joi, 5 noiembrie 2020

Salată de weekend (XXXIX)

V-aș invita la găluște cu prune, da' n-am (dacă aveți voi, puteți să mă invitați, mulțumesc anticipat 😀), așa că poftiți la salată. Mâine e vineri și eu habar nu am când a trecut săptămâna asta. 

1) De marți sunt din nou în home office, după ce Resursa Umană ne-a comunicat că e obligatoriu să băgăm capul la cutie. Mă dezobișnuisem, dar dacă trebuie, trebuie. Nu știm cât va dura asta, dar personal nu cred că revenim la birou înainte de sfârșitul anului.
Cu ocazia asta mi-am dat seama că am o nouă problemă. Pasămite a trebuit să-mi instalez de ceva vreme aplicația de Outlook pe telefonul de serviciu și-acum poftim de rezistă să nu te uiți pe mail-uri după ce ai închis laptopul și ai încheiat ziua de muncă. Ceea ce-ar fi, evident, o mare greșeală. Pe când mergeam la birou n-aveam problema asta, din simplul motiv că nu-mi luam telefonul acasă.

2) Am văzut (și eu) ”Emily in Paris”. Ca să respectăm adevărul istoric, l-am devorat pe tot vinerea trecută. Mi-a plăcut, un serial light și amuzant, care nu-și propune să fie mai mult decât este și cu imagini splendide din capitala Franței. ”Clișeu”, zice lumea cultă. Eh, mie-mi plac unele clișee, s'il vous plaît 🙄 Se simte faptul că a fost creat de autorul emblematicului ”Sex and the City”; a făcut din Paris un personaj în sine, așa cum făcuse și din New York. Nu va deveni un serial-cult, dar e simpatic și mă bucur că au semnat pentru un nou sezon.
Și vorbind de clișee, au dat-o în bară cu o chestie. Cum vine asta, frățiuer - serial cu francezi și nu zice nimeni, nici măcar o dată, ”ça va”? Noi când ne vedem cu ai noștri colegi din Paris, plouă cu ”ça va”-uri în toate părțile.

3) M-am întors la literatura polițistă scandinavă și, cu toate că nimeni nu se va putea compara vreodată cu Stieg Larsson, am descoperit încă o autoare care-mi place: Yrsa Sigurdardottir (date naibii numele astea nordice, am silabisit scriind 😂). Scrie bine, complex, cu vână și, desigur, povestirea are din belșug ceea ce am aflat că se numește ”nordic noir”. Am citit ”Suflete Damnate” și-n continuare voi începe ”Zile Întunecate”. Dacă vă place genul, dați-i o șansă.

4) Disclaimer: nu ”țin” cu Trump. Zic asta clar și, sper eu, suficient de răspicat încât să nu apară confuzii. E megaloman, sociopat, are diplomația unui cartof fiert și e narcisist. Știu bine toate astea (le știam și-acum 4 ani, când mi-am dat cu părerea despre noul președinte, aici). Dar nici Biden nu mi se pare deloc o alternativă preferabilă. Omul este pur și simplu inapt psihic, numai cu două zile în urmă și-a confundat nepoatele între ele și apoi a spus că-l va prezenta pe fiul său Beau, care a murit în 2015.
Unui om într-o astfel de condiție mentală îi dai pe mână președinția Statelor Unite? Am luat-o eu razna, sau ceva e profund greșit în chestia asta?! Numai eu nu pricep de ce e lumea așa entuziasmată de perspectivă?
În prezent se numără încă voturile, Trump face exact ce l-a consacrat: spume și circ penibil, iar Biden pare să fie-n linie dreaptă pentru Casa Albă. 
Mno, ce să zic. Cu adevărat trist e faptul că americanii au ajuns să aibă de ales între un om cu evidente tulburări cognitive și un narcisist megaloman. Dintre aceste două variante, eu una aș opta pentru cel din urmă.


9 comentarii:

Anonim spunea...

