marți, 1 decembrie 2020

Calendarul de Advent sau când nu e tocmai ceea ce pare

Lume, lume. Să mă dau mare că mi-am luat, pentru prima dată, calendar de Advent. Mi se ”pusese pata” de anul trecut, dar începuse deja luna decembrie și-am zis că nu mai are niciun haz. 

Drept pentru care, anul ăsta am purces din timp la cercetat. De pe la începutul lui noiembrie am tot studiat, ca să mă hotărăsc. Inițial am zis că iau calendarul de la Rituals, dar apoi m-am gândit că ar fi superfluu; folosesc oricum produsele lor în mod constant (în special săpunurile lichide și spumele de duș). De asemenea, mă tenta un calendar ”Harry Potter”, dar am găsit fie cu piese lego - și nu mă tenta să umplu casa de chestioare mici din plastic - fie unele cu bijuterii tematice, dar... gablonțuri minuscule, nu mă ispiteau. Nah, acum la ce poți să te aștepți de la un calendar de Advent, filozofam eu. 

M-am uitat îndelung la un calendar Shiseido, însă nu prea mi-au plăcut produsele (teoretic ar trebui să fie surpriză, dar mai nou se pune o fotografie cu ele pe spatele cutiei - ceea ce, deși strică parțial efectul, mi se pare o idee bună). La Shiseido erau prea multe farduri și tușuri de ochi; or, eu n-am reușit niciodată să trasez o linie dreaptă cu eyeliner-ul fără să mă ung de tuș până și pe dinți, precum Sfârfâlică din poveste, după ce căzuse în șanț.

Așa stând lucrurile, m-am hotărât pentru calendarul de la Clinique. Îmi plac produsele lor, deși am folosit destul de puține până acum; mi se par destul de scumpe, tot mai bună e credincioasa mea Nivea (și să nu uităm, desigur, produsele Ordinary).
După ce m-am convins pe mine însămi că merit, am început prin a mă răzgândi (”ce-mi trebe....”), apoi prin a mă convinge din nou. ”Da' ia-ți-l, femeie, că numai la el ai să te gândești după aia. Și oricum, asta-ți dă ocazia să testezi mai multe produse și dacă-ți place vreunul în mod deosebit, mergi la sigur”. 

Am bărbat înțelept 😀 și care mă cunoaște bine. Prin urmare, am achiziționat marafetul. 


Am avut răbdare să vină luna decembrie și intenționez să joc cinstit până la capăt, deschizând în fiecare zi câte o ușiță (adică nu pe toate dintr-odată). Dar în momentul de față aș spune că anul viitor nu mai repet figura. Mi-am făcut damblaua, gata.

Dar de ce vă scriu. Am zis să nu râd singură. A sosit decembrie, așa încât azi i-am făcut ”inaugurarea” și, tacticoasă, am deschis prima cutie. 

În secunda următoare mă apucă un râs cu sughițuri. De ce? Păi uite de-asta:

Ditamai cutia adăpostea un flaconaș mai pricăjit decât degetul meu mic. ”E mostră, ce vrei”, zise jupânul. Păi, da. Știu că e mostră. Dar totuși, chiar era necesară o cutie atât de mare? Avea nevoie mostra de spațiu să respire sau care-i treaba, că nu mă prind 🙄

Și când te gândești că-n weekend îmi făcusem curat în dulăpiorul din baie, să am loc să pun multele - și mai ales, marile - produse 😂😂😂

11 comentarii:

Anonim spunea...

Atââââât!!! Credeam că sunt singura care nu poate să-și tragă brâiele la ochi (cum zice prietena mea). Nu mă mai simt singură! Mulțumesc! Să te bucuri de calendar! Uraaaaa!!! Nu sunt singură!!! :)
Petronela

Maya spunea...

Eu iau de la ikea.ciocolata e buna si cu vouchere.
Cu chestii nemancabile cele de la body shop sunt faine mai ales ca produsele sunt full size.
Weekendul trecut am vazut ca erau deja reduse la jumatate

Greta spunea...

Eu sunt încredințată că mai sunt încă multe ca noi, dar nu au curaj să se manifeste public :)))
PS: ce crezi că am găsit în cutiuța de azi? =))))

Greta spunea...

Nu știam că Body Shop sunt full size, dar și dacă aș fi știut, cred că nimic nu ar fi concurat cu piticul Clinique, care mi se pusese pe creier :)))
Mno bine, o obsesie mai puțin. Anul viitor nu mai recidivez.

Anonim spunea...

Creion dermatograf, eye-liner... chestii din astea care îți plac maximum și le folosești de 3 ori pe zi. :)))))
Petronela

Greta spunea...

Eyeliner, drăguțul de el! :)))))

Ildi spunea...

Acum 2 ani am primit cadou un calendar cu produse Babor. Initial am crezut ca e calendar cu ciocolata, cand colo erau niste ampoule (fiole).
Alfel, produsele foarte misto! Mi-au placut mult!

Anonim spunea...

Oh ma dau peste mana!!! am primit unul acum 2 ani de la the body shop, tare mi=a placut, evident ca avea chestii pe care nu le folosesc (cum ar fi fard sclipici de ochi, s-a jucat fii-mea, e f bun pt arts and crafts :)) ). Eu am descoperit iherb, god help me, mereu gasesc ceva de cumparat cosmeticale, mai ales ca sunt mult mai ieftine ca aici.
Calendar cu ciocolata nu am cumparat, ca nu are nimeni limita in casa asta si le mancam pe toate in 2 zile :))
Cris

Greta spunea...

Nu am auzit niciodată de aceste produse :) Dar ceea ce găsesc pe net despre ele sună interesant. Dacă le voi folosi, am să povestesc cum mi s-au părut :)

Greta spunea...

Despre iherb am auzit, dar refuz cu hotărâre să intru pe site-ul lor, că la cum mă cunosc, nu e deloc exclus să dau iama în produse :))

vio spunea...

wow, ce mă recunosc în cele scrise mai sus! :) cu mențiunea că, după ce m-am convins că 1 merit 2 îmi permit calendarul (și pe ăla clasic, și pe ăla premium) de la l'occitane, numai bine că a fost mereu ”epuizat” și așa epuizat nu au vrut să mi-l vîndă și pace. :( mai bine, zic eu, că dacă îl puneam în coș și ezitam la casă?!
mă gîndesc să casc ochii din timp tura asta (deja îl ”vînez” de vreo doi ani!) și să văd pe la sf. valentin dacă nu cumva deja îl au în sortiment. nemții doar sînt prevăzători, nu?!