luni, 24 mai 2021

Mici bucurii (VII)

Astăzi sunt nițel lovită-n aripă, dar nu vreau să ratez ocazia de-a consemna câteva lucruri / întâmplări / aspecte care m-au făcut să zâmbesc în ultima vreme. 

1) Iată ce am găsit sâmbătă la florărie. 

Sunt florile pe care mi le doresc de ani de zile, dar pe care niciodată nu le găsisem de cumpărat. Am ales să iau drept un semn de bun-augur faptul că le-am găsit acum. Nu mă mai satur să le privesc. Iar parfumul este extraordinar. 

2) Ieri am făcut primul vaccin. Plănuisem să scriu un articol separat (și entuziast) pe tema asta, aveam titlul pregătit încă de când mă programasem, dar mai multe aspecte de la fața locului m-au enervat și mi-au stricat tot cheful. Poate m-adun să scriu în săptămânile următoare sau după rapel, mai vedem.
Vaccinul e și motivul pentru care mă simt nițel bleagă - ieri seară am experimentat niște dureri de braț de n-aș fi putut nici să ridic un pahar de apă, la asta adăugându-se o somnolență care m-a ”arestat” pur și simplu. Azi, după o repriză de dureri de cap, sunt aaaaaproape funcțională.
(Știam încă de la programare că va fi un vaccin cu ARN mesager dar până ieri nu știusem care din două, așa că l-am întrebat pe medic. A zâmbit. ”Când veți ieși de aici, veți fi o doamnă modernă”. Aha, am înțeles. 😀)

3) Imaginea asta mi-a dat o senzație de căldură în tot corpul (ce bine-i stă cu ochelari 🙂). 


Este dintr-un concert susținut zilele trecute de orchestra Maggio Musicale Fiorentino. E activ. E-n apropiere. Într-o bună zi, îl voi revedea 🙂

Nu mai scrisesem de mai bine de-un an vreun articol din ”seria” asta. Îmi mai doresc bucurii. Multe-multe mici sau una maaaare. Am nevoie.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Thumb up pentru Modernitate! Asa e, vine cu somnolenta. :-) Liliacul si lacramioarele sunt minunate! La fel si Maestro! :-)
Laura

Anonim spunea...

Cum reusesti sa pastrezi liliacul mai multe zile in vaza fara sa se ofileasca?
Irina

Anonim spunea...

Liliacul meu tot nu a inflorit. Cred ca o sa se maroneasca bobocii si...asta e! Lacramioarele sint in Fr simbolul zilei de 1 Mai (porte-bonheur). Mi-a dat soacra-mea de la ea, ca are plin, dar nu stiu de ce nu s-au prins, cred ca le-am pus prea la umbra.

Pt a 2a doza de vaccin: sa iei un doliprane (paracetamol - atentie, sa NU fie ibuprofen!) cu o ora inainte. Sau, daca nu poti inainte, macar dupa aceea. N-am stiut ca te vaccinai, ca ti-as fi spus. Nici eu n-am stiut sa iau inainte, dar am luat dupa, 1 dolipran (in jur de prinz) si inca unul inainte de culcare. In afara de o usoara durere de brat o jumatate de zi n-am avut nimic. Am fost vaccinata cu Pfizer. Si nu voi avea a doua doza pt ca in Fr nu se da celor care au avut Covid, indiferent de data.
Jual

Greta spunea...

Tare bine mi-a făcut mesajul tău, Laura, mi-a adus o rază de bucurie în suflet! :)

Greta spunea...

Irina, am primit de la florărie un pliculeț cu ceva praf hrănitor. Acasă, am tăiat cam 2 cm din tulpină (oblic), am pus praful în apa din vază și asta a fost tot. I-am mai completat apa în zilele următoare, că absorbea destul de mult - dar fără praf, că nu mai aveam. A ținut o săptămână...

Greta spunea...

Săru'mâna de sfat, o să țin minte recomandarea cu paracetamolul. Săptămâna trecută am avut liber luni (au fost Rusaliile) și mi-am permis să zac, dar după rapel nu va mai fi cazul, deci va trebui să fiu funcțională.