerb tânăr? Să fii mulțumit dacă n-ai băut și apă cu aromă de curry. 

2. ”Femeilor nu ar trebui să li se permită să facă plajă topless. Acest aspect a fost foarte derutant pentru soțul meu, care nu dorea decât să se relaxeze”. 
Pfuahaha, dar ce te-a făcut soțul în foi de viță :)) Și zi așa, a suferit mult bietul de el, nu? S-au prelins sudorile pe el și, în încercarea de-a nu se mai uita într-acolo, a dezvoltat una dintre cunoscutele complicații date de situațiile când vrei să înșeli atenția vulturească a legitimei, complicație cunoscută sub numele de strabism conjugal.

3. ”Ne-am dus în vacanță în Spania și-am avut o problemă cu șoferii de taxi, care erau cu toții spanioli”. 
Ăsta cred că e cumnat cu tipul siderat de curry-ul omniprezent în restaurantele din India :)) Alo domnu', fii atent că-ți vând un pont: data viitoare să vă petreceți concediul în Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu. Acolo sunt destul de multe șanse să nu dați peste șoferi spanioli. (Localitatea chiar există, e situată în Noua Zeelandă).

4. ”Plaja era prea nisipoasă. A trebuit să curățăm totul când ne-am întors în cameră”.
Probabil că oamenii ăștia s-ar simți minunat pe o plajă plină de pietre colțuroase, scoici sparte și alge care se lipesc de piele. Și meduze. Foarte multe meduze :D Și crabi, să le țină companie meduzelor :))

5. Nisipul le-a provocat și altora traume. ”Nisipul nu arăta precum în imaginea din broșura turistică. Acolo părea alb, dar în realitate era mai mult galben”. Așa, și problema fiind care? Nu se asorta galbenul cu restul vestimentației voastre?

6. ”Nu ni s-a spus că vor fi pești în apă. Copiii s-au speriat”. Mda, adevărul e că-i foarte puțin probabil să fie pești în apă, dacă nu e vorba de vreo piscină. Nimănui nu i-ar fi dat prin cap una ca asta. Propun să descânte copiii de frică. După care să-i trimită să se joace cu meduzele de la punctul 4, poate că de ele nu s-or speria :))

7. ”Cu toate că în broșură se menționa că bucătăria este complet utilată, nu am găsit feliator de ouă”. Serios, voi știați că există așa ceva? Eu nu, am cercetat cu google :)) În schimb știam demult de existența aparatului de împachetat sarmale (nu, n-am; eu le înfăș manual, cu devotament și simț de răspundere :D Însă mă-ntreb dacă revoltații ăștia or fi avut un astfel de dispozitiv în bucătăria lor în mod evident incomplet utilată).

8. Hait, am mai găsit unul traumatizat de spanioli. Grăiește revoltat cetățeanul: ”când am fost în Spania, erau prea mulți spanioli acolo. Recepționerul vorbea spaniolă, mâncarea era spaniolă. Nimeni nu ne-a informat că vor fi atât de mulți străini”. Fecior, ține minte un cuvânt: Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu, cu peronul pe partea dreaptă.

9. ”Am fost înțepat de un țânțar. În broșură nu se menționează țânțarii”. Păi dacă n-au plătit spațiu publicitar :))

10. ”Eu și logodnicul meu am solicitat o cameră cu două paturi, dar am fost repartizați într-o cameră cu un singur pat mare king size. Vă facem responsabili pentru faptul că am rămas însărcinată și solicităm despăgubiri. Dacă ni s-ar fi dat o cameră cu două paturi, acum nu aș fi gravidă”. 
Tipa asta le bate pe toate puștoaicele care se întreabă dacă au rămas însărcinate după ce s-au șters cu prosopul lui iubi :))

4 comentarii:

ildi spunea...

Am ras cu lacrimi sub barba, ca doarme copilul.
Aia cu tantarul e cea mai tare :))

Anonim spunea...

mare ti-e gradina Doamne :)))
Cris

Greta spunea...

Țânțarul nu pricepe cum se face publicitate în ziua de azi :D I-ar trebui un consilier de imagine, ceva :))

Greta spunea...

... și-ai umplut-o cu ce-ai nimerit :)) grădina, adică :D