joi, 12 noiembrie 2020

V-ați gândit ce-o să faceți când....?

Inspirându-mă dintr-o postare pe Facebook, astă-seară vă invit să visăm. Asta o putem face fără să avem nevoie de mască, iar cât despre distanțare... de când e nevoie să ne distanțăm în vise? Corect, așa știam și eu: nu e nevoie. 

Așadar. V-ați pus întrebarea ce-o să faceți prima și prima dată după ce scăpăm de pandemie? Pentru că ziua aceea va veni, fără îndoială. Nu se știe cât se va mai lăsa așteptată, dar de venit va veni. 

Pentru că eu am întrebat, încep eu: îmi iau bilete pentru România.
Mă duc să-l văd pe tata, pe bunica.
Mă duc la mama și la cealaltă bunică să le povestesc ce-am mai făcut (cu toate că ele știu permanent ce fac eu, sunt sigură 🙂), să le duc flori și lumină. Să ascult cu mama ”Stay Another Day” a celor de la East 17, una dintre melodiile ei preferate. Doar eu, ea și eternitatea din care mă veghează de aproape 6 ani.
Mă duc să-mi văd prietenele.
Mă duc să gust tartele de la Plăcintissima (cică bucătăresc oamenii ăia niște chestii senzaționale; am căpiat la ce poze am văzut cu bunătățile lor, musai să le-ncerc).
Mă duc la Cărturești Carusel să-mi aleg niște cărți, fie și numai din pura plăcere pe care mi-o dă locația aceea atât de frumoasă și mirosul de carte nouă.
Și mai in extenso, îmi doresc să mergem la Paris și Edinburgh, pentru început.

Rândul vostru acum 🙂 Ce? Unde? Cum?
Să nu vă fie teamă de vise. Cineva spunea că, dacă visele noastre nu ne sperie, înseamnă că nu sunt suficient de îndrăznețe.
Așa că, să ne dăm pe... tobogan, virtual vorbind. Poate ne și inspirăm unii de la alții, cine știe?

14 comentarii:

Andreea spunea...

Eu inca nu indraznesc sa spun ce as face! Mi se pare atat de indepartat acel moment!

Insa stiu sigur ca mi-ar placea sa-ti ofer niste praline, bune asa ca la mama lor (Belgia) dar facute in Romania! De mne :D

Greta spunea...

Andreea, ce-aș mai mânca în clipa asta din pralinele tale! :) Sănătoase să fim, c-o să le mănânc de-adevăratelea, împreună cu tine! :)

Anonim spunea...

Ma intreb daca, dupa ce se calmeaza pandemia, companiile aeriene isi vor acoperi toate pierderile in maxim un an. :)) Cred ca voi contribui major la asta, pentru ca planul e "calatorit cat de mult se poate". I will never take it for granted again. :D
Rox

Anonim spunea...

Sa intram in cafeneaua preferata,sa comandam un latte facut de barrista incepatori dar plini de entuziasm. Sa ne asezam eu si sotul meu la masuta din colt,sa vorbim despre toate si despre nimic inconjurati de zumzetul uman al tuturor necunoscutilor numerosi din jur,pe fetele carora sa vedem bucuria, nemascata.
Irina

ancky spunea...

Eu nu aștept nimic special. Respectând regulile am avut parte cam de tot ce mi-am dorit, desigur că am adaptat, am călătorit unde era sigur, ne-am plimbat mai mult prin țară, dar noi oricum mereu am avut vacanțe mai off the beaten path, deci nu a fost nu știu ce schimbare. Totuși, când se va putea zbura din nou fără carantine, teste,nebunii, am promis copiilor câteva zile la Londra, pentru experienta HP și Natural Museum of History si mie mi-am promis o vizită la Napoli. Dar nu mă grăbesc, nu aștept ziua X, sunt pregătită pentru maraton. Important e să ieșim din asta sănătoși, cu familia întreaga.

Andreea spunea...

Să știi că tare mi-ar face plăcere. Te citesc de mulți ani.... Doar că nu prea comentez. Sănătate multă

Greta spunea...

Sănătate și ție și celor dragi, Andreea! Îți mulțumesc pentru că ești aici :) Vine ea și vremea pralinelor :)

Greta spunea...

Am eu în minte una dintre primele tale destinații.... :) :) :)

Greta spunea...

”Bucurie nemascată”, cum sună asta... Mi-a mers direct la suflet. Mă uit la filme și seriale și mi se pare ciudat că oamenii circulă pe stradă normal, fără măști, fără restricții. Sper că după ce asta va fi trecut, omenirea va ști să aprecieze mai mult ceea ce are.

Greta spunea...

Așa este, Ancky. Respectând regulile, și noi ne-am dus în concediul planificat în Creta și, cu noroc de partea noastră și reguli respectate, am scăpat fără să ne infectăm și ne-am bucurat pe deplin de vacanță.
Napoli, hm? :) Acum că zici, așa o nostalgie îmi dă târcoale... vreau și acolo!
Deocamdată însă, vorba ta - să ieșim cu bine din asta...

Anonim spunea...

Fetita mea are o lista intr-un borcanel cu ce vrea sa faca dupa ce trece virusul asta. revizuim lista si unele am reusit sa le facem pana acum.
Dar dorinta copiilor si a noastra e sa mergem in Romania, da, sa vedem bunicii si sa urcam pe munte.
Cris

Anonim spunea...

Nu mai fac nici un plan. Sa revina întîi viata de dinainte si apoi o sa ma gindesc. In primavara trebuia sa gazduim corespondentul rus al lui fi-miu, in mai trebuia sa plece fii-mea in voiaj scolar in Spania, vara trebuia sa plecam in Croatia sau Italia. Si ce s-a ales din toate astea? Vacanta de vara in Franta, rezervare facuta vineri seara pt martea urmatoare. Si a fost excelent!
Jual

Greta spunea...

Oricum, vacanța în Franța nu poate fi decât extraordinară :) - zisei eu, căreia mi s-a făcut un dor de țara asta, de nu-ți pot spune.
Vine ea și vremea aia...

Greta spunea...

Ce frumos! :) Borcănelul ăla înseamnă Speranță :) Să fiți bine cu toții și să vă bucurați de România, când vor trece toate astea...