vineri, 14 mai 2021

Salată de weekend (45)

La zece grade Celsius câte sunt acum la mine (și cu perspective nu tocmai înviorătoare pentru următoarele zile), nu prea e vreme de salată. Mai degrabă de-un fondue.... Eh, lasă că și salata-i bună 😀

1) Nu mai pot cu entuziasmul ăsta general, în perspectiva relaxărilor anunțate în România cu începere de mâine. Adică nu știu cum e în ”bulele” voastre, dar din ce văd la mine, zici c-a venit Revelionul. Uraaaa, fără mască în exterior, uraaaa, vor reîncepe școlile în format fizic, uraaaa mergem la mare, la munte, la cules de micșunele și la dresat rândunele (n-am găsit altă rimă). Serios, e plin de chiuituri virtuale, iuhuuu, i-haaa, tra-la-la și hop ș-așa, am scăpat, am biruit. E de mirare că n-o cântă p-aia cu ”Hai liberare”. 🙄
Mă uit la reacțiile astea ca rața la fulger și-mi vine să le zic: mă băieți, mai ușor cu extazul și cu sărbătoritul.... Vi se pare că India e așa departe? China era și mai departe. 

2) Pe-aici prin târg incidența e în scădere îmbucurătoare și vaccinarea a luat avânt serios (36% din populație a primit minim o doză și 10,6% sunt vaccinați complet. Alaltăieri s-a înregistrat un nou record: 1.350.000 de doze administrate în 24 de ore). Mă bucur, desigur, însă personal voi continua să merg ”cu frâna de mână trasă”, cel puțin o vreme. Chiar dacă vor relaxa și aici măsurile și masca nu va mai fi obligatorie în spațiile aglomerate, voi continua s-o port. Nu mă voi duce la mall sâmbăta - cum făceam odinioară, când nu-mi păsa că e puhoi de lume. Și mai aștept cu revenitul la birou. Cred că pașii mici, dar fermi, sunt mai indicați decât ”salturile”. Cu atât mai mult într-o astfel de situație, pe care cei mai mulți dintre noi nu am mai trăit-o niciodată (mă refer la pandemie, cu toate schimbările pe care le-a adus cu sine).

3) Că ziceam de mersul la birou - nu mă grăbesc deloc. De ce mi-aș dori să împart open space-ul cu colegii, să nu mă aud la telefon cu cineva pentru că alături colegul se ceartă (tot la telefon)? Sau oi fi nerăbdătoare să petrec iar minimum 3 ore pe zi în metrouri? Hm, păi nu tocmai. Unde mai pui că e mult mai simplu de discutat într-un call cu vreun coleg din Paris sau cu șefa, ceea ce la birou ar presupune căști și, eventual, țistuieli din partea colegilor, ”vorbește mai încet că nu mă pot concentra”. 

4) Schimbând registrul, țin să vă anunț că am dezvoltat o alergie lexicală. Mai exact, la ”subscriu” și ”foarte bine punctat”, două expresii altminteri inofensive, dar folosite până la abuz de cei care vor să se dea culți. Le regăsim de obicei în comentarii la postări de opinie și nu pot să nu mă gândesc la cât de goale de conținut și de rost sunt. 

5) Mai nou, dacă vrei să te duci la coafor, trebuie să te testezi (fie cu 24 de ore înainte, fie pe loc, cu un test rapid pus la dispoziție de ei). Am optat pentru a doua variantă și m-am sondat conștiincioasă cu bețigașul. Rezultat negativ, poftiți pe scaun. 3,50 Euro a costat distracția, dar după câte am citit, în centrul Hamburgului e 9,90 Euro fix același test. Ăsta e jaf la drumul mare. Cică și la anumite centre comerciale se cere acest test. Eh, n-au decât să m-aștepte 😏

Acestea fiind zise, vă doresc un weekend plăcut și sper că aveți mai multe grade decât mine (ceea ce, dacă nu citiți textul ăsta din Antarctica, n-ar trebui să fie imposibil 🤔). 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nah, si aici e frig. Si plouaaaa! Liliacul inca nu a inflorit, m-am tot uitat la boboci, credeam c-au inghetat, dar (inca!) nu. S-or deschide ei prin iulie. Noroc ca la serviciu mai avem caldura, e mai bine ca acasa. Iar masca e buna, ca tine de cald.
Jual

Greta spunea...

Liliacul alb din fața blocului a înflorit și tare bine-i stă :) Dar afară tot frig e, chiar dacă mai dă câte-o geană de soare din când în când. Și tot plouă...