La punctul 4, subscriu si eu. Americanii au incercat, cred, sa aleaga ceea ce au presupus ca este raul cel mai mic dintre doua rele. Septuagenarul care a fost ales preia o situatie extrem de complexa,care sigur il depaseste.
Dar, sa-i dam totusi "the benefit of the doubt" si,acestea fiind zise, merg acum sa fac galusti cu prune.
Irina

Greta spunea...

Da, așa m-am gândit și eu. Dintre cele 2 variante, au ales ce consideră mai puțin nociv. Probabil a contat și opoziția Kamala Harris - Mike Pence. Se poate ca americanii să fi ajuns la concluzia că, și dacă preia Kamala frâiele, tot ar fi o alternativă mai bună.
The benefit of the doubt îl are, cu siguranță. Chiar dacă tocmai citisem despre alte momente de confuzie (cât se poate de publice, documentate și filmate la întruniri). Dar nu va fi singur la Casa Albă și cei din jur vor avea grijă să nu facă lucruri ireparabile, în eventualele momente de derută.
Poftă bună la găluște! :) Cred c-au ieșit foarte bune...

Anonim spunea...

1) Dedică-i respectivului telefon un sertar pe care îl închizi când ai terminat munca. :) Nu îl mai scoți până a doua zi dimineață. Problem solved. Bine că nu ai dual SIM. ;) Bulină albă pentru lucrul de acasă: cafeaua. :)
4) Eu nu cred că ai cum să votezi cu Trump decât dacă alternativa e Hitler. :D
Petronela
Petronela

Greta spunea...

Ideea cu sertarul e foarte bună. Momentan telefonul stă în bibliotecă, ceea ce în mod clar nu e suficient de departe sau de în afara ariei de interes, încât să nu mă uit la el după ce închid laptopul și până a doua zi dimineața. 
Cred că în weekend ar trebui să-l închid pur și simplu. Că să uit că e atât de aproape nu pare să funcționeze :))))
Cât despre Trump... fapt surprinzător, dar a luat, totuși, vreo 69 de milioane de voturi...

Anonim spunea...

Galusti cu pruneeeee :) ce pofta imi e! nu fac pt ca as fi singura care le mananca. la noi e la putere placinta de dovleac cu stafide odihnite in ceva lichior (copii nu mananca, no worries :)))
mda cu telefonul de munca e f greu, mi-am impus sa nu il mai ating dupa ce inchid calculatorul :))
m-am obisnuit cu munca de acasa, nu ma plang, cred ca e in regula asa pt inca o vreme, copii mei sunt f bucurosi ca stiu ca suntem acasa cand vin ei de la scoala.
N-am vazut Emily in Paris, sotul a vrut, l-am descurajat cand am zis ca e de gagicute, sa il lasam cand nu gasim altceva haha. ne uitam la Star Trek discovery. Mi-au placut niste filme spaniole: contratiempo (pe netflix cred ca e invisible guest) si un mini serial Alguien tiene que morir (m-au impresionat filmele spaniole in ultima vreme).
Cris

Greta spunea...

Hei, Cris, ce bine-mi pare să te recitesc! Mă bucur că sunteți bine >:D<
Dau toate plăcintele cu dovleac pentru un castron respectabil de găluște! :D
Emily în Paris e chiar simpatică, eu abia aștept sezonul următor. Mai nou ne-am apucat de ”Dark”, care e exact așa cum îi spune numele: întunecat, sumbru, plin de mistere, pe alocuri apăsător. Să vedem dacă ne menține interesul...

Anonim spunea...

Oh DARK! ne-a placut f tare! muzica aia face totul :))
nu ne-am lasat pana nu l-am terminat, desi pe la final a fost putin lungit sa zic.
Si eu ma bucur sa te citesc, sa fiti bine!!
Cris

Adriana spunea...

Daca ti-a placut polarul scandinav trebuie neaparat sa-l citesti pe cel mai premiat, Arnaldur Indridason! Mai ales seria comisarului Erlendur. Visez sa fac un tur al Islandei dupa cartile lui...

Greta spunea...

Wow, îți mulțumesc pentru recomandare, Adriana! :) Voi căuta cărțile lui cu siguranță :)