miercuri, 9 august 2023

Ar trebui să se dea concediu pentru revenirea din concediu 🙄

Reamintit parola de la Windows pe laptopul de serviciu: ✅
Reamintit parola de logare în ERP: ✅
Parcurs aproape 400 de Email-uri: ✅
Rezolvat multe și mărunte: ✅
Mormăit ”what a pack of idiots” de vreo sută de ori: ✅
Lăsat toți antemenționații idiots în viață: ✅

Eu zic că suntem bine 😁. Pe lângă toate cele de mai sus mai fac și backup pentru doi clienți ai unei colege care a plecat de luni în concediu, prin urmare mă distrez nemaipomenit.

Am revenit așadar din concediu, de la soare, 30 de grade și palmieri la nori, ploaie, vânt, 17 grade și ciuciu palmieri. Dar suntem acasă și personal am învățat să apreciez confortul de a merge pe drum drept, respectiv să nu mai urci dealuri toată ziua.

Da, asta a fost ceva ce ne-a luat prin surprindere. Ce-i drept, documentându-mă despre Portugalia și ce-am putea face în cele două săptămâni petrecute în Lisabona și Porto, văzusem undeva o mențiune vagă despre coline, dar am trecut rapid peste.
Las' că mi-a ieșit pe nas. Bine, nu c-aș fi putut schimba ceva nici să fi știut, că am avut oricum încălțăminte comodă și am luat urcușurile-n piept cu elan. Însă cu atât mai mult savurez acum să merg pe drum drept. Nici nu știam ce bine e, am pățit și eu ca-n bancul cu Ițic și animalele de curte 😂.

Au fost două săptămâni pline, în care am mers mult pe jos (a se citi - am urcat și coborât dealuri 😎), în unele zile 8 kilometri, în altele câte 19-20. Vremea a fost frumoasă și am avut noroc să nu fie prea cald; în cea mai mare parte a timpului am avut între 27 și 29 de grade și doar în ultimele două zile au fost 30. Confortabil, aș putea concluziona.
Per ansamblu a fost agreabil și am multe povești să vă spun. Am văzut locuri frumoase, am avut parte de experiențe deosebite, ne-am întâlnit și cu Oceanul Atlantic, am mâncat mult pește bun, am băut vin cât n-am băut în trei concedii puse cap la cap 😀 și ne-am întors, oricât de clișeistic ar suna asta, mai bogați din punct de vedere spiritual și al cunoștințelor și experiențelor acumulate.

În ceea ce mă privește, aș putea compara cu vacanța din Mallorca: frumos, dar nu văd de ce-am mai reveni în Portugalia în anii următori. Am sentimentul că deocamdată am văzut și făcut îndeajuns aici. Despre toate aceastea însă, în episoadele următoare. Între timp vă las cu o panoramă din Porto (oraș care, în paranteză fie spus, ne-a plăcut mai mult decât Lisabona. Și asta nu pentru că n-ar fi avut urcușuri, că avea din belșug 😂).


Toată lumea bine, da?

8 comentarii:

Ioana spunea...

Ieeei, bine ați revenit ! Felicitări pentru efort, eu când e combinația de căldură cu efort ...no thanks. Probabil încep să se vadă rezultatele de la salăăă, hmmm??
Aștept relatări 😁

Greta spunea...

@Ioana, bine te-am regăsit! :) Hmm, adevăru-i c-ar face bine să se vadă rezultatele celea, la cât ne deschiolăm pe aparate :)))
Mă adun și purced la povestit :D

SAM spunea...

De-abea astept relatarile din Porto, ma duc in nov. Stiu de la Lisabona ca sunt dealuri, si alunecacioase tare, piatra aia e tobogan, mai ales pe ploaie.

Mmmaria spunea...

Bine ati revenit, abia astept povestile.

Anonim spunea...

Bine ai revenit din vacanta. De-abia astept sa-ti savurez povestirile despre ce-ati vizitat, cum sunt oamenii, locurile.
Bristena

Mada spunea...

Bine ai revenit!

Anonim spunea...

ee, Greata, eu am fost in Portugalia in various places in 3 ani diferiti deja (cred ca o luna jumate in total) si inca mai vreau. Am deja locurile mele preferate, mancaruri preferate, am inceput sa invat si limba. There is a certain something there that tugs at my heart, maine m-as muta daca nu ar fi si alte aspecte si obligatii de luat in calcul.

(This is O)

Greta spunea...

@SAM, cred că-ți va plăcea Porto :) Voi scrie pe îndelete despre el.

@Mmmaria, bine te-am regăsit! :) Am început de azi poveștile :)

@Bristena, cât de mult mă bucur că-mi ești mereu în preajmă :) M-am așternut la istorisit.

@Mada, bun regăsit și recitit! :)

@O., nouă ne-a cam dat de cap limba portugheză, n-am reușit să ne împrietenim deloc cu ea. Un localnic ne spunea că portugheza braziliană ar fi mult mai abordabilă, dar cred că asta ține mult de percepția personală...